Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Maramures
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default Linii F si linii C

    Sal.Am citit intr-un post pe un site ca se pot impartii liniile in 2rec. s-au 3rec. In unul sa pui jumatate de linii F si in altul cealalta jumatate +liniile C.In ideea ca sa nu fortezi rec. si sa fie mai stabil.s-ar putea mai multe informatii de la cine foloseste asa ceva? Si daca sunt pe acelasi IP nu face conflict intre ele? Multumesc!

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Liniile C se pot pune pe diferite rec din acelasi LAN, cu conditia sa nu apara simultan active pe doua rec. Liniile F doar pe serverul pe care e deschis port.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  3. #3
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si ti se pare ok?intreb si eu ca prostu desi stiu ca nu prea convine multora...se si poate sterge ca se practica

    adica tu profiti de toate liniile iar cel cu care schimbi de jumatate....tot raul spre bine

    ce fel de rec ai de nu suporta atat grozavie de linii?da cate ai domne?

    ca si in topicu referitor la extra addons da ti raspunsuri pro si numa asa sa faca toti

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stiu cum faci tu schimbi dar de obicei sa ofera doar cardul local, nu si ce ai in hop 1 sau 2.

  5. #5
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default nu este o regula

    eu schimb si HOP 1 si HOP 2,
    de ce sa dau numai localele?poate omul vrea sa vada mai multe pachete.

    Quote Originally Posted by scary View Post
    nu stiu cum faci tu schimbi dar de obicei sa ofera doar cardul local, nu si ce ai in hop 1 sau 2.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by strike_gabriel View Post
    eu schimb si HOP 1 si HOP 2,
    de ce sa dau numai localele?poate omul vrea sa vada mai multe pachete.
    Normal si , zic eu, cinstit este sa schimbi doar localul tau. Nu sa dai mai departe si localul altora.
    Asta in primul rand pentru usurarea serverului care nu trebuie sa gestioneze mii de carduri.
    Pt un server curat si rapid setarile pt linia F sunt 0 0 0 { 0:0:2 } iar pt linia c no { 0:0:1 }..

    Daca ai in server , sa zicem , 40 de linii e suficient sa ai cate 4-5 carduri locale din fiecare pachet care sa fii sigur ca iti merg foarte bine...nu din hop2 sau 3
    ....in cazul asta poti avea un maxim de aprox 100 carduri iar serverul raspunde mult mai bine.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Maramures
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intrebarea mea era mai precis daca de pe acelasi IP { host} merg 2-3 rec. chiar daca imparti liniile F si C cel cu care faci schimb sa nu vada doar jumatate ,cum sa afirmat mai sus.Bineinteles ca schimb si hop 1 si hop 2. Cu un local de Digi nu cred ca ai prea mari sanse la schimb cu Sky it. Csat,D+ si altele.Pe langa cardul local mai vin cateodata si alte pachete.Si in DM500s daca pui mai multe linii crapa.Multumesc!

  8. #8
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    F sunt 2 0 0 { 0:0:2 } iar pt linia C { 0:0:2 }.............plus uimitoare setare de MINIMUM DOWN HOPS 1....pe care multi dintre voi si cu vechime inca nu o stiti sau nu ii stiti rolu....asa ca si pluginurile mura in gura

    si vai de mine sa vedeti surpriza,la 40 de linii de care se vb pe acilea vei avea,culmea......aproximativ 50 carti si din hop 1 si din 2 pe care poti sa le imparti cu parteneri tai...ptr ca asa e normal si asa a fost...insa unii dintre voi incepeti sa inventati din nou mersu pe jos si apa calda

    si mai vb de setari de servere ca se misca bine si mai da ti sfaturi

    spor la treaba

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in receptorul unde ai bagata cartela care o sheruiesti bagi toate liniile F,liniile C le bagi unde vrei,unde ai nevoie(la tine,la vecini,la mine )

  10. #10
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by saulescu View Post
    Intrebarea mea era mai precis daca de pe acelasi IP { host} merg 2-3 rec. chiar daca imparti liniile F si C cel cu care faci schimb sa nu vada doar jumatate ,cum sa afirmat mai sus.Bineinteles ca schimb si hop 1 si hop 2. Cu un local de Digi nu cred ca ai prea mari sanse la schimb cu Sky it. Csat,D+ si altele.Pe langa cardul local mai vin cateodata si alte pachete.Si in DM500s daca pui mai multe linii crapa.Multumesc!
    ce faci tu nu este corect...(ma rog din punctul meu de vedere)...insa asta conteaza ce l mai putin ptr ca in ziua de azi onestitatea in acest hobby e ....vis

    te mai intreb o data,cate linii ai de crapa asa dm ala?

    astept si eu solutia ca si tine(ca ea exista)....insa eu sant un cretin caruia i se sterg mai mereu posturile atunci cand sant mai veninos si mai spun lucrurilor pe nume

    asteptam solutia de la ce i ce se simt ca fac parte din spuma...eu sant bun doar de contre

    mai un ban mai un delete si uite asa mai stau si eu pe forumuri...motivu?am incercat si incerc sa elimin fraieri,bagatori de seama,afaceristi si datu mura in gura...fara succes....rahatii ce gandesc ca mine sant tot mai putini

    am postat acest offtopic in speranta ca se va evita da tu cu delete pe posturile mele(ca irit eu pe vreunu,sau asa i se soala la vreunu)si ptr a evita bagarile in seama tot de dragu de a irita conversatia a unor useri sau mai bine zis a unor rahaturi de clone ce nu prea au tupeu decat in acest mod

  11. #11
    Banned Friend
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default F/C

    Ce vrei tu sa faci..nu prea merge decat daca le dai 3 linii inapoi.
    De exemplu eu fac schimb cu tine si tu vrei sa imi dai inapoi tot ce ai.
    Tu ai 1 rec cu gigel si inca 2 in care ai linii C.
    Petru a putea sa-mi dai toti ce ai trebuie sa-mi faci un F din toate 3 rec.
    Avand 1 router si 3 cutii...iti trebuie porturi separate pt fiecare cutie.
    Asta daca nu vrei sa dai din cutia2 si cutia3 cate o linie in cutia1 si sa dai la toti din cutia1 dar pierzi un hop asa la liniile care vin din ultimile 2 cutii.
    Asta daca nu folosesti oscam.
    Daca ai oscam si daca ai linie din hop15 o iei o crosetezi si iese un local cum au majoritatea de pe aici.

  12. #12
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hoffen View Post
    in receptorul unde ai bagata cartela care o sheruiesti bagi toate liniile F,liniile C le bagi unde vrei,unde ai nevoie(la tine,la vecini,la mine )
    si asta e corect...nu i asa?

    ma tot minunez

    e bine ca voi astia mai faceti schimb cu unii tot asa ca voi....in rest cu altii ati fi prin failban cu un pic de ecran negru

    iar apare vreunu pe aici sa se planga ...DE CE USERU ARE ALTA CULOAREEEEEEEEEE...cccam info

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iooon View Post
    si asta e corect...nu i asa?

    ma tot minunez
    mie asa mi se pare corect.ce sa fac cu 3 linii c sau n de la acelasi provider intr-un singur rec?si sa dau din primu in al doilea si.....cate or mai fi linii locale(192....) si sa fac trafic? de ce sa nu le impart?
    blackbox are dreptate(parerea mea)

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default pt @ion cu trei de zero

    nu stiu ce servere ai tu si ce imparteli ai dar mereu vorbesti aiurea in tramvai.
    cu 40 de linii poti avea 100 de carduri in hop1 pt ca majoritatea detin 2-3 carduri, cei aflati in tari in care sunt cate 2 mari provideri.
    Iar pt cine stie cate ceva despre cs si cum sa mentii un server stabil iei si dai doar localul, poti avea cu 40 linii tot ce vrei in hop 1 chiar si cu un local mioritic daca esti serios si nu umblii cu minciunele......
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  15. #15
    Banned Friend
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default du deraiati....de la subiect :)

    Ionel ionica se refera la un dm pus in casa cu cateva schimburi pe el.
    Tu Dane te referi probabil la un server mai mare de genul ccc pe un vps.
    Din cate linii cu locale mi-au trecut prin mana cam 20% chiar aveau card real...sa gasesti tu 40 de linii cu local REAL in ziua de azi e foarte greu.
    Pana si nemtii/italienii majoritatea au facaturi.
    SI da ai dreptate daca chiar ai 40 de linii cu card pe ele e de ajuns hop1..nici nu ai nevoie de 40.
    In dm500 sau chiar dm800 ccc/osc face ca un trabant daca pui si hop2 la linii.
    Hop1=40 aia inseamna hop2 inca 800 cel putin.
    La 1000 de conexiuni doar cu noile vu sau giga quad poti sa spui ca ai un server stabil.
    Eu am facut teste pe un vps cu 200 de linii doar hop1....desi aveam proc+ram eram limitat la nr de conexiuni...dadea cu virgula..pe cand acelasi config pe un server dedicat cu 1gbps mergea super....cam asa e si la recievere...
    Userul de mai sus daca are 40 linii ..cel mai bine le imparte pe 3 rec..leaga rec intre ele ca sa poate vedea si el de pe toate liniile si mai departe sa dea 3 linii C.
    Asa are 3 dm cu ccc stabil.
    PAREREA MEA.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top