Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Cool Sateliti Eurobird 16 E , Thor 5/6 0.8 W , Eutelsat W2a 10 E si Sirius/Astra 4a

    Salut.
    Sunt mai nou in domeniu, sper ca am postat unde trebuie.
    Am cumparat de la un supermarket un kit Sunny.
    Am chemat un meserias, mi-a reglat 3 LNB`uri pe 3 sateliti ( trei din cei de la titlu)..pana acum vreo saptamana prindeam si antena 2, 3 , gsp, si inca cateva canale romanesti.
    Nu stiu din ce cauza nu mai prind decat pe Sirius/Astra canale straine, iar pe Eurobird prind West tv si cam atat.
    Am reusit tot jucandu-ma cu frecventele si RS citind pe net sa dau si de antena 2 si 3 , gsp si euforia, dar le-am pierdut iarasi.

    Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, si eventual cu niste frecvente si rs ?
    SI inca o chestie...cum am 3 lnb-uri, am si un diseqc...dar nu mai stiu care lnb in ce pozitie intra.Pot sa las la toate pe automat? sau e posibil din cauza ca am setat gresit sa nu mai prind canalele ?
    Multumesc!

    Mentionez ca nu mai am acces pe bloc ( unde am antena) din cauza vecinilor de la ultimul etaj.

    Daca e cineva binevoitor sa ma ajute...multumesc.

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    lista cu programele pt cei 3 sateliti o ai aici :

    http://flysat.com/e16a.php
    http://flysat.com/astra4a.php
    http://flysat.com/1west.php

    Teoretic intrarile ar fi asa : 1 Sirius / 2 EUrobird 16 / 3 Thor !
    De ce asa ? : pt ca antena as pune-o pe sirius si as avea cate 1 satelit in oglinda .
    acuma gandeste-te imaginar ca ai fi in spatele antenei. satelitul E16 este in stanga ... deci receptia se va face pe lnb-ul din dreapta si Thor e pe dreapta dar il receptionezi in oglinda pe lnb stanga ( repet cum privesti antena din spate )
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai dat factory default inainte de pierdere antenelor de la 16e?E posibil sa ai in lista SR -ul vechi si trebuie bagat manual cel actual ,dar se schimba iar dupa factory default,setari din fabrica sau ce ai acolo.

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ne-ai spus ce receptor ai ! Ca sa ne facem o ideee despre cum sunt setarile prin el !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    popescu bogdan PE FACEBOOK
    Posts
    1,096
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce receptor ai poate are blind scan?

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dammi View Post
    Ai dat factory default inainte de pierdere antenelor de la 16e?E posibil sa ai in lista SR -ul vechi si trebuie bagat manual cel actual ,dar se schimba iar dupa factory default,setari din fabrica sau ce ai acolo.
    Multumesc tuturor pentru raspuns !
    Initial le-am pierdut fara sa dau resetare la setarile din fabrica, dar apoi le-am prins apoi am dat factory default.
    Am incercat si sa bag manual SR-urile, dar nu cu mare succes, tot nu gasea nimic.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rock5 View Post
    ce receptor ai poate are blind scan?
    Cred ca este : http://www.sunny.com.tr/FTA_ing-AT-1...-RECEIVER.html

    Are Blind Scan, dar nici cu optiunea asta nu am avut mare succes.

    Treaba e ca pe satelitul THOR 5/6 am pierdut canalele cam la 2-3 saptamani dupa ce mi-a reglat LNB-ul , pt ca era un fel de improvizatie, nu era foarte fix lnb-ul...si probabil s-a miscat.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si inca o chestie .....
    inainte sa dau reset la receiver, prindeam programe pe 4 sateliti, cei din numele subiectului, desi am doar 3 LNB`uri..oare cum e posibil?

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca sa dus semnalu odata cu schimbarea vremii-cred ca ai o improvizatie in toata regula si trebuie adusa in parametri .Cam mare distanta intre sateliti pt a receptiona 2 cu un LNB,5 si 7 E sau 9 si 10 E merge-din proprie experienta.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu ce sa zic...cand a fost ploaia puternica cu gheata de acum cateva luni nu au fost probleme...si acum doar de la o ploaie ?

    Pe thor stiu ca era pus improvizat, dar pe eurobird si inca unul erau bine puse.
    exista vreo posibilitate sa conectez laptopul la receiver si sa faca el toate modificarile cu vreun program ?

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In principiu este astfel de program la aparatele care au RS 232,poate mai are cineva astfel de aparat si zice cu ce program.Tu ai alte probleme daca ai folosit blind scan si nimic.Dupa factory default sa schimbat tot in rec inclusiv setarile diseq,dar cum prinzi doar West tv la 16E ceva ny e in regula.Compara fecventele din rec cu cele de pe Flysat si scanezi manual cateva cu SR mare fara cele pt Africa.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dammi View Post
    In principiu este astfel de program la aparatele care au RS 232,poate mai are cineva astfel de aparat si zice cu ce program.Tu ai alte probleme daca ai folosit blind scan si nimic.Dupa factory default sa schimbat tot in rec inclusiv setarile diseq,dar cum prinzi doar West tv la 16E ceva ny e in regula.Compara fecventele din rec cu cele de pe Flysat si scanezi manual cateva cu SR mare fara cele pt Africa.
    Am iesire RS 232 la receiver.
    O sa incerc, si va anunt ce am facut.
    Multumesc.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am revenit cu noutati.

    Am luat frecventele noi de pe site, dar niciun raspuns.Am dat blind scan si nu apare nimic, spune Search Failed.
    Pe satelitul Sirius Astra 4 prin canalele din ucraina, si romanesti cateva, dar codate.
    Cel mai probabil s-au dereglat cele 2 LNB`uri pt Thor si Eurobird 16 .M-am uitat sus pe bloc, si pare ca e si ceva zapada pe antena, are asta vreo importanta ?

    Mai am ceva de facut in afara de reglat cand m-oi intelege cu vecinii , LNB-urile ?

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu strica sa zici ce canale receptionezi sau sa compari cu Flysat deoarece nu sunt canale romanesti codate pe Astra 4A.Zapada pe antena taie semnalul,cat despre reglaje trebuie luat in vedere tot ansamblul si preferabil sa renunti la un satelit decat cu improvizatii care nu rezista mult timp.De cat e antena?

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Galati
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dammi View Post
    Nu strica sa zici ce canale receptionezi sau sa compari cu Flysat deoarece nu sunt canale romanesti codate pe Astra 4A.Zapada pe antena taie semnalul,cat despre reglaje trebuie luat in vedere tot ansamblul si preferabil sa renunti la un satelit decat cu improvizatii care nu rezista mult timp.De cat e antena?
    Antena de 90 cm cred.. prind discovery pt toata europa ,toate canalele de la ei, si animal planet parca... dar codate.Si in astea este si pentru Romania, dar codate.La asta ma refeream romanesti.

    Initial cumparasem : http://arch6.okr.ro/auctions.v3/700_...64-700_700.jpg , iar la asta s-au facut modificarile.
    Zapada e pe antena, deci foarte probabil sa fie din cauza zapezii.
    Nu imi vine sa cred ca s-ar fi dereglat de la vreme, pt ca nu s-a dereglat cand a plouat cu gheata cat oul aproape , cand s-a indoit tabla pe masina, si eu vedeam bine dupa furtuna.
    Cred ca as pune un motora acolo sa pot controla din casa si sa schimb satelitii, dar ramane de vazut .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top