Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Administrator Expert
  Join Date
  Feb 2008
  Posts
  4,139
  Posts Thanks / Likes

  Thumbs up Decalogul invatacelului in ale fotografiei

  1. cumpara aparatul foto neaparat fara sa intrebi pe nimeni.
  Daca intrebi, intreaba exclusiv pe cei mai de nivelul tau, ailalti nu o sa te inteleaga.


  2. Cumpara cel mai mare, mai greu, mai negru aparat la care poti ajunge. Daca se poate, cu definitia maxima.
  Ia-l cu obiectivul de kit, sau, daca ai bani, cu unu`lung, care sa dea bine in mana. Gripul e obligatoriu.
  Doar marimea conteaza.
  Restul sunt detalii neesentiale.

  3. nu citi niciodata prospectul sau manualul aparatului.
  Sunt chestii pentru fraieri pe acolo sau absolut inutile ca sa faci adevarate fotografii artistice, adevarate, sensibile.

  4.Seteaza intotdeauna aparatul pe manual si chinuie-te sa il programezi si sa obtii imagini cat mai bune tehnic.
  Doar asa o sa te poti scuza pe vecie ca nu ai vazut, simtit sau prins subiectul, pentru ca tu erai atent la diafragma, cum zic moshnegii, sau apertura, cum se zice acu`trendy.
  Este esential sa inveti fotografie adevarata, tehnica, sa conduci aparatul, sa stii sa expui la zecime, ce e in cadru e pentru fraieri care nu stiu ce e masurarea spot. Te faci de ras daca lasi aparatul sa expuna.

  5.Fa fotografia cum o simti. Nu incerca sa aplici reguli de compozitie, sunt pentru inapoiati, cine vrea sa vada imagine adevarata va aprecia, si vei putea spune mandru pe forumuri ciumpalacilor care o dau cotita cu depasitele reguli de compozitie "eu asa am simtit, sa las linia aia neagra, pupati-ma in pix"

  6. Nu cumpara niciodata obiective de distanta focala fixa. Sunt pentru retardati. Cumpara doar zoom-uri, sunt flexibile, arata bine, sunt mari, atrag atentia, ce mai, e mai mare dicstractia.

  7. Nu cumpara niciodata mirrorless sau aparate mici. Viseaza doar full frame mari, neaparat cu grip, cu lentile ( inainte inapoiatii le spuneau obiective) lungi, doar acelea te vor face mare fotograf si iti vor da prestanta necesara in fata bizonilor cu scule minuscule in mana, si probabil si in pantaloni, care infecteaza spatiul foto.

  8. Daca te duci la cursuri sau la seminarii, da-te lovit. Nu ai timp sa inveti, sa citesti, sa iti faci temele, sa intelegi, tu ai venit ca sa iti vorbeasca unu`si tu in timpul asta sa te mai uiti pe chat si sa raspunzi la mailuri, si sa iti transfere prin telepatie ce stie maestrul.
  Dar e evident ca nu stie nimic, pentru ca nu intelegi de fapt nimic si simti ca ai dat banu de pomana.

  9 Nu te inscrie pe forumuri si nu iti pune imaginile la discutat, si nu discuta imaginile altora. Daca o faci, fa-o bine, adica fa-i de rahat, injura-i, sunt o gasca de imbecili care trebuie mereu pusi la punct. Ia-ti zece identitati diferite si cearta-te cu tine, va fi mai interesant, sau ascunde-te sub un pseudonim bengos si baga-le shtangi si sinfle, nenorocitii din jur merita toata scarba.

  10 Cere ajutorul celor care sunt mai de mult in bransa si dupa ce te ajuta, taie-le craca. O merita cu varf si indesat, asa e si in natura, nu ai cum sa iti faci spatiu vital in jur. Lumea are nevoie de tine, de suflu nou, de poze mishcate grandangulareshte cu caracter romanesc contemporan, nu de ei, care e expirati. Si oricum cine e fraier trebuie sa o ia la scafarlie, noua lume e doar pentru shmekeri.

  Dinu Lazar via Facebook.com

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Senzaţional
  Partea
  cu scule minuscule in mana, si probabil si in pantaloni, care infecteaza spatiul foto.
  m-a dat gata dar şi punctul 10 nu e de ignorat
  ----------------------------------------------

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top