Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default conectare receiver de la 2 antene separate

    Ce solutii exista sa ma conectez la un receiver care are o singura intrare pentru antena, de la 2 antene separate (exemplu astra si thor) ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by joliyyy View Post
    Ce solutii exista sa ma conectez la un receiver care are o singura intrare pentru antena, de la 2 antene separate (exemplu astra si thor) ?
    folsesti un comutator disecq cu 2 sau 4 intrari efectuind si setarile in receptor la rubrica disecq.sa nu fie receiver boom sau dolce

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default conectare

    Quote Originally Posted by skybird View Post
    folsesti un comutator disecq cu 2 sau 4 intrari efectuind si setarile in receptor la rubrica disecq.sa nu fie receiver boom sau dolce
    Nu conteaza ca am un lnb dublu la Astra si HotBird si a 2 doar Thor ? E de preferat e un comutator cu disecq cu 2 intratri?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by joliyyy View Post
    Nu conteaza ca am un lnb dublu la Astra si HotBird si a 2 doar Thor ? E de preferat e un comutator cu disecq cu 2 intratri?
    banuiesc ca ai un lnb monobloc pt astra si hotbird.tebuie inlocuit cu lnburi normale caci ala are deja incorporat disecqul

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prezint problema mai complex ! 2 antene cu motor ( una hh / una cu actuator ) vreau sa le leg la VU+ si sa fac curba completa ....
    Antena mare 30w-45E si antena mica 45e - 85e )
    cum le leg ?

    antena mare nu face curba complet !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @armandino,eu am o antena mare cu actuator si switch diseqc 4x1 Globo puse pe Dm500HD avand pe el Newnigma2 v.3.3.2 cu setare diseqc 1.2/lnb 1/AA/ si merge foarte bine 75e-45w,iar restul 3 lnburi cu antene fixe le am pe diseqc 1.0/lnb2/AB/,lnb3/BA/ si lnb4/BB/,normal la tine ar trebui sa-ti mearga bine amandoua lnb-urile puse cu diseqc 1.2 cu lnb1/AA/ si lnb2/AB/,doar sa nu ai vreo problema mecanica la montura antenei sau la actuator de n-ar merge mai departe.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @valyp67 , incerc cum ai spus.

    Anteana mare din semnatura are probleme pe est ... Cade sub curba ! pe vest merg pana la 30W fara probleme ! pe este 45e e ultimu care il prind ok ! 53 nu il vad ! cu antena mica fac curba completa 30w - 75e ( testat )
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    @valyp67 , incerc cum ai spus.

    Anteana mare din semnatura are probleme pe est ... Cade sub curba ! pe vest merg pana la 30W fara probleme ! pe este 45e e ultimu care il prind ok ! 53 nu il vad ! cu antena mica fac curba completa 30w - 75e ( testat )
    Muta-i foarte putin montura cu totul mai la stanga cum stai in spatele antenei astfel sa cada un pic mai sus cand merge la est antena,deci un pic de reglaj fin ii trebuie cu conditia ca montura sa fie facuta bine astfel sa urmeze bine curba si la est si la west. Numai bine!
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Muta-i foarte putin montura cu totul mai la stanga cum stai in spatele antenei astfel sa cada un pic mai sus cand merge la est antena,deci un pic de reglaj fin ii trebuie cu conditia ca montura sa fie facuta bine astfel sa urmeze bine curba si la est si la west. Numai bine!
    incercat ... de multe ori... cred ca montura e busita din fabrica !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  10. #10
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    @armandino,eu am o antena mare cu actuator si switch diseqc 4x1 Globo puse pe Dm500HD avand pe el Newnigma2 v.3.3.2 cu setare diseqc 1.2/lnb 1/AA/ si merge foarte bine 75e-45w,iar restul 3 lnburi cu antene fixe le am pe diseqc 1.0/lnb2/AB/,lnb3/BA/ si lnb4/BB/,normal la tine ar trebui sa-ti mearga bine amandoua lnb-urile puse cu diseqc 1.2 cu lnb1/AA/ si lnb2/AB/,doar sa nu ai vreo problema mecanica la montura antenei sau la actuator de n-ar merge mai departe.
    Buey @Vali , cum draq vrei sa manevrezi motoarele alea prin DISQ? Se mușca frate ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top