Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2

Thread: Actiunile Apple

 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Actiunile Apple

  Cea mai valoroasă companie din lume va scădea cu 50-70% în următori ani

  Apple, cea mai valoroasă companie din lume, ar putea intra în era scăderilor. Acţiunile Apple încearcă să îşi revină în prezent, după ce luna trecută au intrat în teritoriul unei pieţe “bear” (caracterizată de scăderi de peste 20% n.r.). Totuşi, declinul pare să nu fie o surpriză pentru Paul Schatz, preşedintele Heritage Capital, care recomanda exitul din Apple încă din luna aprilie, estimând atunci că o cădere de 30-50% este aproape. Vezi cât de pesimiste sunt predicţiile lui Schatz.
  Acţiunile Apple au scăzut sub 505 dolari în timpul unei şedinţe de la jumătatea lunii noiembrie, nivel cu mai mult de 25% mai mic decât maximul istoric de 705 dolari atins odată cu lansarea iPhone 5 pe 21 septembrie. Aceasta este echivalent cu intrarea în teritoriul unei pieţe „bear”. Chiar dacă acţiunile Apple au recuperat ceva teren de la statutul de „bear”, sentimentul pentru acestea rămâne deteriorat.
  „Dacă eşti un trader, mă gândesc că Apple mai are ceva de crescut. Dar ceea ce am văzut în declinul de peste 20% este doar primul pas al unui declin multi-anual, care cred că se va încheia cu o scădere de 50-70% a acţiunilor”, a spus Schatz.
  Schatz vede în orice creştere pe termen scurt o oportunitate de a-ţi lichida poziţiile pe Apple. Iar dacă deţii o mulţime de acţiuni Apple, Scahtz crede că este timpul să scapi de ele sau să foloseşti câteva opţiuni de protecţie.
  “Dacă ipoteza ta, care este şi a mea, e că pe termen lung Apple e pe cale să coboare sub 500 dolari sau 400 dolari pe acţiune, atunci nu poţi fi lacom pe partea cealaltă, deoarece creşterile sunt pe cale de a fi doar temporare”, spune Schatz.
  Cu o companie precum Apple este dificil să te retragi dintr-o poziţie short (de vânzare la termen), dar nu este exclus.
  Nici măcar un dividend special sau o splitare a acţiunilor nu vor întoarce Apple în teritoriul pieţei “bull” (caracterizată de creşteri de peste 20%), spune Schatz. El crede că astfel de evenimente ar conduce la o frenezie a investitorilor şi ar trimite acţiunile pe creştere. Dar aceasta ar fi o oportunitate de a vinde tot pe creştere.
  În concluzie: Schatz nu mai cumpără povestea de creştere continuă a Apple. El crede că exuberanţa iraţională a alimentat creşterea de peste 220% din ultimii cinci ani. El urmăreşte o strategie de exit, nu un punct de intrare.
  Ieri, în jurul orei 20:20 (ora României), acţiunile Apple scădeau cu circa 2,36%, până la 572,36 dolari, nivel la care capitalizarea companiei era de 540 miliarde dolari. De la vârful de capitalizare din septembrie, de 661 miliarde dolari, Apple a pierdut până acum 120 miliarde dolari din valoarea de piaţă.
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E bine aşa
  Vom cumpăra aifon 6 la 40 de dolari
  ----------------------------------------------

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top