Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  259
  Posts Thanks / Likes

  Default Eutelsat vrea să lanseze o nouă platformă de televiziune prin satelit n Romnia, n

  Eutelsat a anunţat, marţi, la Bucureşti, că n primul trimestru al lui 2013 vrea să lanseze o nouă platformă de televiziune prin satelit, Freesat, care vizează nsă un alt model de distribuţie dect cel al celorlalte platforme de pe piaţa din Romnia, potrivit lui Şerban Beleneş, agent al companiei.

  Planurile companiei de sateliţi Eutelsat de dezvoltare a unui proiect pilot al unei noi platforme de televiziune prin satelit n Romnia au fost anunţate oficial n 2011.
  Marţi, la International Digital Forum 2012, organizat la Bucureşti, Şerban Beleneş, reprezentantul operatorului de sateliţi Eutelsat n Romnia, a declarat că proiectul platformei de satelit Freesat este funcţional.
  "Am stat şase luni n teste şi preconizăm că n primul trimestru din 2013 putem ncepe să distribuim canale pe această platformă", a declarat Şerban Beleneş.

  El a precizat că Eutelsat a ntmpinat dificultăţi n momentul n care a nceput negocierile cu televiziunile, care au impus costuri pentru distribuirea acestora pe noua platformă de satelit. Potrivit lui Beleneş, la retransmisia pe satelit nu funcţionează modelul "must carry" din Legea audiovizualului, prin care operatorii de cablu trebuie să retransmită obligatoriu anumite posturi de televiziune, care la rndul lor trebuie să nu le impună cabliştilor condiţionări tehnice sau financiare.
  Astfel, n prezent, Eutelsat este ntr-o perioadă "de reaşezare" a proiectului său de lansare a unei noi platforme de televiziune prin satelit, nsă "planul va fi respectat", a mai spus Şerban Beleneş.
  Noua platformă de televiziune prin satelit se va deosebi de cele existente deja pe piaţa din Romnia prin faptul că va percepe de la utilizatori (public) doar o taxă pe o cartelă de decodare a programelor, utilizatorii trebuind să aibă de asemenea şi un set-top-box (un decodor pentru a putea recepţiona televiziunile) şi o antenă de satelit. nsă, publicul nu va trebui să plătească un abonament lunar, pentru o perioadă care s-ar putea ntinde pe o perioadă de 3 ani, potrivit planurilor iniţiale ale Eutelsat.


  Pe de altă parte, tot Şerban Beleneş este cel care, anul trecut, a solicitat nregistrarea mărcii Freesat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), el confirmnd, pe 1 septembrie 2011, pentru MEDIAFAX, existenţa unui proiect pilot al unei noi platforme de televiziune prin satelit.
  n mod concret, Şerban Beleneş a solicitat OSIM, n nume personal, nregistrarea mărcii Freesat, la sfrşitul lunii iulie 2011. Solicitarea de nregistrare a mărcii Freesat s-a făcut pentru clasa "Difuzarea programelor de radio şi televiziune; nchirierea de echipament pentru recepţia programelor de radio şi televiziune".
  La momentul respectiv, Şerban Beleneş a confirmat existenţa unui proiect pilot al unei platforme prin satelit, pe care erau difuzate atunci circa 30 de televiziuni romneşti, printre care canalele TVR (inclusiv cele regionale), televiziunile trustului Intact, dar şi Naţional TV, Realitatea TV etc. Totodată, pe platforma de satelit erau difuzate implicit televiziunile free-to-air (libere la retransmisie), respectiv circa 500 de programe.
  Posturile romneşti care erau difuzate atunci n proiectul pilot şi-au dat acordul să fie retransmise pe platforma Freesat doar n faza aceasta a testelor. Există posibilitatea ca, n condiţiile n care platforma va fi lansată, n oferta acesteia să nu se regăsească televiziunile menţionate mai sus.
  n derularea acestui proiect, un partener al Eutelsat este şi compania eVision din Ungaria, care asigură servicii de uplink (ridicare a semnalului la satelit, n.r.).
  Pe de altă parte, afirmaţiile lui Şerban Beleneş de marţi, de la International Digital Forum 2012, vin n continuarea declaraţiilor lui Patrice Sidot, Head of Sales pentru Europa Centrală şi de Est al companiei Eutelsat, de la International Digital Forum 2011. Atunci, Patrice Sidot a spus că proiectul Eutelsat vizează o platformă de televiziune digitală care nu intră n competiţie cu platformele digitale ce funcţionează deja pe piaţa din Romnia, Digi TV şi Dolce.
  "Vom avea o altă abordare, va fi un alt model de distribuţie. Vom lucra n parteneriat cu partenerii noştri - radiodifuzori", a explicat atunci Patrice Sidot.
  ntrebat atunci dacă Eutelsat are planuri să se implice n procesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră din Romnia, Patrice Sidot a precizat: "Nu pot să spun că avem chiar planuri. n prezent, testăm modele tehnice, avem n curs de derulare un proiect. Credem că avem un model care ne permite să sprijinim att clienţii - radiodifuzorii, ct şi tranziţia la digital".
  Pe de altă parte, potrivit lui Patrice Sidot, "Romnia este o ţară importantă pentru Eutelsat, din motive istorice". "Am fost dintotdeauna aici, de la nceput, TVR este un client important, tradiţional, de-al nostru. Am fost aici şi cnd grupul Intact şi-a dezvoltat canalele de televiziune".
  Dacă noua platformă de televiziune digitală va fi lansată, Freesat va fi cea de-a şasea platformă digitală (Direct to Home - DTH) din Romnia, alături de Digi TV (operată de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operată de compania de cablu UPC), Dolce (operată de Romtelecom), AKTA (operată de Digital Cable Systems şi preluată n 2011 de Romtelecom) şi Boom TV (operată de DTH Television Grup şi preluată n 2011 de Romtelecom).
  Compania franceză Eutelsat este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de satelit din lume. Compania, nfiinţată n anul 1997, cu o investiţie a mai multor guverne europene, deţine 27 de sateliţi. n prezent, sateliţii Eutelsat transmit 3.800 de televiziuni şi 1.100 de radiouri, pentru peste 200 de milioane de case conectate la cablu. Eutelsat este satelitul tradiţional folosit de Televiziunea Publică din Romnia.
  International Digital Forum 2012 se desfăşoară marţi, la Bucureşti, şi reuneşte oficiali, autorităţi de reglementare, televiziuni şi producători de echipamente, retaileri, precum şi reprezentanţi ai consumatorilor.
  International Digital Forum, ajuns la a treia ediţie, este organizat de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale (ACD), n cooperare cu Grayling, companie de consultanţă n comunicare la nivel global. Fondată n anul 2009, Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale este principalul for independent consacrat promovării tehnologiilor digitale n Romnia şi n special a tranziţiei la serviciile de televiziune digitală terestră.

  Sursa:http://www.mediafax.ro/cultura-media...ediafax_ALL%29

 2. #2
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  124
  Posts Thanks / Likes

  Unhappy daca?

  viacess + mpeg2 + desene
  Last edited by cejoci; 4th December 2012 at 15:07.

 3. #3
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  De mai bine de 1 an se vehiculează apariţia unei astfel de platforme fantomă...freesat,eVision....sau cum s-or mai chema....
  Numai la stadiul de teste au rămas.

  Dacă se va lansa vreodată şi vor avea in grilă acele 20-30 canale romneşti promise de ei atunci vom spune adio tuturor DTH-urilor din romnia......vor pune lăcăţelul pe uşă.
  Eutelsat vizează o platformă de televiziune digitală care nu intră n competiţie cu platformele digitale ce funcţionează deja pe piaţa din Romnia, Digi TV şi Dolce.
  Da,vezi să nu
  ----------------------------------------------

 4. #4
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  pe ce satelit testeaza canalele astea?
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 5. #5
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Pachizdan
  Posts
  2,027
  Posts Thanks / Likes

  Default

  acum un an au testat pe 16 est.unele guri vorbesc ca ar fi pe 31,5 est astra g

 6. #6
  Moderator Expert
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Romania
  Posts
  2,822
  Posts Thanks / Likes

  Default

  De ce aduc in discutie 2 DTH-uri moarte ( AKTA si BOOM ) ! E ca si cum as numara canalele tv , inclusiv cu cele scoase recent
  Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
  La fel si cand esti prost ...
  __________________________________________________ _____________________________________________


 7. #7
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2008
  Posts
  24
  Posts Thanks / Likes

  Default

  [QUOTE=laur21;1219006]De mai bine de 1 an se vehiculează apariţia unei astfel de platforme fantomă...freesat,eVision....sau cum s-or mai chema....
  Numai la stadiul de teste au rămas.

  Undeva prin ianuarie se va da drumu la satelit, acum ar sa fie si fapte nu numai teste

 8. #8
  Silver Member Expert
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  OLTENIA
  Posts
  2,109
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by lighean View Post
  acum un an au testat pe 16 est.unele guri vorbesc ca ar fi pe 31,5 est astra g
  Ce treaba are Astra 31,5 est cu Eutelsatul ? Nu este satelit operat de Ses Astra?

 9. #9
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by coco87 View Post
  .. prin ianuarie se va da drumu la satelit,...
  Şi a zis unde o să cadă?
  In pacific sau marea neagra?
  ----------------------------------------------

 10. #10
  Inimos din cale afara Expert
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  in my own mind
  Posts
  10,542
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Lauree! A nins la tine? Nu ai de dat zapada?
  Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 11. #11
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2008
  Posts
  24
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by laur21 View Post
  Şi a zis unde o să cadă?
  In pacific sau marea neagra?

  Inca nu mi-au confirmat unde o sa cada...te anunt,esti primul care o sa afle
  Ce iti mai placeee sh........a

 12. #12
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  938
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Inteleg ca sunt probleme cu posturile tv d.p.d.v financiar si mi se pare normal.Una e sa fii free pt home user si alta pt distribuitori,dar nu e obligatoriu.De ce oare micutul Eutelsat nu vine cu propriul up-link si face oferta de oferta la pret si le urca pe toate pe un singur satelit?!Dupa ce rezolva cu posturile tv apare alta problema :cardurile pe care distribuitorii le vor vinde agatate de conserve si oale sau va costa 1000 lei.Apoi cumperi o singura data cartela pt 3 ani dupa care va fi pe bani sau nu va fi deloc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top