Dupa ce a revolutionat lumea IT-ului, Apple ar putea sa schimbe si industria auto.


In anul 2000, Apple producea calculatoare. Acum, compania americana s-a diversificat si vinde iPod-uri, iPhone-uri si iPad-uri, gadgeturi care fac parte din ce in ce mai des din vietile noastre.

Ce urmeaza, se intreaba toata lumea. Masinile ar putea reprezenta viitorul companiei ramase fara Steve Jobs, cel care a stat in spatele succesului Apple.

Dar nu de la el vine ideea unei masini, ci de la Shane Baxley, licentiat in stiinte de design ale transportului la Universitatea din Pasadena. El a terminat in aprilie 2012 proiectul auto intitulat iGo, trei masini electrice ce ar urma sa fie dezvoltate si construite de Apple.

iMe ar fi un automobil ultra-compact de un singur loc, iWe un vehicul de familie pentru drumuri mai lungi si iUs, o versiune iWe pentru doua persoane si singura care poate fi controlata de sofer.

Toate trei sunt controlate de Apple Cloud Network, care va manevra 75% din masinile de pe sosea permitandu-le sa calatoreasca la viteze mari la doar cativa centimetri una de alta in siguranta, emisii zero si timp redus.

Baxley sustine ca iMe se bazeaza pe incarcarea wireless in timpul drumurilor urbabe, iWe e omni-directional, spatele e la fel ca fata iar LED-urile functioneaza ca faruri, dar si ca stopuri, in timp ce iUs e versiunea sport cu doua locuri a iWe.


iMe poate merge pana la 60 km intre incarcari, in timp ce iWe poate parcurge pana la 500 km iar iUs 320 km.

iWe e programata sa mearga pe baterii Li-On de la Tesla iar motorul electric sa prinda suta in doar 5 secunde!


sport.ro