Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default Insumare semnal catv si satelit pe un singur cablu

    Vin cu urmatoarea problema: cum pot face ca pe un singur cablu(priza tv in perete) sa primesc si semnal de la satelit(toroidala cu 8 sateliti care acum merge cu un diseq8/1 centauri) si semnal de la DigiCablu? Disequl are o intrare de tv terestra, as putea sa leg cablul de la Digi la intrarea terestra? Si cum fac sa separ semnalele jos in camera,pentru fiecare tuner al receptorului,si DVB-C si DVB-S2?Instalatia este facuta la casa, si acum merge doar pe configuratia DVB-S2,cu toroidala si diseq 8/1. Multumesc!

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

  3. #3
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca antena nu are legatura cu pamintul buna si o trazneste incearca sa calculezi pagubele posibile firmei de cablu !

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc! Ar fi nevoie sa modific ceva si in setarea configurarii tunerului de sat? La comenzile commited/uncomitted ?

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    daca antena nu are legatura cu pamintul buna si o trazneste incearca sa calculezi pagubele posibile firmei de cablu !
    Daca drobul de sare ...



    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Multumesc! Ar fi nevoie sa modific ceva si in setarea configurarii tunerului de sat? La comenzile commited/uncomitted ?
    Nu trebuie modificat nimic.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, poti lega semnalul de la digi cablu la intrarea terestra a diseq-ului iar jos la receiver poti sa folosesti fie un diplexer cum a scris mai sus ovidiumarius, fie o doza de satelit:


  7. #7
    căutător pe gugăl Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    No Man's Land
    Posts
    1,239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Vin cu urmatoarea problema: cum pot face ca pe un singur cablu(priza tv in perete) sa primesc si semnal de la satelit(toroidala cu 8 sateliti care acum merge cu un diseq8/1 centauri) si semnal de la DigiCablu?
    nu merge

    ovidiu - la primu link scrie clar - Insumeaza un semnal terestru cu un semnal de satelit. Poate fi folosit si pentru a desface semnalul de satelit de cel terestru. - semnal terestru nu cablu CATV!

    cristo4 - la cablu tv (catv) ai tensiune ( ia un aparat de masura si vezi ce voltaj ai pe el), chiar daca reusesti din cauza voltajului o sa iti "f*ta" diseq-ul si niciodata nu o sa fi pe LNB-ul sau polaritatea dorita
    masoara mai intii tensiunea de pe cablu tv si zine si noua cat e
    Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută



  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar daca este tensiune pe cablu, intrarea terestra este despartita prin condensator...

  9. #9
    căutător pe gugăl Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    No Man's Land
    Posts
    1,239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Chiar daca este tensiune pe cablu, intrarea terestra este despartita prin condensator...
    de acord cu tine - semnalu poate fi separat ,din pacate tensiunea nu are cum sa o separe
    am incercat la un prieten sa leg CATV-u si antena (cu un singur LNB) pe acelasi cablu; pur si simplu nu a mers cu tot cu diplex(avea 6 volti pe cablu) - cand am masurat la lnb tensiune oscila intruna din cauza CATV-lui , acum foloseste doar cabluri separate
    Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută



  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,207
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un diplexer are specs ceva de genul:

    SAT: 950 - 2150 MHz
    VHF-UHF: 5 - 860 MHz

    Exista un power-pass pe partea de satelit dar se pare ca nu trec cei 22 kHz pt.
    DiSEqC ->ToneBurst.
    ( DiSEqC folosește pulsuri sinusoidale de 22kHz cu amplitudinea de 0.65 V ( 0.25 V) vrf la vrf )
    Pe acolo ar trebui sa treaca si comenzile.
    Trebuie umblat cu un osciloscop si vazut ce se intampla.

    Eu folosesc asa ceva si functioneaza corect.


  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @007/Ro Deci cu diplexorul Amiko sa inteleg ca merge fara probleme?

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,207
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine da.
    Aduc si terestrele si satelitul pe acelasi cablu fara probleme.
    Si am 3 sisteme diferite care merg asa.
    Da, teoretic, ar trebui sa fie la fel daca nu chiar identice, chiar daca nu sunt de acelasi brand.
    Poate doar fabrica din China sa difere..
    Pe un sistem alt brand.
    Se gasesc si aici, sub brand-ul Opticum.
    Sincer, cred ca doar eticheta e diferita.
    O mentiune, la sumare sus, la exterior, eu folosesc modelul cu protectie de plastic.
    E posibil sa fie diferite nitel la schema cele de exterior, nu numai la dispunerea mufelor dar si la schema.
    Tensiunea catre LNB trece prin ele, ai masurat?

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,207
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am mai testat inca o pereche acum dimineata si trece fara probleme DiSEqC-ul prin ele.



    Codurile de produs sunt aceleasi fie ca sunt AMIKO fie ca sunt Opticum.
    Mai mult ca sigur ca difera doar eticheta, sau fabrica din China.
    Merge jos si printr-o priza, asa cum ti-a sugerat Kroky.
    La mine la taranoaia asa am.
    Si subliniez ca tensiunea trece doar pe partea de satelit nu si pe terestre, asa cum ti-a spus acelasi Kroky.
    Pe unde trece tensiunea trebuie sa treaca si comenzile DiSEqC.
    Daca ai tensiune pe partea de terestre e defect device-ul!
    Masoara daca nu merge si vezi unde este defectiunea!
    Sau cheama "specialistul" cum scria odinioara in instructiuni.

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok! Maine le cumpar si voi testa. Multumesc frumos.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu sigur daca ai rezolvat-o, ca e destul de vechi postul tau. Am mai intampinat si eu problema asta si o rezolvam destul de simplu cu un filtru HPF-85M, cum punea UPC si RDS la cable-link. Din ce am observat, functioneaza ca o dioda, deci adio curent pe cablu. Iei si montezi filtrul pe cablul care vine de la digi si poti folosi fara probleme chiar si splietere de satelit cu power pass in loc de diplexer

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top