Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jun 2007
  Location
  Bucuresti
  Posts
  417
  Posts Thanks / Likes

  Default LCD Samsung B651 - sursa cu probleme?!

  Este vorba despre un LCD Samsung 40B651T3,
  Nu am cunostinitele necesare astfel incat sa ma exprin in termeni corecti dar un lucru este cert: TV-ul meu a inceput sa manifeste simptomul de oscilatie de intensitate luminoasa. Altfel spus alterneaza intensitatea luminoasa scazuta cu intensitatea luminoasa ridicata. Fenomenul s-a manifestat initial doar cand porneam TV-ul apoi mai tot mai des. Acum frecventa acestor simptome este foarte ridicata. Din ce am constat eu, se manifesta in general pe fond de imagine luminata; daca este un cadru mai intunecat, frecventa scade.
  Am incercat sa setez intensitatea luminoasa (contrastul si iluminarea din spate la nivel redus - aproape de minim - adica la 2 din 10) si am observat ca frecventa de manifestare a fenomenului este mai scazuta dar nu dispare complet.
  Am efectuat o deconectare de la reteaua electrica, l-am lasat timp de 3-5 minute dupa care l-am repornit. Am constatat ca fenomenul persista. Cu toate acestea am incercat sa revin la setarile dinainte, cu luminozitate crescuta si dintr-odata fenomenul a incetat, tv-ul functionand fara nicio urma de defect timp de cateva ore.
  A doua zi fenomenul a revenit.
  In urma unui test la un service pentru LCD Samsung, verdictul a fost: "sursa in comutatie cu probleme". Reparatia fiind in valoare de 600 ron ceea ce mi sa parut f mult.
  In acest sens, as avea rugamintea daca cineva poate sa ma ajute cu o schema - o sursa in comutatie putand fi si reparata.

  Va multumesc!

  Cheers BADE ! 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2008
  Posts
  168
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Atentie daca icerci sa repari in regim propriu o sursa trebui sa stii ce faci pt ca pe placa de sursa exista mai multe surse interdependente una de alta, trebui oarece experienta,dupa cum argumentezi defectul pare a fi mai degraba in invertor sau slabirea contactelor la capetele lampilor care asigura iluminarea panelului si ultimul aspect este posibil sa nu gasesti schema sursei in service manual,pretul este acela pentru ca ei inlocuiesc modulu,in general pretul reparatiei la un lcd de genul acesta pleaca de undeva de la 200 lei,nu de alta dar e posibil sa o strici mai rau adreseaza-te totusi cuiva care are ceva experinta e posibil ca reparatia sa fie la jumatatea sumei sau mai mult un pic fata de jumatate,o zii buna in continuare
  Vu+zero,Triax TDS110,H-H Dm2800

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jun 2007
  Location
  Bucuresti
  Posts
  417
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Este clar ca nu eu am sa ma apuc de reparatie. Eu doar voiam sa gasesc, cumva, o schema a sursei. Reparatia o va face un inginer electronist care stie "cu ce se mananca sursele in comutatie".
  Poate, totusi, cineva ma poate ajuta cu asta.
  Multumesc tare mult!

  Cheers BADE ! 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2008
  Posts
  168
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cautat goagal si preteni nu am gasit schema, va trebui domnu inginer sa se descurce cu experinta dinsului cu sursele in comutatie.
  O zii buna
  Vu+zero,Triax TDS110,H-H Dm2800

 5. #5
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jun 2007
  Location
  Bucuresti
  Posts
  417
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Se pare ca .. asa o sa faca. daca nu gasim si nu gasim nimic.
  Numai bine si multumesc!

  Cheers BADE ! 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top