Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default BBC de la 27.5 W cu Dreambox

    Hi All,

    Pentru cei care au posibilitatea sa receptioneze Intelsat 907- 27.5 W si vor sa verifice daca Dreambox-ul deschide pachetul BBC o pot face acum cu emu MGcamd{constant.cw & key in var/key}dupa ce de citeva timp stream-ul PMT{Program Map Tables}nu mai este codat.Acum se poate scana tot transponderul{11494 V,sr.44100 Ks,fec 9/10} fara a mai fi necesara editarea pid-urilor pentru fiecare canal cum a trebuit facut anul trecut,cel putin in cazul playerelor DVB-S2.Atunci cu Dreambox era imposibil sa fie introduse aceste piduri{video/audio} cu orice tip de editor{SatEdit,DreamboxEDIT}.
    Din tot pachetul eu am reusit acum sa "luminez" doar doua canale,BBC 4 si @301.Inca n-am o explicatie de ce nu pot desface celelalte canale?
    Am facut test si cu Alma S-2200 dar in afara de faptul ca-mi scaneaza si memoreaza tot pachetul,mai mult n-am reusit cu toate c-am editat manual emulatorul.Poate ca alti useri vor putea deschide tot pachetul.In acest sens le astept raspunsul...



    satelescu

    ps-am cautat topicul dedicat BBC-ului de la 27.5 W lansat de mine anul trecut{au mai fost si altele};din pacate se pare ca a fost sters azi vara cind RDI-ul a trecut prin schimbari atit de proprietar cit si de interfata.Fara a dori sa trag turta pe spuza mea,ar fi de dorit ca topicurile de interes general,in special cele cu receptii dificile,cum e si satelitul Intelsat 907,sa fie pastrate cel putin in arhiva forumului.
    Multumesc Admin.
    Last edited by satelescu; 6th November 2012 at 20:20.

  2. #2
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Cool

    Hello,
    Din cte am văzut, de curnd s-au făcut publice biss keys pentru acest pachet.
    Ar fi interesant dacă ar raporta cineva din Buc. recepția acestui pachet.
    Thanks again @ satelescu!
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  3. #3
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aseara am incercat receptia acestui pachet, pe antena de 1.2m , la mine nu a intrat !
    Telekom Romania - Consultant vanzari ! OFERTE Personalizate -FTTx, xDSL, NON-FTTx, PORTARE !
    Ech Recep - DM800SE, TRIAX, DM3800, DTH - TELEKOM, DIGI, FocusSat, Akta , GSM - Telekom, DIGI ,Vodafone !

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe 2.2m nu-l agata dar clampane, e la limita.
    Poate incerc un reglaj de maxim si un cross-pol cand am timp.
    ( A ramas un Invacom pe antena din ianuarie de cand ma jucam pe 28 East si e facut maxim-ul acolo )
    Poate @ Excalibur intra pe 3m.
    Asa ne dam seama ce sanse sunt si in Bucuresti.

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie sa {re}amintesc ceea ce spusesem in topicul "BBC pe Intelsat 907-27.5 W",acum disparut,ca in zona mea receptia pachetului BBC este cu mult mai buna in timpul noptii,mai precis atunci cind temperaturile exterioare sint cit mai joase;adica sa fie frig.In timpul zilei trps. cu date de la 11022 V are semnal mult mai bun decit noaptea,in unele momente SNR-ul atinge si 9 dB ca apoi sa scada pina cind ajunge la valoarea din tabelul de mai jos.De fapt aceasta frecventa are semnalul cel mai bun din banda Ku si se poate receptiona pe tot parcursul zilei cu conditia ca tunerul sa stie sa inchida semnalul in modulatia de 8psk.Pomenesc de acest transponder ca punct de orientare{intre pozitiile de la 24.5 w si 30.0 W} daca vrem sa stim ca sintem la 27.5 W.Se poate folosi si un receptor obisnuit pentru a stii daca sintem pe acest satelit chiar daca n-avem tuner S2/8psk numai ca in acest caz semnalul pe bara din meniu este de alta culoare decit pentru semnalul util;in cazul receptorului,iau la intimplare,Strong 4500,este rosie{din cauza interfetei patch-ului}.Si la 11494 V,44100,9/10{BBC Pack} se poate determina daca este semnal pe bara dar el este mai mic fata de 11022 V{Data},cum spuneam.Odata ce stim ca sintem la 27.5 W,restul e o chestiune de...reglaje,lnb performant,antena mai mare si,de ce nu,de noroc ...,dupa caz.
    Fata de anii trecuti,de cind cu Astra 2D,mai precis din 2008,cind am folosit in permanenta Inverto cu flansa,acum am revenit la Invacom-ul stiut de fiecare pasionat.Nu sint sigur daca din aceasta cauza la ultima scanare,in timpul noptii,pe Intelsat 907 mi-au intrat inca doi transponderi care altiminteri au un semnal mult mai mic fata de cei doi pomeniti anteriori si care pina acum nu-l puteam inchide.Precum remarcati din tabela,primul-10959 V,are un snr atit de mic incit e de mirare ca a putut fi scanat si memorat la valoarea de doar 1.5 dB!Dar am mai avut si surpriza sa-mi intre cel mai vechi pachet-Channel 5 UK de pe acest satelit insa fireste fara nicio speranta sa-l pot/em vedea din cauza sistemului de criptare{PowerVU} inaccesibil pentru majoritatea dintre noi si caruia nu i s-a gasit "leac de cojoc".
    Revenind la pachetul BBC,tare as vrea ca si alti useri sa-l poata receptiona fie si pentru a stii daca cele doua canale{BBC 4 & 301}sint FTA{vazute de mine cu Dreambox} sint intr-adevar deschise de emulator.Cheile despre care vorbeste @the the au fost publice inca de anul trecut si ele n-au mai fost schimbate de atunci.Am impresia ca desi providerul stie ca aceste chei circula pe net n-a luat nicio masura radicala pentru a stopa accesul la acest pachet.Cu siguranta ca trecerea pe alt sistem de codare ar costa mult mai mult decit daca ar fi lasat sa fie vizionat de citiva amatori care nu ating interesele comerciale ale providerului.In fapt nici n-are cum de vreme ce BBC este o televiziune publica care se sustine din bugetul tarii,dar care este obligata sa acopere cu semnal toate zonele tarii,cum este cazul unor zone din Scotia.Din acest motiv este si folosit acest satelit marginal pentru noi si al carui spot este si dificil de receptionat in partea de est al Europei.Probabil numai din motive legislative{europene} sau de copyright BBC-ul ar fi obligata sa restrictioneze si mai mult receptia de pe continet trecind,cum spuneam, la alt sistem de codare.Deocamdata ei au recurs pina nu de mult la codarea tabelului PMT,accesibil doar cu unele receptoare,ca sa nu mai spun de acele placi DVB-S2 ce stiu sa prelucreze toata informatia de pe streamul unui transponder!
    De fapt numai tabela cu pid-urile PMT au fost criptate motiv pentru care era Dreambox-ul,sa zicem,cu toate ca scana transponderul si memora tot pachetul BBC,era imposibil sa-l deschizi chiar daca aveai cheile in emulator,cel mai utilizat fiind CCCam-ul.Si cum spuneam la inceput,cu nici un editor de sateliti si transponderi nu se putea transfera in receptor modificarile facute.Aici vorbesc de SatEdit la care am operat schimbari la piduri dar fara nici un rezultat.Acum ca se poate scana acest transponder cu orice receptor S2 ce stie symbol rate pina la 45000 ks si fec de 9/10,e doar o chestiune de emulator ca pachetul sa fie si deschis.Cu mgcam se pare ca si Dreambox-ul a intrat in rindul celor citeva marci de receptoare,putine la numar,capabile sa fie folosit si pentru aceasta pozitie.De aceea e bine sa avem reactii de la alti utilizatori de Dreambox.Deocamdata eu nu-s,cum spuneam,sigur ca receptia pachetului este posibila cu acest emulator.Fiind o singura cheie valabila pentru toate canalele nu-mi explic de ce vad liber doar doua?!
    Ca si @007/Ro,astept si eu ca EXCALIBUR sa ne dea un feedback despre receptia pachetului BBC cu Dreambox cu antena lui mare.De fapt orice raspuns este binevenit care priveste aceasta tema.




    Ca o paranteza,fac o observatie mai mult de constatare decit ca judecata de valoare{fara sa vreau ultima este implicita},dar este surprinzator de trist ca fiind un site dedicat receptiilor de satelit si nu numai si tinind cont de faptul ca de-a lungul timpului pe acest forum au activat atitia pasionati de receptii,unii dintre ei cu rezultate remarcabile,avem atit de putine reactii la teme care pareau odata ca fiind definitorii pentru acesti pasionati si care ne lasau impresia ca si-au gasit vocatia in acest domeniu!?! Din pacate vedeam acum ca sint tot mai putini useri,cu mici exceptii,interesati sa depaseasca statului doar de consumator de programe.Daca din atitia useri sint doar citiva care ne pot confirma sau infirma prin tehnica si misloacele ce le au temele ce le supunem atentiei generale,tare mie team ca soarta forumului e ...
    Nu mai spun nimic in plus pentru ca nu vreau sa-i adaugam acestui topic o particula ce-si are rostul la alta sectiune a forumului.

    satelescu

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satelescu View Post
    Ca si @007/Ro,astept si eu ca EXCALIBUR sa ne dea un feedback despre receptia pachetului BBC cu Dreambox cu antena lui mare.De fapt orice raspuns este binevenit care priveste aceasta tema.
    Pacat ca s-au pierdut thread-uri asa de interesante cum era cel cu receptia la 27.5W, acolo era explicat cam tot despre receptia acestui satelit.
    La mine pe antena de 3m, am semnal putin peste 8db ziua pe frecventa 11495 iar noaptea ajunge si la 9db si cateodata chiar si mai mult. Limita de receptie pentru dvb S2 qpsk 9/10 este undeva la 6.4-6.5db pe dreambox 500 HD.
    Partea a doua e simpla, se instaleaza mgcamd (in cazul meu mgcamd_1.35a), se editeaza astfel linia G din usr/keys/mg_cfg cu valoarea asta G: { 00 } si apoi se modifica softcam.key. Deci pentru BBC One HD, asa ar trebui sa apara liniile in softcam.key:

    F 44841FFF 00 XXXXXXXXXXXXXXX ;
    F 44841FFF 01 XXXXXXXXXXXXXXX ;

    Este suficient sa fie key pt un singur program in softcam.key, ca apoi se dischide tot ce e transmis pe transponder.

    Chiar nu mai avem pe forum useri interesati de receptia celor mai interesante canale FTA din Europa (chiar daca sunt FTA doar la 28 est)? La Timisoara, Arad sau Oradea ar trebui sa fie posibila receptia cu o antana de 1.4-1.5m in conditii bune.

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu antena si receptorul din semnatura nu am reusit sa prind semnal pe TP-ul mentionat de voi ! Mai incercam ... va tin la curent !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
    Pacat ca s-au pierdut thread-uri asa de interesante cum era cel cu receptia la 27.5W, acolo era explicat cam tot despre receptia acestui satelit.
    La mine pe antena de 3m, am semnal putin peste 8db ziua pe frecventa 11495 iar noaptea ajunge si la 9db si cateodata chiar si mai mult. Limita de receptie pentru dvb S2 qpsk 9/10 este undeva la 6.4-6.5db pe dreambox 500 HD.
    Partea a doua e simpla, se instaleaza mgcamd (in cazul meu mgcamd_1.35a), se editeaza astfel linia G din usr/keys/mg_cfg cu valoarea asta G: { 00 } si apoi se modifica softcam.key. Deci pentru BBC One HD, asa ar trebui sa apara liniile in softcam.key:

    F 44841FFF 00 XXXXXXXXXXXXXXX ;
    F 44841FFF 01 XXXXXXXXXXXXXXX ;

    Este suficient sa fie key pt un singur program in softcam.key, ca apoi se dischide tot ce e transmis pe transponder.

    Chiar nu mai avem pe forum useri interesati de receptia celor mai interesante canale FTA din Europa (chiar daca sunt FTA doar la 28 est)? La Timisoara, Arad sau Oradea ar trebui sa fie posibila receptia cu o antana de 1.4-1.5m in conditii bune.
    E nashpa...
    Nu cred ca pot sa-l scot pe 2.2m in Bucuresti nici cand tu ai 9dB, la FEC-ul ala.
    Cred ca nici pe ger.

    Multumesc mult @ Excalibur

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am SNR 6.73 dB pe BBC HD in nord estul tarii.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @satelescu ... Enigma Web Tv pe care o folosesti merge si pentru receptor VU+ ? si daca DA , care sunt setarile ca mor aici langa el si nu ii dau de cap s
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    @satelescu ... Enigma Web Tv pe care o folosesti merge si pentru receptor VU+ ? si daca DA , care sunt setarile ca mor aici langa el si nu ii dau de cap s
    si pe dm 800 si pe vu + duo la mine merge ....trebuie setat: IP-user-pass



  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in lan merge ... eu vreau la munca ( in alta locatie ) sa vad remote din vu+ canalele preferate !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @armandino,

    @mesteru222 ti-a dat un raspuns care,se pare,nu te multumeste.Din pacate nici eu nu-ti pot fi de ajutor fiindca n-am incercat streaming cu vu + duo.Dar pentru ca atit Dreambox cit si Vu + Duo se folosesc de aceasi platforma,nu vad cum n-ai putea sa-ti configurezi Enigma Web TV pentru a prelua canalele din receptorul tau!
    Iata cum arata setarea pentru Enigma Web TV,iar de aici se poate consulta manualul :



    satelescu
    Last edited by satelescu; 25th November 2012 at 21:33.

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru cei interesati,a aparut versiunea 2.0.0.0 a Enigma TV .Toate noutatile aduse de aceasta versiune sint anuntate pe linkul dat.
    Trebuie sa spun ca atunci cind am pornit vechea versiune{1.1.2.5}a aparut un mesaj prin care eram anuntat ca trebuie sa platesc pentru a ma folosi de noua versiune.Din fericire dupa ce m-am inregistrat pe site-ul autorului si am confirmat ca sint membru al Enigma TV,am reusit sa descarc si sa instalez versiunea 2-a.Probabil ca la o alta versiune sau din alte cauze o sa trebuiasca sa platim pentru serialul de activare a aplicatiei.Pina acum a fost gratuit.
    Nu pot spune mai multe despre Enigma TV decit ca se lanseaza mai usor si pastreaza setarile anterioare.



    satelescu

  15. #15
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi All,

    Am primit mesaje in pm de la useri care ma intreaba cum se poate instala noua versiune Enigma TV fara a o platii?
    Iata cum am procedat eu si poate este valabil pentru fiecare:daca inainte era necesar doar de adresa de email pentru a primi un serial de activare a aplicatiei,acum ti se cere sa cumperi o licenta pentru a descarca noua versiune.Inainte de a vedea cit costa licenta,m-am inregistrat ca membru al forumului Enigma TV dar pentru asta trebuia sa confirm cererea prin adresa mea de email data la inregistrare.In raspunsul primit,la fel ca si inainte,este un link care contine si cheia de activare a playerului.Dupa ce-am dat click pe linkul de confirmare am intrat pe pagina de Download si am apasat din nou pe imaginea cu Enigma TV dupa care s-a descarcat noua versiune cu toate ca este un mesaj in rosu in care se spune ca inainte de a cumpara licenta trebuie sa te inregistrezi pe site.
    Asta a fost tot.N-a trebuit sa fac nimic in plus.Si cum am spus mai sus,aplicatia a functionat bine fara sa fac nicio modificare la setari.
    Trebuie sa stiti ca daca incercati sa lansati versiunea veche instalata primiti urmatorul mesaj:"The tool is no more FREE,...".Numai cu versiunea noua se porneste aplicatia dar,cum spuneam,trebuie sa va inregistrati in prealabil pe site-ul autorului care,in paranteza fie spus,se cheama Sebastien.

    satelescu

    ps_In aplicatie,jos dreapta,se da click unde scrie "Please Register",dupa care apare o mica fereastra unde 1.se scrie ID cu care te-ai inregistrat,apoi 2.se trece Licenta ID si 3.se face copy si paste cu cheia la pagina de cumparare daca vrei sa ai o licenta permanenta,care costa 5.99 euro!
    Cu alte cuvinte,sper sa nu gresesc,licenta primita este una provizorie si e valabila atita vreme cit folosesc aceasta versiune?!
    Dar mai bine cititi manualul
    Last edited by satelescu; 2nd December 2012 at 03:28.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top