Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 79
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default Optibox Spider HD

    Mai detine cineva acest receptor?




    Optibox Spider HD este un receptor non Linux ... dual tunner (2 * DVB-S2)...chipset Ali 3606 ( 400 MHz ) ... 8Mb Flash si 128 Mb RAM.

    DBN --- SatSharing foloseste un satelit Eutelsat 21A (21.6e) sau Eutelsat 7a( 7e) drept conexiune fixa de coduri setata pe Tunner2 si oricare alt satelit dintre cei vizibili ca sursa de semnal pe Tunner1. Nu necesita conexiune la internet.
    IKS (Internet Key Sharing)
    EMU
    client CCcam si NewCamd

    interfata WEB
    Mediaplayer

    Meniuri speciale:
    meniu->9999 - Deschide meniul de configurare a diferitelor optiuni de sharing
    meniu->6666 - Deschide meniul editorului tabelei de keys


    Suport software
    http://www.sat-support.tv/?a=downloads&dir=104

    PS. sper sa nu se supere mihaip pentru faptul ca am "furat" din prezentarea lui.
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce e surpinzator este faptul ca DBN-SatSharing si IKS (Internet Key Sharing) sunt foarte simplu de folosit. Doar trebuie activate din meniul secret.

    Pentru DBN trebuie conectata o antena orientata pe 7'E sau 21' E la Tunnerul 2....si atat...nicio alta setare suplimentara si nici nu necesita conexiune la internet. Programele decodabile apar marcate cu verde in lista de canale.

    Pentru IKS la fel...necesita doar o conexiune la internet... nefiind necesare setari spulimentare.

    Mediaplayer-ul reda si subtitrarile incluse in .mkv.
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  3. #3
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Drumu' Taberei, Bucuresti
    Posts
    482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cateva constatari, ale incepatorului, despre un astfel de receptor, cu +plusuri si -minusuri (pareri strict personale, observatii doar, poate utile pentru cei interesati de o astfel de jucarie):
    . Nu are iesire de SCART, are doar RCA-uri si HDMI
    + Merge de peste 3 zile si e rece (la temperatura camerei), desi a avut de rasnit
    + Upgrade / update si backup, atat de soft cat si de user settings pe stick USB
    - Dupa update-ul de soft a trebuit reconfigurat si rescanat tot (cred totusi ca se putea folosi backupul de user settings)
    + Calitate faina a imaginii / sunetului.
    + Pare sensibil (pe o toroidala de 90 merge fara probleme tot ce se poate prinde in Bucuresti de pe Astra si Thor (exceptie spoturile nordice/UK dupa caz) si pe vreme mai nasoala.
    - Tragedie pana gasesti cum se "adauga" un post la favorite
    - Cu Diseq 1.1 de 8 porturi (ca pentru toroidala) e "cu shmen" setarea porturilor diseq in receiver, meniul la treaba asta fiind relativ "peste mana". Greu doar prima data, apoi devine rutina.
    + IKS e activat "default" in ultima versiune "manarita" (o gasiti voi daca va trebuie...) si merge OK, se inverzesc multe de pe Astra 19 est, Astra 23.5 est si chiar de pe Thor apar uneori canale "verzi". Ce e "verde" merge sigur
    + Chiar unele pe care nu le face "verzi" le deschide, o gramada de pe Amos mai ales.
    + Interfata (skinul) foarte decenta (parere subiectiva, mie-mi place cum "arata" si informatiile despre canal, si meniul).
    + Blindscan foarte eficient
    + Comuta foarte rapid canalele, din acelasi pachet, aceeasi frecventa e aproape instant, pt a schimba frecventa e sub 1 secunda
    - Ca majoritatea sculelor de pe piata, nici macar nu "simte" pachetele multistream (RAI si Mediaset de pe 5W)
    + Teletextul functioneaza impecabil, extrem de rapid
    + EPG acolo unde e cazul merge OK si el
    . Nu am testat DBN
    . Nu am testat (inca) sharing "clasic", desi mi s-a zis ca merge fara probleme (si C si N)
    + Nu am testat cum merge cu antena cu motor, dar mi s-a zis ca intr-o astfel de situatie e supersimplu sa "coopereze" cu antena.
    . Nu am testat cu card "fizic" (bagat in locul cu pricina) sa vedem cum decodeaza. Dar si aici mi s-a zis ca merge.

    O parere, sa nu-i zic sfat, daca vreti sa gaseasca toate canalele de pe un satelit si n-aveti chef sa stati dupa un blindscan (destul de lent pe tot satelitul) verificati macar, cu lista alaturi, daca sunt toate transponderele de pe acel satelit in lista lui. Se prea poate sa lipseasca din ele.

    Cam asta putem zice dupa doar cateva zile de "joaca"...
    Last edited by Energymedia; 8th January 2013 at 01:16.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Arrow Problema na atualizaÇĂo do optibox spider hd

    Quote Originally Posted by Energymedia View Post
    Cateva constatari, ale incepatorului, despre un astfel de receptor, cu +plusuri si -minusuri (pareri strict personale, observatii doar, poate utile pentru cei interesati de o astfel de jucarie):
    . Nu are iesire de SCART, are doar RCA-uri si HDMI
    + Merge de peste 3 zile si e rece (la temperatura camerei), desi a avut de rasnit
    + Upgrade / update si backup, atat de soft cat si de user settings pe stick USB
    - Dupa update-ul de soft a trebuit reconfigurat si rescanat tot (cred totusi ca se putea folosi backupul de user settings)
    + Calitate faina a imaginii / sunetului.
    + Pare sensibil (pe o toroidala de 90 merge fara probleme tot ce se poate prinde in Bucuresti de pe Astra si Thor (exceptie spoturile nordice/UK dupa caz) si pe vreme mai nasoala.
    - Tragedie pana gasesti cum se "adauga" un post la favorite
    - Cu Diseq 1.1 de 8 porturi (ca pentru toroidala) e "cu shmen" setarea porturilor diseq in receiver, meniul la treaba asta fiind relativ "peste mana". Greu doar prima data, apoi devine rutina.
    + IKS e activat "default" in ultima versiune "manarita" (o gasiti voi daca va trebuie...) si merge OK, se inverzesc multe de pe Astra 19 est, Astra 23.5 est si chiar de pe Thor apar uneori canale "verzi". Ce e "verde" merge sigur
    + Chiar unele pe care nu le face "verzi" le deschide, o gramada de pe Amos mai ales.
    + Interfata (skinul) foarte decenta (parere subiectiva, mie-mi place cum "arata" si informatiile despre canal, si meniul).
    + Blindscan foarte eficient
    + Comuta foarte rapid canalele, din acelasi pachet, aceeasi frecventa e aproape instant, pt a schimba frecventa e sub 1 secunda
    - Ca majoritatea sculelor de pe piata, nici macar nu "simte" pachetele multistream (RAI si Mediaset de pe 5W)
    + Teletextul functioneaza impecabil, extrem de rapid
    + EPG acolo unde e cazul merge OK si el
    . Nu am testat DBN
    . Nu am testat (inca) sharing "clasic", desi mi s-a zis ca merge fara probleme (si C si N)
    + Nu am testat cum merge cu antena cu motor, dar mi s-a zis ca intr-o astfel de situatie e supersimplu sa "coopereze" cu antena.
    . Nu am testat cu card "fizic" (bagat in locul cu pricina) sa vedem cum decodeaza. Dar si aici mi s-a zis ca merge.

    O parere, sa nu-i zic sfat, daca vreti sa gaseasca toate canalele de pe un satelit si n-aveti chef sa stati dupa un blindscan (destul de lent pe tot satelitul) verificati macar, cu lista alaturi, daca sunt toate transponderele de pe acel satelit in lista lui. Se prea poate sa lipseasca din ele.

    Cam asta putem zice dupa doar cateva zile de "joaca"...
    My HD receiver OPTIBOX SPIDER is the problem, because the last update, when I'm on a channel I try to enter the channel list by clicking the "OK" on the remote control receiver it blocks the functions of the remote control and no button works only. For disconnecting it is necessary deligá the switch on the back. I need the original software or file and a program FACTORY LOADER for me to upgrade cable RS232.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Firmware: http://www.sat-support.tv/?a=downloads&dir=104

    Here the RS232 upgrade program :

    - you need a serial null-modem cable
    - connect the STB and PC
    - start the program
    - click on "connect"
    - swich power on STB
    - browse for FW
    - start upgrade !

    Upgrade RS232: http://www.sat-support.tv/forum/down...ile.php?id=226

    Multumim lui @mihaip
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Firmware: Optibox_Spider_BlackBar7_J122_0206_DBN_removed.rar 14.02.2013
    http://www.sat-support.tv/getfile.php?a=425

    Softcam.key 22.02.2013
    http://www.world-satellite.net/attac...-by-traian.zip
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    48
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut stie cineva parola la dezarhiver imaginne de optibox spider hd multumesc cea cu DBN

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ALBA
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes
    cipryDXfeed

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ALBA
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A testat cineva daca merge pe DBN pe al doilea tuner ? nu te lasa sa setezi twin tuner zice :

    cipryDXfeed

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ciprysat View Post
    A testat cineva daca merge pe DBN pe al doilea tuner ? nu te lasa sa setezi twin tuner zice :
    Merge, probabil iti trebuie o versiune de soft mai recenta.

    Cauta pe google si instaleaza versiunea "Optibox_Spider_Bar7_F100_SDS On" . Tuner-ul al doilea are nevoie de semnal de la unul din satelitii Eutelsat 7A au Eutelsat 21B.
    PFA 1.4m+IBU twin 75E->37.5W / PFA 3.0m Ku&C band, 103E->40.5W/Dreambox 500 HD/Vu+ Solo SE V2/TBS 5925

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am aceiasi problema cu setarea celui de-al doilea tuner, pe receptor e instalat Optibox_Spider_Bar7_F100_SDS On.abs erau ceva explicatii pe aceasta tema pe sat-support.tv dar nu le mai merge forumul de ceva vreme, am verificat pe DBN si decodeaza pe perioade scurte si din cind in cind a doua antena e fixata pe 7E

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    48
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum setezi al doilea tuner multumesc

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ALBA
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    al doilea tuner este setat automat. trebuie doar activat din menu+9999 DBN. pe DBN merge foate greu eu nici nu am reusit pe LAN merge bine dar cam slabut se face lumina putine canale.
    cipryDXfeed

  14. #14
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pina la urma ce ,,vede''utilizand al doilea tuner ?mc

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ALBA
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merge de pe 13E , 19E , 28E eu cam atat am reusit sa vad dar cam slabut oricum merge.
    cipryDXfeed

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top