Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Investigatie Consiliul Concurentei

  Consiliul Concurentei a deschis doua investigatii pe piata serviciilor TV: Una legata de plangeri reciproce intre grupul Antena si RCS&RDS/A doua privind neaplicarea regulei must-carry pentru transmisiunile prin satelit

  de Adrian Vasilache HotNews.ro
  Joi, 1 noiembrie 2012, 12:27 Economie | Telecom


  Bogdan Chiritoiu
  Foto: AGERPRES


  Consiliul Concurenţei derulează in prezent o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale, se arata in raportul privind starea concurentei in 2012 facut public joi de catre autoritate. In legatura cu acest aspect, Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii a precizat ca investigatia are la baza plangeri reciproce intre grupul Antena si RCS&RDS. Pe de alta parte, a spus el, a fost declansata recent o investigatie pe baza unor plangeri legate de neaplicarea regulei must carry la transmisiunile prin satelit.

  "Sunt o serie de plangeri care sunt in analiza intre RCS&RDS si grupul Antena si de asemenea am primit plangeri legate de neaplicarea regulei must carry la transmisiunile prin satelit DTH. Asta e o investigatie relativ recenta in care analizam daca intr-adevar este o problema concurentiala daca pe transmisia prin cablu aplicam regula must carry in timp ce pe DTH nu o aplicam. Sesizarile au venit de la firme din piata - televiziuni", a precizat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

  Presedintele autoritatii de concurenta a explicat pentru HotNews.ro ca "in aceasta investigatie investigam si CNA-ul pentru ca ei au dat reglementarea. Sunt oameni care se plang ca nu e normal ca pe acelasi produs - televiziunea - sa am la transmiterea prin cablu regula must-carry, iar la transmisia prin alta tehnologie - DTH - sa nu fie. Este o regula convenita de CNA, zic dansii cu recomandarea ANCOM-ului (n.a autoritatea de reglementare in comunicatii). Este o investigatie pe baza art. 9 din Legea Concurentei care iti permite sa investighezi si autoritatile publice nu doar firmele. Bine, nu poti sa amendezi autoritatile, dar le poti investiga".


  • Bariere la intrarea pe piata serviciilor TV


  In raportul facut public joi de catre Consiliul Concurentei, se precizeaza ca pe piata serviciilor de retransmisie a programelor audiovizualeexistă bariere la intrare pe piaţă care ţin de specificul acestui sector, acestea fiind reprezentate n primul rnd de economiile de scară, de scop şi de densitate realizate de operatorii deja existenţi pe piaţă.

  Costul mediu pe abonat al furnizării de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale scade odată cu creşterea numărului total de abonaţi, iar densitatea numărului de abonaţi dintr-o anumită zonă determină eficienţa şi chiar fezabilitatea prestării serviciului prin intermediul platformei de cablu TV. n plus, n ceea ce priveşte reţelele bazate pe tehnologiile cablul coaxial/HFC, barierele structurale semnificative la intrarea pe piaţă sunt amplificate de eterogenitatea politicilor de acces pe proprietăţi ale autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi de existenţa unor bariere legale (obligaţii de must carry n sarcina distribuitorilor de servicii).

  Chiar dacă numărul total de operatori din piaţă este n continuare unul ridicat, gradul de concentrare a pieţei se menţine la un nivel foarte mare, fenomen datorat faptului că primii trei operatori din piaţă, respectivRCS&RDS, Romtelecom şi UPC, deţin o cotă de piaţă cumulată de peste 90% la nivel naţional.
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  căutător pe gugăl Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  No Man's Land
  Posts
  1,239
  Posts Thanks / Likes

  Default

  daca vor introduce principiul must-carry si pe satelit atunci operatori DTH nu mai cotizeaza la ProTv si Antene.... sa vezi ce se ling pe **** ca adio bani din retrasmisie de la ceilanti operatori - si-au tras singurii o mare TEAPA Felix&company
  http://www.cna.ro/Topul-sta-iilor-TV.html ProTv devine si el liber la retrasmisie
  Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
  I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top