Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Premiera negativa pentru Nokia

  Premiera negativa pentru Nokia pe piata smartphone: Strategy Analitcs sustine ca Nokia a iesit din top 3 producatori cu cele mai multe smartphone-uri vandute/IDC estimeaza ca Nokia a iesit din top 5  Estimarile facute de firmele de cercetare privind livrarile la nivel mondial de telefoane de tip smartphone (telefoane avansate dotate cu sisteme de operare) in trimestrul trei din acest an sunt ingrijoratoare pentru Nokia, odata cel mai mare producator mondial de telefoane mobile din lume. Strategy Analytics a anuntat vineri ca Nokia nu mai este intre primii trei cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume, in timp ce o alta firma de cercetare, IDC, merge mai departe si anunta ca Nokia a iesit din top cinci producatori cu cele mai multe vanzari de smartphone-uri la nivel global,informeaza Mobileworldlive.com.

  Datele Strategy Analytics indica faptul ca Samsung a livrat 56,9 milioane de smartphone-uri la nivel mondial in trimestrul trei din 2012, cel mai mare numar de unitati livrate vreodata intr-un trimestru de catre un producator de smartphone-uri. Apple a livrat 26,9 milioane de terminale in trimestrul mentionat, in crestere cu 57% fata de trimestrul similar din 2011, atingand o cota de piata de 17% de la 14% in 2011. Samsung si Apple livreaza impreuna peste jumatate din numarul total de smartphone-uri care se vand la nivel mondial.

  Conform Strategy Analytics, Nokia ar fi livrat in trimestrul trei din acest an 6,3 milioane de smartphone-uri, cifra corespunzatoare unei cote de piata de 4%, in scadere puternica fata de 16,8 milioane unitati livrate si o cota de piata de 14% in trimestrul similar din 2011.

  Cifrele prezentate de o alta firma de cercetare - IDC - sunt si mai ingrijoratoare. Pentru prima data incepand din anul 2004, Nokia a parasit top 5 producatori cu cele mai multe smartphone-uri livrate la nivel mondial.

  Datele IDC arata ca Nokia a ramas in continuare pe locul doi in topul producatorilor cu cele mai multe vanzari de telefoane mobile din lume, dupa Samsung. Nokia a livrat in trimestrul trei din acest an 18,2 milioane de telefoane mobile (cota de piata de 18,7%) in scadere cu 22,2% fata de acelasi trimestru din 2011 (cota de piata de 24,5%).

  Cele doua firma calculeaza diferit livrarile de smartphone-uri la nivel global. IDC sustine ca in trimestrul trei din acest an s-au livrat 179,7 milioane de smartphone-uri la nivel global, in crestere cu 45,3% fata de trimestrul similar din 2011 cand se livrasera 123,7 milioane unitati.

  Strategy Analitics estimeaza ca in lume s-au livrat 161,7 milioane smartphone-uri in trimestrul trei al acestui an, in crestere cu 35% fata de trimestrul similar din 2011, cand s-ar fi livrat circa 120 de milioane de unitati

  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Mar 2011
  Location
  Oradea
  Posts
  315
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Uitandu-ma la tabelul postat de tine cu topul vanzarilor am vazut ca pe locul 3 e Research in motion.Nestiind ce producator e am zis sa dau un search pe google,si cu ocazia asta am aflat ceva nou.Rim(Blackberry)=Research in motion.Foarte tare Probabil nu multi stiu ca unele modele Blackberry s-au produs la o fabrica din Oradea,de aia si scaderea aia de vanzari cu 34%,la cate telefoane s-au furat de acolo )))
  Last edited by raoull1983; 26th October 2012 at 22:35.

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Nov 2010
  Location
  Ploiesti
  Posts
  380
  Posts Thanks / Likes

  Default

  poate doar in america e facuta ) RIM pe locul 3? )) nu au dat faliment pentru ca i-au salvat piata din us ... in rest )

 4. #4
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  RIM se reinventeaza, s-a trezit mai repede decat nokia, mai au o speranta
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top