Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    București
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default CUM MONTEZ UN MOTOR H-H la o ANTENĂ SATELIT?

    Am folosit toate indicațiile găsite pe forumuri și degeaba,am montat stīlpul antenei la poloboc,am montat motorul ,am folosit funcția USALS:Latitudine și Longitudine O,45,1N(POATE AICI E PROBLEMA:Am un receiver care arată sute și 45,1N Latitudine,eu setam 0.45,1)Receptor satelit Optibox Extra HDMI PVR sau nu știu de unde să șterg din telecomandă "0" din fața la 45,1-vreau și eu o lămurire pentru un īncepător:Să vă spun ce-am realizat:Atașez și foto și să detailez -am montat motorul și antena și am reușit să o poziționez pe Thor 6-1W și Intelsat 10-02-1W și atīt.Aici poziția motorului e īn "0".Dau manual puțin motorul din butoanele west-est la Amos 2,3 - 4 W prind posturile și aici mă refer la FTA,dar nu mai revine dacă dau la unul de pe Thor 6 și invers īn stīnga spre est nimic...
    [/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG]
    NU sunt pe axa satelitilor,nu salvez bine din receiver și-n plus vreau modele de aparate pentru elevație și latitudine-longitudine īn afară de sat finder-e mic ieftin și puțin de folos.Nu știu ce să mai fac,pānă la urmă caut pe cineva mai specialist īn zona Coșești-Pitești-Argeș contra cost să-mi rezolv și eu problema? Dacă știți pe cineva īn zonă -un număr de contact și cānd mai merg acolo să vă pot contacta, nu stau acolo permanent,de aceea doresc combinația asta să nu folosesc abonament Tv,să prind unule FTA romānești cāt mai multe:http://www.flysat.com/tv-ro.phpDacă am prins totuși 2 sateliți pe axa geostaționară de ce nu revine la program cānd īl solicit adică să treacă la al doilea satelit selectat-O să-mi spuneți că nu i-am salvat,ceva īmi scapă,apare "lipsă semnal"

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    165
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate te ajuta dar cred ca nu ai studiat cit trebuie,in primul rind reseteaza h-h din carticica cu care a venit montura apare unghiurile la care trebuie pusa montura h-h si pt antena pui cum scrie aici http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...100&diam_h=105 binenteles modifici in functie de ce ai tu ,pe acel satelit vei regla antena cu rabdare si grija sa obtii semnal cit mai puternic daca ai reglat bine pe acel satelit restul va merge de la sine oala se va misca dupa sateliti singura spor la studiat si reglat
    Vu+zero,Triax TDS110,H-H Dm2800

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rind sa ne spuna unde locuieste, sa stie ce satelit e cel mai sudic la el.
    Din ce vad in poze, pare Buzau - Rimnicu Sarat...

    Apoi pui H-H pe zero si misti antena pina prinzi satelitul sudic.

  4. #4
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Punctul 0 de pe H-H pentru satelitul sudic pentru zona Pitesti este 25.5Est. Pentru aflarea corecta a latitudini foloseste : http://www.dishpointer.com/ .

    Setarea corecta in receptor este LATITUDINE : 0XX.YYY, LONGITUDINE : 0XX.YYY
    Ex : Bucuresti/Voluntari
    Lat: 044.495, Lon: 026.184

    Bafta !
    Telekom Romania - Consultant vanzari ! OFERTE Personalizate -FTTx, xDSL, NON-FTTx, PORTARE !
    Ech Recep - DM800SE, TRIAX, DM3800, DTH - TELEKOM, DIGI, FocusSat, Akta , GSM - Telekom, DIGI ,Vodafone !

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai sa-ti spun babeste ca astia tineri cu INTERNETU lor daca nu-l mai au au PUS-O. 1.Teava la boloboc. 2.Antena fara motor o reglezi cit mai exact pe satelitul care este exact la tine la sud.3.Dai antena jos (slabesti numai suruburile de catarg )si o pui cu motor (ala pus la ZERO )si antena perpendiculara pe motor.4.Prinzi din nou satelitul reglind suruburile motorului .5.GATA merge.Daca nu merge mai incerci o data s-au asculti de sfaturile lui astia tineri cu INTERNETUL lor.Bafta la toti .Asa pun eu antene de cind so inventat satelitii astia,cred ca 87-88.Bafta
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  6. #6
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si bratul la hh dupa cum e in poza e prea lasat in jos , trebuie sa fixezi la aproximativ 46 - 47 elevatia pe indicatorul gradat al motorului

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci omule daca ai pus la poloboc stalpul,iei o busola cauti sudul[in bucuresti e pe 26 est[badr 4,5,6]
    montezi antena pe mortor si apoi tot ansamblul pe stalp
    pui elevatia la 45[dreapta pe supotul motorului] si orientezi antena incercind sa prinzi o frecventa pe badr/poti incerca primul canal forex-tv
    reglajul fin il faci dupa ce ai fixat suruburile motorului din celelate suruburi ale suportului antenei miscind in sus sau in jos foarte incet pina prinzi semnal maxim
    bafta
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De dimineata ai scris pe forum dupa aia ai fost ocupat cu antena,dar acum pe seara poti zice daca ai rezolvat ceva ca lumea vine cu solutii,dar nu stie in ce faza esti.Pornind de la ce ai scris pana acum zic in felul urmator:dai goto x sau ce ai receiverul ala ca nu il cunosc sa ajunga in pozitia zero .Nu stiu ce ai facut intre timp asa ca verifici daca intra Thor,daca intra e bine daca nu poate e mai usor sa gasesti un satelit gasit anterior(thor)Daca intra si in mod normal trebuie sa fie pe aceeasi axa stalpul de sustinere,motoru si antena (daca nu le aliniezi)slabesti putin suruburile motorului cat sa poti roti motorul spre stanga (stand in spatele lui )intre timp pui receiveru pe o frecventa de pe astra 23,5 e de ex 12525 v 27500 pana ai semnal.Poate trebuie sa repeti faza de cateva ori asa ca e bine sa faci un semn unde prinzi Thor si revii acolo apoi mergi iar spre stanga.Primul semna va fi pe Hotbird eventual scanezi sa fii sigur ,dar nu memorezi canalele daca e Hotbird ci rotesti in continuare usor spre stanga si urmatorul semnal trebuie sa fie Astra 23,5.Deci Astra 23,5 e satelitul care trebuie sa fie la pozitia zero sau in apropiere.Satfinder-ul ala il pui deoparte ca nu ai ce face cu el si faci rost de o busola ( e mai importanta )chiar si dupa o lanterna chinezeasca sa poti gasi Sud-ul si cauti direct Astra 23,5. In cazul asta dupa ce ai gasit sudul aproximativ desfaci putin suruburile antenei si o inclini la maxim de unde o ridici usor pana ai semnal evident operatia necesita cateva incercari trebuind sa rotesti putin stanga -dreapta si motoru.Acu daca la Pitesti merge ca in Bucuresti poti incerca 26 e ,dar sa fii pe frecvente cu semnal in RO.

  9. #9
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by davcosti View Post
    Să vă spun ce-am realizat:Atașez și foto și să detailez -am montat motorul și antena și am reușit să o poziționez pe Thor 6-1W și Intelsat 10-02-1W și atīt.Aici poziția motorului e īn "0.Dau manual puțin motorul din butoanele west-est la Amos 2,3 - 4 W prind posturile și aici mă refer la FTA,dar nu mai revine dacă dau la unul de pe Thor 6 și invers īn stīnga spre est nimic...
    Cred ca a pus punctul 0 la motor pe THOR, in loc de 26, sau 23.5 in functie de locatia lui ! Din aceasta cauza el receptiona doar canalele de pe THOR !
    Telekom Romania - Consultant vanzari ! OFERTE Personalizate -FTTx, xDSL, NON-FTTx, PORTARE !
    Ech Recep - DM800SE, TRIAX, DM3800, DTH - TELEKOM, DIGI, FocusSat, Akta , GSM - Telekom, DIGI ,Vodafone !

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai de aia am zis ce am zis.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    București
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Să īncerc să răspund la toate mesajele și să vă mulțumesc!Voi printa răspunsurile și cānd mă voi duce din nou acolo,le voi lua pe rānd.
    Nu stau acolo și nu pot regla īn fiecare zi,mă duc mai rar de aceea voiam și modelul acesta pentru a nu fi legat de abonament,cartelă,etc...
    Īntradevăr văd că am greșit īn unele reglaje-Nu dețin decāt un satfinder mic,o să-mi cumpăr și busolă.Brațul l-am pus la aproximativ 0.45,1 N,
    Latitudine-zice cānd ceri locator-Coșești-Pitești-Argeș (aceasta e locația) și 0.24,9 E Longitudine.Acum cānd mă duc o să-mi cumpăr o
    busolă și īncerc pas cu pas.La mine pe motor nu indică decāt Latitudinea pe partea cealaltă nu arată elevația cum văd la alte modele pe aici.
    Eu voiam să prind axa cu aceste programe, de pe sateliții-http://www.flysat.com/tv-ro.php.Nu mă las,pānă la urmă ori cumpăr un
    Satlink ws - 6908-aparat de reglat antena.Ori caut pe cineva care este mai aproape de Coșești-Pitești-Argeș și CONTRACOST lăsați număr
    de contact și cānd mă duc pe acolo -vă contactez și-mi rezolvați problema .E mai comod și renunț īn cazul īn care nu reușesc.
    Am găsit și program care-mi arată că axa se poate pierde pe lāngă punctele dorite de mine...Cănd reușesc voi reveni,cum am reușit cu amănunte-soryy!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top