Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default RS 232 to RJ 45 la decodor

    Am o intrebare: a incercat cineva sa cupleze la Net un Decodor care n-are iesirea RJ45 cu ajutorul iesirii RS232 si eventual al unui "RS232 RS485 to TCP/IP Ethernet Serial Device Server Module Converter"(vezi poza pe goagal)?
    si daca da, decodorul recunoaste piesa in sine? si ce parametrari se fac in softul piesei?

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut.
    totul depinde de ce deco ai.
    ! daca softul de la deco are support rj45 ,deci daca potzi pune un ip
    atunci cumperi un adaptor rs232/rj45(illucion) si atunci deco se poate
    duce pe net.
    daca deco tau are doar rs232 dar NU are soft pt rj45 atunci :
    legi deco la un pc cu cablu rs232 si cu diverse soturi(fausto mai sunt si altele)
    potzi vedea ce te intereseaza.

    nu stiu daca am explicat bine.
    sper sa ma intelegi daca nu astept un pm si vorbim cu yahoo.
    bafta

  3. #3
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Decodorul are in softul lui posibilitatea sa-l scot pe Net (pentru ca este acelasi pentru receptoare identice cu sau fara priza RJ45 in spate) numa ca evident cand apesi pe optiunea meniului "Retea" apare mesajul ca nu gaseste partea hardware (RJ45), logic pentru ca nu o are.
    despre ce adaptor vorbesti? (rs232/rj45(illucion) da-mi un link ceva. (varianta cu legatul la PC nu ma intereseaza si nici varianta "dongle" care functioneaza dar care implica inca un receptor "twin protocol" si un cablu coax in plus).

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut.
    http://www.outletelectrodomesticos.c...star-7700.html

    cauta pe "gooagale" e unul mult mai ieftin la vreo 23€
    bafta

  5. #5
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dar acest adaptor la folosit cineva si functioneaza? este recunoscut de Decodor?

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce decodor aisau e secret
    eu nu cred ca se merita investitia cu vreo 45€ potzi cumpara o clona dm500s.
    eu am probat en deco FONESTAR cu un adaptor rs232/rj45 facut tot de fonestar.
    acum am un deco illucion dar nu mai am adaptorul.
    a fost doar un capriciu care m-a costat timp si bani.
    bafta

  7. #7
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    ce decodor aisau e secret
    eu nu cred ca se merita investitia cu vreo 45€ potzi cumpara o clona dm500s.
    eu am probat en deco FONESTAR cu un adaptor rs232/rj45 facut tot de fonestar.
    acum am un deco illucion dar nu mai am adaptorul.
    a fost doar un capriciu care m-a costat timp si bani.
    bafta
    adaptorul l-am comandat deja in China (23€) evident mai trebuie sa si ajunga. este pt un decodor Cristor Atlas (fara E)
    la mine este mai mult decat un capriciu, este o boala deja pt ca am vo 10-12 decodoare nici nu le mai stiu numarul de fapt, sunt curios daca functioneaza si atata tot, pt ca am si un Atlas HD si un Atlas E deci nu asta-i problema de scos pe Net ci sa vad daca functioneaza, apoi fac un articol pe tema asta si totul se opreste aici pana la urmatoarea gaselnita, deci la tine a functionat? deecodorul a recunoscut piesa si ai putut parametra IPul ruterului?

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    This post requires you to click the Thanks button to read this content.

  9. #9
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chiar daca intai vreau sa primesc piesa respectiva (poate saptamana viitoare) si sa vad daca functioneaza pt ca altfel ar insemna sa bat campii de pomana, piesa arata ca in poza de mai jos (daca te uiti bine are aceleasi componente ca o placa Ethernet calculator, atata ca pt a transforma una din aia trebuie sa stii bine sa folosesti letconul si capul.


    Uploaded with ImageShack.us

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top