Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3

Thread: Nokia 9500s

 1. #1
  dependent de antene Mentor
  Join Date
  May 2010
  Location
  brasov
  Posts
  738
  Posts Thanks / Likes

  Default Nokia 9500s

  Am o problema cu acest model de receiver,imi cere sa introduc parola ca sa umblu in meniu.
  Din ce-am mai citit este un receptor complex,am inteles ca s-ar upgrada automat pe Astra 19.2E.
  Nu a mai fost pornit cam de multisor,plin de praf si intr-o stare vai de steaua lui,insa perfect functionabil,atit el cit si telecomanda.
  Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi...Merci.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2005
  Posts
  283
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Vezi pe net schema interfatei BDM (accesibila la constructie la nivel de amator) + tutorialul schimbarii bootloader-ului si instalarii firmware-ului DVB2000. Dezavantaj: necesitatea unui PC cu Win95/98 instalat; avantaj: poti regla antena fara a avea nevoie de Tv pe langa receptor, afisajul VFD al receptorului este suficient.

  PS: este uluitoare longevitatea receptoarelor din aceasta serie (dBox1/9200/9500/9600), inca nu am intalnit macar unul nefunctionabil (condensatori umfllati in sursa de alimentare sau alte "boli moderne"); @mouse parerea mea este ca merita bataia de cap, chiar si pt. un receptor cu utilizare actuala FTA.
  Nokia 9600s, Philips dBox2, Optibox500

 3. #3
  dependent de antene Mentor
  Join Date
  May 2010
  Location
  brasov
  Posts
  738
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Merci de ajutor,chiar stateam cu morcovul cum se spune vis-a vis de praful din el si de faptul ca sint in deplasare si nu am aici o pensula subtire de acuarela sa-l curat de praf la interior,are atit de mult praf incit nici componentele electronice nu se mai distig pe cablaj,chiar imi faceam griji sa nu fie un electrolitic pe duca si sa bubuie scula,chiar n-as vrea sa-l pierd,tunerul este bun la DX,pentru asta l-am si cumparat.
  Se pare ca fabricantul Suedez chiar a facut totul pentru a pune pe piata un receptor fiabil care sa nu faca firma de ris.Cind ma gindesc la Strong-ul ala cu CI pe care l-am cumparat acum vreo 2 ani si la care a trebuit sa-i schimb toti electroliticii ca o lua razna si se bloca meniul cu toate ca era in garantie apreciez cu atit mai mult scula de firma.
  Cind o sa vin acasa o sa-i fac o toaleta completa la interior,imi place sa tin sculele curate,de altfel find obisnuiti numai cu chinezarii trebuie sa recunosc ca m-a impresionat in mod placut functionarea lui si in special afisajul de pe panou si viteza cu care executa cele citeva comenzi la care am acces pina la meniiu.

  Windows 95/98 este cam greu de gasit,in schimb este foarte ieftin,o sa caut un calculator cu acest program.Asta cu reglatul antenei cu o bara de semnal suna interesant,in special daca are nivelul exprimat in dB si nu in procente cum au sculele de rind.
  Sa vad de unde iau o mufa compatibila cu receiverul pentru calculator,asa tip de mufe n-am vazut prea des.Am mai cautat pe net si am gasit si codul de acces meniu,0000,acum am acces si la meniu si are memorate numai programe SKY si ceva nordice.Asta nu a fost folosit deloc la noi.
  Mai trebuie sa descarc de undeva user manual pentru acest tip de receptor si sper sa gasesc si un calculator cu acest tip de program instalat.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top