Televiziunea Română va încheia un parteneriat cu postul paneuropean de ştiri Euronews, pentru transmiterea, în premieră în România, a canalului Euronews în limba română, potrivit unei informări a postului de televiziune.
Prin contractul semnat cu Euronews, TVR primeşte versiunea internaţională a segmentului de ştiri şi permisiunea de a traduce şi difuza acest segment în limba română pe canalele sale.
Lansarea Euronews – TVR INFO va fi realizată după încheierea procesului de restructurare de personal şi reorganizare a activităţii în Televiziunea Română, estimată să se încheie la sfârşitul lunii noiembrie 2012.
Parteneriatul media presupune partajarea frecvenţei TVR INFO cu conţinutul jurnalistic Euronews, alături de producţia de emisiuni informative asigurate de Departamentul de Ştiri al Televiziunii Române, lucru care nu va necesita angajări suplimentare de jurnalişti.
Euronews este un canal de ştiri de televiziune lansat în 1993, cu sediul în Lyon-Ecully, Franţa. TVR este membru acţionar Euronews din 18 octombrie 2004.