Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme network dm500

    De ceva vreme cind restartez boxa nu functioneaza networkul , nu se aprind ledurile , la a doua sau a treia repornire se aprind doua leduri din cele trei iar daca-i mai dau inca un reboot lumineaza toate cele trei leduri si atunci e ok , asta nu se intimpla de fiecare data ci poate o data pe saptamina . Ati mai intilnit asemenea simptom ? E de la imagine sau un defect ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    455
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: probleme network dm500

    Trebuie sa schimbi un condensator de 33 micro de langa cipul de retea. Pune unul de 220 micro

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

  3. #3
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    - tocmai asta e interesant , ca in urma cu aproape un an am facut modificarea respectiva ( cu toate ca inainte de a o face nu au fost probleme ) si a mers ok pina de curind , voi incerca sa pun o img noua ca asta de acum are un an si ceva
    - aparitia problemei coincide cu schimbarea routerului Speedtouch ST546 cu un TP-LINK TD-W8950ND , dar DM800 care mai este conectat la el nu are problema asta , deci am debifat din start sa fie aceasta cauza , sau ?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ALBA
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai trebuie sa pui 2 condensatori de 4,7uf in paralel fiecare cu cate un condensator SMD sa caut poate gasesc poza.
    cipryDXfeed

  5. #5
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    3 condensatoare am pus acum un an , doua de tantal si unul de 220uF de calitate , nu acolo e problema

  6. #6
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu nu am schimbat nimic...e totu original...la clona

    parerea mea cu schimbatu de condensatori ar fi cam asa...oare,fie ei si chinezi,nu sa gandit nimeni la chestia asta cand au produs acest receptoroare nu ar fi castigat ei mai mult doar prin schimbarea unor rahati de condensatori?oare noi am inventat solutia asta care ptr unii face minuni(asa zic ei)

    eu zic ca e o mare porcarie ce face bine la pshihic.................efectu placebo

    cat despre problema ta o am si eu si precum spuneam nu am modificat nimic

    cauze posibile:router,sursa,placa de retea a dm ului obosita intr un final si de ce nu cablu de retea

    referitor la router e posibil sa faca comunicarea dificil

    nu compara 800 cu 500

    deci problema o am si eu insa nu prea imi bat capu mai ales fiind vorba de 500....dau si eu cate 10 reboot uri pana intr un final comunica,bine ca e pe dm unde e serveru si acolo dau reboot mai rar

  7. #7
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In jur de ora 12 cind raspundea ioon eu am incercat un cablu de retea tip patchcord cumparat , dupa restart dm nicicum nu se mai aprindeau ledurile la retea , l-am scos din priza , l-am lasat sa se odihneasca citeva minute si pornindu-l ledurile tot asa lipsa . Nici dupa alte citeva incercari de realimentare nu a vrut sa dea semne de viata pe partea de net , in cele din urma l-am alimentat cu o alta sursa si surpriza ledurile lumineaza prompt ori de cite ori il pornesc de la 220 . Fiind convins ca sursa veche e buna nu am pus accent pe partea asta , oricum nu am gasit umflate sau devalorizate condensatoarele electrolitice din secundar , am sa-l tin sub observatie cu noua sursa

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La dm500 original sau clona problemele sunt legate de condensatori (necesari pt cipul ASIX) care din fabricatie au fost subdimensionati, sau de alimentare - caz in care tot condensatorii din sursa sunt de vina (normal de altfel dupa o folosinta indelungata). Este recomandat sa faceti modificarea hardware pentru placa de retea, astfel receptorul va deveni mult mai stabil in timp - mai putin downtime.

    Nu este porcarie sau efect placebo..este electronica


  9. #9
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sigur ca da este electronica ce zici tu

    insa iata ca clonele mele au peste 3 ani merg bine,fara downtime si nu am nevoie de efectu placebo.....singura problema e sursa si h h care le omoara foarte des...o fi si cazu dupa atata timp

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate chinezii de la care ai cumparat tu s-au gandit, dar nu toti gandesc la fel
    E bine ca exista solutia asta si se poate recupera o cutie care altfel fara network nu prea valoreaza mult.

    Ceva asemenator se intampla si cu DM7020 unde DHCP nu functiona si trebuiau inlocuiti doi condensatori si poate chiar ASIX.

  11. #11
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai cam aici se cam rezuma totu....la noroc si de pe unde le cumperi

    asta pe viitor te poate scuti de multe downtime uri

    o zi frumoasa

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top