Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default de la 1 sept scad tarifele de interconectare pentru telefonia mobilă

  Ca urmare a reglementărilor Autorităţii Naţionale de Administrare şi Reglementare īn Comunicaţii (ANCOM), īncepānd cu data de 1 septembrie 2012, tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii reţelelor mobile de telefonie vor scădea cu 24%, pānă la nivelul de 3,07 eurocenţi/minut.

  Aceasta este a doua etapă de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare la telefonia mobilă īn acest an, după cea din martie, cānd tarifele au fost reduse cu valori cuprinse īntre 19% şi 30%.

  Operatorii cărora li se aplică această reglementare sunt: Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romānia, Romtelecom, RCS & RDS, Telemobil şi Vodafone Romania, respectiv toţi furnizorii activi de reţele şi servicii de telefonie mobilă destinate publicului din Romānia, aceştia fiind identificaţi de ANCOM ca avānd putere semnificativă pe pieţele terminării la puncte mobile a apelurilor de voce īn propriile reţele.

  Tariful de terminare reprezintă preţul plătit pe piaţa de gros de un furnizor de servicii de telefonie operatorului īn reţeaua căruia sunt terminate apelurile efectuate de proprii utilizatori. Acest preţ se regăseşte īn tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul. Practicarea unor tarife de terminare excesive īn raport cu costurile furnizării eficiente a serviciilor poate prejudicia concurenţa la nivelul pieţei de telefonie şi denaturează comportamentul de consum al utilizatorilor.

  Necesitatea continuării reglementării tarifelor de terminare la puncte mobile a apelurilor de voce a fost confirmată īn urma analizelor de piaţă realizate de ANCOM īn anul 2011, din care a rezultat că toţi cei 6 furnizori de servicii de acces la o reţea publică de telefonie mobilă, activi īn Romānia, deţin putere semnificativă pe piaţa de gros a terminării la puncte mobile a apelurilor de voce īn propriile reţele.

  ANCOM a impus tuturor acestor furnizori obligaţia de a respecta anumite plafoane maxime pentru tarifele serviciilor de interconectare. Suplimentar faţă de reducerea tarifelor de interconectare, aceşti furnizori sunt subiectul unor obligaţii de transparenţă, nediscriminare, de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi a infrastructurii asociate, precum şi obligaţia de control al tarifelor.

  Īn urma reglementărilor, tariful mediu pentru terminarea la puncte mobile a apelurilor de voce īn Romānia a scăzut īn termen nominali cu peste 70%, din 2003 şi pānă īn prezent. Anul 2013 va marca noi evoluţii ale tarifelor de terminare ale apelurilor de voce, atāt la puncte fixe cāt şi la puncte mobile. Cuantumurile şi viteza reducerilor vor fi definitivate īn urma consultărilor publice naţionale şi europene.

  http://www.money.ro/scad-tarifele-de...a_1227524.html

 2. #2
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Bun asa. O sa ajunga astia sa dea mii de minute si in retele nationale, nu numai in retelele proprii
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top