Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,279
  Posts Thanks / Likes

  Default Se nchid TVR Info şi TVR Cultural

  Măsură istorică n TVR: se nchid TVR Info şi TVR Cultural  Programul de redresare economică al televiziunii publice face primele victime.
  Noul Consiliu de Administraţie a decis să nchidă diviziile TVR Info şi TVR Cultural.
  Prin această restructurare, aparatul TVR va fi redus cu 1000 de posturi. TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, iar TVR Info va fi nglobată n programele informative ale TVR1 şi TVR 2.


  Sursa

 2. #2
  Senior Member Expert
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  United States of Terra
  Posts
  1,091
  Posts Thanks / Likes

  Default TVR Info si TVR Cultural vor inceta sa emita...

  TVR Info si TVR Cultural vor inceta sa emita, iar structura TVR este refacuta - masuri de redresare economica a Televiziunii publice.


  Televiziunea publica va desfiinta canalele TVR Info si TVR Cultural, va transfera "misiunea TVR Cultural" catre posturile ramase, dar ar urma sa pastreze canalul TVR 3 sub o noua forma, potrivit unei hotarari adoptate vineri de Consiliul de Administratie al TVR, prin care este aprobat raportul grupului de experti pe baza caruia va trebuie elaborat programul de redresare economica a societatii. Potrivit recomandarilor din raport, TVR Interactiv trece sub Directia Stiri, iar structura TVR este refacuta: in loc de sapte directii si 25 de departamente vor fi cinci directii si zece departamente. Raportul arata ca prin reorganizare si prin diverse masuri de reducere a costurilor "SRTV va putea sa acopere pierderea existenta la finele lui 2012 in aproximativ 7 ani".

  Raportul - pe baza caruia programul de redresare va fi "negociat" cu sindicatele - este vag in privinta masurilor ce ar putea fi luate in vederea unei reduceri a numarului mare de angajati din TVR si nici nu precizeaza ce se va intampla cu cei care lucreaza la emisiunile care ar iesi din grila, in urma comasarilor de programe.


  CA al TVR a discutat, vineri, concluziile, propunerile si recomandarile cuprinse intr-un raport al grupului de lucru si al Comisiei de experti pentru redresarea economica a institutiei. Raportul a fost votat cu 12 voturi "pentru", in conditiile in care un membru al CA a parasit sala de sedinta. Initial, raportul in forma prezentata de catre grupul de lucru a fost respins, intrunind insuficiente voturi (6 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri), dar a fost adoptat in cele din urma dupa ce s-a gasit o solutie pentru ca TVR 3 sa nu aiba soarta TVR Info si TVR Cultural.
  Prin hotararea de azi, CA al TVR aproba raportul Grupului de lucru si al Comisiei de experti, iar concluziile raportului final "reprezinta temeiul elaborarii si aprobarii Programului de redresare economica a Societatii Romane de Televiziune, in acord cu dispozitiile OUG nr. 33/2012". De punerea in aplicare a hotararii este responsabil presedintele-director general Claudiu Saftoiu.
  TVR precizeaza ca "in perioada urmatoare, Patronatul TVR va demara negocieri cu reprezentantii sindicatelor din organizatie, in vederea elaborarii programului de redresare a TVR".

  Textul raportului grupului de lucru pentru redresarea TVR si decizia de azi a CA pot fi consultate intr-un document publicat pe site-ul TVR

  Principalele concluzii ale analizei privind situatia economica a TVR:

  "Structura existenta genereaza confuzie si o repartizare nejudicioasa a oamenilor pe emisiuni ducand la o ineficienta si din punct de vedere creator, cat si din punct de vedere al necesarului de productie."
  "Existenta unui numar foarte mare de directii, si anume 7 si mai ales a unui numar foarte mare de departamente - 25 a condus la un numar foarte mare de functii de conducere si implicit la costuri salariale foarte mari."
  "S-a constatat ca cei care produceau efectiv emisiunile aveau trei nivele de subordonare: unul catre redactia din care faceau parte, al doilea catre departamentul din care facea parte redactia si ultimul, si in acest moment fara importanta, fata de directorul de canal ￯ cel care ar trebui sa poarte responsabilitatea materialelor care intra pe post."

  Principalele propuneri si recomandari:

  "In consecinta, propunem o noua structura cu 5 directii, 10 departamente cu serviciile si birourile aferente. Aceasta structura este bazata pe fluxuri de productie si pe fluxuri economice reale si simplificate in asa fel incat cei care solicita productia si o difuzeaza controleaza efectiv si costurile."
  "In aceasta noua structura vor inceta emisia canalele: TVR Info, TVR Cultural - a carei misiune va fi preluata de TVR 2 si TVR 3. De asemenea misiunea TVR Interactiv va fi preluata de Directia Stiri."
  Potrivit amendamentului care, adoptat fiind, a facut sa fie aprobat acest program, intr-un capitol al raportului este inlocuita sintagma "Secretariatul Studiouri Teritoriale" cu "TVR 3". La capitolul respectiv, se mentioneaza ca "Secretariatul special pentru studiouri teritoriale este pozitionat ca infrastructura de legatura de tip editorial alaturi de canale in subordinea DIrectiei Programe".


  Documentul citat este vag in privinta masurilor ce ar putea fi luate in vederea unei reduceri a numarului mare de angajati din TVR. Dupa ce trece in revista Contractul Colectiv de Munca, diversele legi in domeniu si posibilitati teoretice de eficientizare a utilizarii resurselor umane interne si externe, raportul arata:

  "Optimizarea numarului de angajati ai SRTV se poate realiza in mai multe moduri, probabil cel mai bine o combinatie a acestor solutii. Printre acestea se numara externalizarea unora dintre activitati si realizarea acestora prin contracte sezoniere, astfel incat sa se evite cheltuielile ineficiente, in perioadele de inactivitate sau de activitate redusa. Beneficiarii acestor contracte pot fi, desigur, si fosti angajati ai TVR."

  Masuri de redresare propuse in raport:

  Masuri organizationale

  Studiourile teritoriale, serviciul juridic, departamentul resurse umane, compartimentul audit intern, compartimentul informatii clasificate, colectiv ombudsman, corpul de control al PDG, compartimentul Consilieri PDG, compartimentul Cabinet PDG, secretariat CA si Comitet Director, arhiva de documente, compartimentul Relatii Publice si Protocol, Directia Economica, Departamentul Marketing si Vanzari, pozitia de Producator General al SRTV intra in subordinea directa a Presedintelui Director General
  "noua organigrama separa relatia intre un Presedinte Director General numit pe baza algoritmului politic conform art. 19 din Legea nr. 41/1994 si Directia Stiri, astfel incat deontologia profesionala si independenta editoriala sunt garantate prin imposibilitatea imixtiunii Presedintelui Director General in materie de oportunitate si continut a emisiunilor informative".
  Departamentul Sport se separa de Directia Stiri, iar ambele sunt reorganizate
  Producatorul General al SRTv va prelua si va aplica strategia de programe a SRTV prin intermediul directiilor si compartimentelor subordonate. Lucreaza cu Directia Stiri, Casa de Productie TVR, Departamentul Emisiuni Sport, Departamentul Emisiuni pentru Minoritati. Are in directa subordine Directia Studiouri Centrale, activitatile de creatie si de productie, compartimentele de suport pentru conceptia grilei, tehnic si administrativ.
  Canalele de difuzare vor avea bugete bine stabilite, inclusiv pentru salarii

  Masuri pentru achitarea obligatiilor fiscale restante si curente si alte masuri financiare: modificarea cadrului legislativ, renegociarea contractelor pentru filme, modificarea cadrului legislativ, revizuirea tuturor contractelor comerciale, reduceri la telefonie, combustibil si energie, vanzarea autoturismelor vechi


  "Reducerea vizeaza printre altele renegocierea unor contracte cu distribuitorii de filme, inclusiv obtinerea unor redifuzari gratuite in aceeasi valabilitate a licentei. Un simplu exercitiu aplicat cu doi mari distribuitori DARO si Illarious, reprezentand majorarea redifuzarilor de la 2 la 3, numai pentru filme, a generat o posibila economie de aprox. 489.000 euro, respectiv 290 de ore de difuzare gratuite."
  "O alta reducere poate fi cauzata de modificarea cadrului legislativ care sa permita televiziunii publice posibilitatea fructificarii veniturilor proprii in scopul acoperirii pierderii anterioare."
  "Este necesara revizuirea tuturor contractelor comerciale existente in vederea renegocierii diverselor clauze. De exemplu, revizuirea taxelor stabilite cu distribuitorii de energie electrica pentru colectarea taxei TV cu scopul diminuarii acestora."
  "Renegocierea tarifelor de transmisie cu SNR ar genera venituri din subventii mai mari la dispozitia televiziunii publice care ar putea fi folosite pentru investitii, cu prioritate in innoirea echipamentelor, respectiv a studiourilor."
  "O analiza riguroasa a cheltuielilor curente a demonstrat ca se pot face economii semnificative pe termen lung cu telefonia fixa si mobila, consumul de combustibil, de energie si apa."
  "In conformitate cu legislatia actuala, utilizarea serviciilor, respectiv achizitionarea de produse prin intermediul unitatiilor protejate, va duce la economisirea taxei lunare aferente persoanelor cu handicap."
  "O alta posibila sursa de venit ar pute sa fie reprezentata de vanzarea autoturismelor cu o vechime mai mare de 15 ani, integral amortizate, aflate in conservare de la finele lui 2011, economisindu-se cheltuieli cu piese de schimb si reparatii."
  "Acest proces este fezabil insa impune elaborarea unor bugete de venituri si cheltuieli extrem de riguroase si o urmarire a realizarii acestora pe intervale scurte de timp, eventual trimestrial."
  "In aceste conditii, mai exact ale unei reduceri sustinute de aprox. 62,437,471.56 euro, SRTV va putea sa acopere pierderea existenta la finele lui 2012 in aproximativ 7 ani."

  Potrivit raportului, toate acestea ar putea contribui la o "reducere sustinuta de aprox. 62,437,471.56 euro", ceea ce ar insemna ca "SRTV va putea sa acopere pierderea existenta la finele lui 2012 in aproximativ 7 ani".

  "Prin planul de masuri propus, cheltuielile viitoare ale SRTV vor fi de 5.107.774 euro/luna, ceea ce inseamna ca aproximativ 1.471.430 euro/luna vor putea fi directionati catre plata datoriilor, ce vor putea fi acoperite integral in 7,5 ani. Toate aceste proiectii financiare vor fi refacute o data cu elaborarea planului de masuri ce urmeaza a fi aprobat, cu posibilitatea ca aceasta datorie sa fie achitata intr-un timp mai scurt", arata raportul adoptat de CA.


  Cum arata calculul cuprins in raportul aprobat de CA:

  cheltuieli totale - 165.298.148 euro
  reducere - 62.437.471,56 euro
  cheltuieli 2013 - 102.860.676,44 euro
  venituri taxa - 71.077.342,44 euro
  venituri din subventii - 7.873.111,11 euro
  profit brut - 17.657.165,11 euro
  pierdere cumulata - 145.618.779,33 euro
  Perioada de redresare - 7,5 ani

  Acelasi document mentioneaza si obligatiile la bugetul statului la data de 30 iunie 2012:

  Obligatii aferente drepturilor de natura salariala - 183.505.000 lei
  TVA de plata - 72.142.000 lei
  Dobanzi si penalitati - 95.913.000 lei
  Total - 351.560.000 lei  Ce inseamna, intre altele, aceste schimbari pentru canalele TVR care vor ramane:


  TVR 1:


  "va avea ca misiune satisfacerea exigentelor unui public telespectator complex prin realizarea si difuzarea de programe de genuri diferite, ai caror parametrii ii reprezinta calitatea, diversitatea si respectarea pluralismului."
  "TVR 1 pastreaza titlurile valoroase cu care publicul este familiar dar va include si emisiuni noi sau emisiuni transferate de pe TVR2 , TVR3 sau Info."
  "Principalul Jurnal revine la ora 20.00."
  "Ora de business se transfera pe TVR1, respectand ideea de canal axat pe informatie."
  "Emisiunile de informatie economica ale TVR1 sunt plasate mai vizibil si vor fi completate pe tronsonul respectiv de alte doua emisiuni necesare - despre mediu si despre sanatate. Se pastreaza emisiunea de traditie si cu performanta de audienta - Viata Satului."
  "Emisiunile pentru minoritati capata un spatiu mai generos pe TVR1 disparand de pe TVR2."
  "Divertismentul pastreaza spatiile existente ( vineri seara, sambata dupa amiaza si seara, duminica dupa amiaza) urmand a se vedea ce titluri se pot produce dupa renegocieri cu echipele de productie interne si externe."
  TVR 2 / TVR2 Cultural:


  "TVR2, sub denumirea TVR2 Cultural, va prelua din sarcinile TVR Cultural intr-o viziune noua, atractiva, dinamica, adresata unui public activ ca alternativa la oferta generalista a TVR1. TVR2 Cultural va respecta sarcinile editoriale prevazute de Legea nr. 41/1994 si va fi axat cu precadere pe cultura si educatie. Noua viziune va include difuzarea de informatii culturale, de filme, de piese de teatru, concerte, etc romanesti consacrate, dar si productii ale tinerilor creatori independenti."
  "Pe canalul TVR2 Cultural nu mai exista emisiunile oficiale nu pentru ca este un canal mai comercial ci, dimpotriva, pentru ca devine un canal cu o tenta culturala pronuntata."
  "TVR2 Cultural capata al doilea Jurnal al zilei suplinind pe cat posibil absenta canalului de stiri, acest al doilea Jurnal adaugandu-se Orei de Stiri"
  "TVR2 Cultural va difuza un Jurnal cultural care trebuie sa furnizeze toate informatiile culturale importante, de luni pana vineri inclusiv, iar sambata si duminica , pe acelasi slot, vom regasi 2 magazine de cultura."

  TVR International, postul pentru strainatate al SRTV, "va elabora si difuza programe in limba romana si limbi straine, adresate telespectatorilor din strainatate, pentru a promova imaginea Romaniei in lume, politica sa interna si externa, conform strategiei nationale promovate de autoritatile statului".

  Sursa : http://economie.hotnews.ro/
  http://www.youtube.com/watch?v=92QzUojy0bM / Richard Marx - Right Here Waiting. / ,,Cel care nu a escaladat un munte, nu cunoaste inaltimea..cerului !'' / Radio Jemne Melodie, Radio Country, Radio Istok Bor, Vlajna Radio, Radio Valea Moravei, Kiss Plus Radio, Radio Energy, Magic FM, Star FM. / ,,Iubirea este unicul sport care nu moare cand se stinge lumina, dimpotriva ...se intensifica!'' / ,,Daca ai sufletul mare, multi..ti-l calca in picioare... ! ''/ http://www.youtube.com/watch?v=LIgrLTZwjos / ENDLESS LOVE .. Mariah Carey & Luther Vandros / ,,Frumusetea sufletului se masoara-n calitatea faptelor nu in cantitatea ...vorbelor !'' / ,,Romania, nu e
  doar pamantul pe care pasim ci si cerul de deasupra noastra.'' / ,,Bunul Dumnezeu nu ne cere sa reusim ci vrea doar sa incercam din tot sufletul.'' Maica Tereza de Calcutta. / ,,Cand viata e blanda cu noi, nu trebuie sa ne intrebam...de ce...'' / http://www.jemnemelodie.sk/ / ,,Mergi inainte iar daca acel ceva sau cineva pe care-l cauti, nu exista inca fii convins(a) ca Bunul Dumnezeu il va crea intradins pentru a-ti rasplati indrazneala !'' / http://www.shoutcast.com/radio/Vlaska.

 3. #3
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Unde nu este cap , vai de picioare - exista o vorba pe la noi , mai pe romaneste era de asteptat o astfel de masura
  Sunt prea datornicii ca sa poata mentine "n" posturi cu cate sau extins in ultima perioada
  Cel mai grav este ca pe langa milioanele de someri actuali cu acte in regula sau care numai sunt pe nici o lista/evidenta , vor mai umple randuri si acesti 1000 de fosti angajati
  De maharii de la conducerea posturilor nu imi fac griji , ca se vor descurca ei , fiindca - Corb la corb nu isi scoate ochii - , insa simpli angajati.........
  Cu ce sunt ei de vina ca mahari + politicul ( ca doar ei taie/spanzura in televiziunea nationala ) si-au facut sau isi fac in continuare jocurile/interesele personale pe banii publici - ASTA ESTE DUREREA CEA MARE - si care din pacate va exista si in continuare ( cu toate disponibilizarile care sau facut/se vor face )

 4. #4
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2010
  Location
  192.168.0.1
  Posts
  1,289
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu-i "vaita" pe saracii de angajati care absolut toti au intrat cu blat acolo ! Am fost acum cativa ani la un asa-zis concurs la ei iar inca de la inceput un individ aflat printre noi ne-a spus cine va castiga si ca noi restul suntem de fraieri pe acolo... Binenteles ca desi dpdv tehnic am fost beton, rezultatul a fost cel spus de individul respectiv. Asa ca sa-i rada la greu pe frecatorii cu pile...oricum tvr info nu era un post de stiri adevarat iar cultural a fost facut pentru maimutoi. Si la fel...nu-i "vaita" pe pilosii de acolo, ca noi suntem someri de cand a venit criza frate. Prea au dus-o bine unii la caldurica.

 5. #5
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu vait pe nimeni , ci dimpotriva am scris destul de clar ca la actualele milioane de someri se mai adauga inca o mie
  Oricum se stia de mult ca acolo ca si in alte locuri/posturi bune nu se intra decat cu PCR-ul ( pile, cunostinte, relatii )
  Nu asta este democratia pe care ne-am dorit-o ?

 6. #6
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2010
  Location
  192.168.0.1
  Posts
  1,289
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Noi am vrut altceva dar nea Nicu a avut dreptate MARE cand ne spunea ce ne asteapta: HAOS SI SOMAJ.

 7. #7
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Pachizdan
  Posts
  2,027
  Posts Thanks / Likes

  Default

  tvr info era cred cel mai neutru si sec post de stiri.La tvr Cultural deasemenea ,se mai nimereau emisiuni bune.Ar fi trebuit inceput cu tvr 3,tvr regionale si apoi cu astea

 8. #8
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cu TVR3 DA , insa cu TVR-urile regionale NU , fiindca isi pun conlocuitori pe cap si apar altfel de prb.
  Mai ales ca este o TELEVIZIUNE NATIONALA si nu una particulara , astfel ca are anumite obligatii

 9. #9
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  puteau sa lase televiziunile din portofoliu la locul lor in schimb puteau sa dea la greu afara bugetari de lux cu peste 1500 euro salariu pe luna minim care doar invirt cite ceva pe holurile alea sinistre cit e ziua de mare/aparatul este supradimensionat ca sa nu spun exagerat/auzi sa-i dea lui boda care abia leaga o fraza in cinci minute 180 de mil.ioane de lei vechi pe aparitie e strigator la cer/cineva trebuie sa plateasca oddata si odata alfel totul e can-can
  1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 10. #10
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Pachizdan
  Posts
  2,027
  Posts Thanks / Likes

  Default

  si cred ca din contra,trebuia si un tvr kids

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top