Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13

Thread: ciudatenie

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    craiova
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default ciudatenie

    am incercat sa montez pe o antena de 110 cm urmatoarii sateliti

    w4 amos 1w intesat 4,8e sirius 13e hotbird 16weutelsat

    4,8e este focar
    dupa ce am reusit sa pozitionez focaru acum cum te uitzi antena in fata in stanga am asa

    4,8e urmatorul este 16e urmatoru este 13e

    in dreapta nu am gasit nimik

    nu stiu ce se intampla daca aveti explicatie ascult ...
    Last edited by TERMINATORU; 11th July 2012 at 02:37. Reason: ciudatenie
    http://www.ucvforum.ropt studentii din craiova

  2. #2
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by TERMINATORU View Post
    am incercat sa montez pe o antena de 110 cm urmatoarii sateliti

    w4 amos 1w intesat 4,8e sirius 13e hotbird 16weutelsat

    4,8e este focar
    dupa ce am reusit sa pozitionez focaru acum cum te uitzi antena in fata in stanga am asa

    4,8e urmatorul este 16e urmatoru este 13e

    in dreapta nu am gasit nimik

    nu stiu ce se intampla daca aveti explicatie ascult ...
    deci dacă n focarul principal ai 4.8E atunci primul din dreapta (relativ la cum se vede n foto, adică din faţa antenei) nu are cum să fie 16E şi nici măcar 13E.. acolo ar trebui să ai sateliţii care sunt mai la vest de 4.8E (1W şi apoi 4/5W), iar n stnga şi mai jos ar trebui să dai de 13E prima dată, iar apoi de 16E.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    craiova
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci jur ca asa apar cum am precizat ..

    4.8e apoi 16e apoi 13e si maoi nou am ami probat mai departe dar tot il partea sa cum se vede in poza in partea dreapta dau si de intelsat 1w dar foarte slab semnalul !
    http://www.ucvforum.ropt studentii din craiova

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Valenii de Munte, 100 Km Nord de Bucuresti
    Posts
    364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca ai incurcat borcanele. (LNB-urile) Cred ca ai in focar 13E si nu 4,8E. Doar asa se explica relatarile tale.
    Dar in situatia asta este curioasa distanta intre LNB-uri. Chiar imposibila. Deci mai verifica inca odata de la inceput.
    Sau poate ai pus poza invers.(rasucita 180 grade pe orizontala)
    Last edited by afaco; 11th July 2012 at 18:02.
    1 X Amiko HD 8260+, 1X Optibox Raptor, 1 X Optibox Alligator si 2 ligheane. 100-16E, 100-HH + 1 X NEOHD (900 Series) cu preamplificator + UPC Cable

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default f

    Quote Originally Posted by TERMINATORU View Post
    am incercat sa montez pe o antena de 110 cm urmatoarii sateliti

    w4 amos 1w intesat 4,8e sirius 13e hotbird 16weutelsat

    4,8e este focar
    dupa ce am reusit sa pozitionez focaru acum cum te uitzi antena in fata in stanga am asa

    4,8e urmatorul este 16e urmatoru este 13e

    in dreapta nu am gasit nimik

    nu stiu ce se intampla daca aveti explicatie ascult ...
    http://img375.imageshack.us/img375/2...1006011118.jpg
    E ciudat ce spui tu cu 16est intre 13 si 4,8.
    eu iti spun ce am facut eu pe o antena de 1m : a mers foarte bine intre 1w si 23,5 iar intre ei am pus 13, 19,2 est bineinteles si cred ca mai mergea pana la 25-26est inca unul dar nu mai aveam suporti..
    Eu am procedat altfel (nu stiu daca a fost cel mai corect sau nu) am fixat extrema 1w si de acolo am plecat spre est din satelit in satelit.
    si inca o observatie cu modelele de LNB pe carde le ai in poza intre 13, 16 si 19 nu ai sa poti sa reglezi distantele fiind foarte mici si lnb-urile tale sunt cam voluminoase. Si tot ca o observatie bara care sustine lnb-urile la tine pare dreapta, daca dai cautare suporti 3-4 lnb pe net ai sa vezi ca au o forma curba
    Bafta

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena privita de sus:


  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,135
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dupa cite se poate vedea din poza, stind in spatele antenei, in stinga ai blocul iar in dreapta ai unul sau mai multi copaci ? o poza avind antena in dreapta ta ar explica situatia mult mai usor.

  8. #8
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by TERMINATORU View Post
    deci jur ca asa apar cum am precizat ..

    4.8e apoi 16e apoi 13e si maoi nou am ami probat mai departe dar tot il partea sa cum se vede in poza in partea dreapta dau si de intelsat 1w dar foarte slab semnalul !
    Nu te jura, că nu jută cu nimic, e absolut irelevant. Ideea este clară: ceva greşeşti şi nu e foarte clar ce anume. Iar ca să existe mai multe indicii, pe lngă informaţiile ce le-a cerut nirolf, eu te-aş invita să ne explici cum ai stabilit tu pe ce satelit eşti n focarul principal şi cum i-ai identificat pe ceilalţi, din focarele secundare. Pentru că odată ce ai stabilit foarte clar focarul principal, restul se rezolvă relativ uşor din aproape n aproape.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    craiova
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dupa mai multe verificari observ ca focarul este asta 19

    dar am si semnal pe sirius in acelasw lnb din focar!
    http://www.ucvforum.ropt studentii din craiova

  10. #10
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by TERMINATORU View Post
    dupa mai multe verificari observ ca focarul este asta 19

    dar am si semnal pe sirius in acelasw lnb din focar!
    imposibil sa receptionezi astra si sirius cu acelasi lnb.

    de la stanga la dreapta:amos,thor/1002,sirius,hotbird,eutel16.Ar mai merge si astra dar trebuie o mica adaptare


  11. #11
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Austria-Negresti Oas
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai grija la frecventa 12149 H 27500 care e si pe Astra si pe Sirius si tu fiind pe Astra apare pe Satfinder semnal si pe Sirius.Daca e asa incearca cu alta frecventa de pe Sirius sa o reglezi.

    Bafta.
    Vorba zice: Facerea de bine ai f*tere de mama.Dar viata te invata: Fa bine si f*teai pe mata.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucovina
    Posts
    897
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In nici un caz, dupa cum arata in poza, satelitii pe care ii receptionei nu sunt Sirius, Hotbird si Eutelsat.
    Pozitia lnc-urilor in fata antenei nu este aceeasi ca si a satelitilor pe orbita, ci tocmai invers, datorita reflexiei. Adica semnalul de la sateliti se reflecta in antena ca intr-o oglinda. Daca semnalul vine de la un satelit care se afla pe cer in dreapta satelitului care este receptionat in focar, atunci lnc-ul pentru acest satelit se pozitioneaza in stanga lnc-ului central.
    Faptul ca pe acelasi lnb "prinzi' doi sateliti nu inseamna altceva decat ca un receptor de satelit nu stie sa recunoasca satelitii, el recunoaste doar semnal pe o anumita frecventa. Daca acea frecventa este activa pe mai multi sateliti, poti gasi semnal si pe 10 sateliti care au transponderul respectiv in lista. In realitate tu receptionezi un singur satelit, si daca dai scanere pe "ambii " sateliti pe care ii prinzi, ai sa observi ca programele gasite sunt aceleasi.
    Deci sfatul e sa te asiguri calumea ce satelit ai in lnc-ul central, si dupa aceea vei sti sa mergi mai departe.
    Succes!

  13. #13
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    uite cum am avut eu, să ai o idee cu poziţiile relative la un anume focar... la mine a fost pe 9E cel principal



    dacă schimbi focarul principal, poziţiile celelelte rămn tot aşa!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top