Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  BUZAU
  Posts
  6,106
  Posts Thanks / Likes

  Default Incredibil: TVR a sublicentiat drepturile TV pentru EURO 2012.

  Incredibil: TVR a sublicentiat drepturile TV pentru EURO 2012. Iata ce meciuri ratam!

  Nu mai putin de 12 meciuri din faza grupelor Campionatului European din 2012 nu vor mai fi transmise in direct de TVR!

  Cotidianul Adevarul anunta ca Televiziunea Nationala a sublicentiat drepturile TV pentru Euro 2012 catre Dolce Sport.

  Astfel, din cele 24 de meciuri din grupele EURO 2012, doar 12 vor putea fi urmarite in direct pe TVR, restul urmand a fi transmise in direct numai pe Dolce Sport!

  Meciuri precum Germania - Portugalia, Portugalia - Olanda, sau Franta - Anglia nu vor fi transmise in direct de TVR, ci doar de Dolce Sport.

  Din faza sferturilor, absolut toate jocurile vor fi difuzate in direct atat pe TVR 1, cat si pe Dolce Sport.

  Sursa citata dezvaluie ca TVR a platit 9 milioane de euro pentru drepturile TV ale Europeanului din Polonia si Ucraina, iar Dolce ar fi returnat postului public aproximativ 2-3 milioane de euro din aceasta suma pentru subcontractarea acestor drepturi.

  Parteneriatul dintre TVR si Dolce, inceput cu Liga Campionilor si continuat acum cu EURO 2012, va fi in vigoare si la Jocurile Olimpice de la Londra, cand unele competitii vor putea fi urmarite in exclusivitate pe postul de pe platforma Dolce. Se preconizeaza ca acelasi lucru se va intampla si cu urmatoarea intrecere fotbalistica ale carei drepturi de transmisie le are TVR, Campionatul Mondial din 2014, organizat de Brazilia.

  Doar 1,2 milioane de romani receptioneaza Dolce Sport.

  Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
  Optibox Spider HD
  HSS-7160NA (DigiTV)
  90E - 34,5V

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,285
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  Fa-ti repede antena pe bulgari!


 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2011
  Posts
  117
  Posts Thanks / Likes

  Default drepturi

  daca nu-s in stare sa faca niste contracte babane de publicitate ce vrei sa faca pe criza asta?macar ca le m-ai vedem si pa alea.da io sper sa fie ceva feeduri si de la meciuri.de acolo se vede sigur mai bine.so?

 4. #4
  Nemtzică Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
  Posts
  3,431
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by yanq View Post
  TVR a platit 9 milioane de euro pentru drepturile TV ale Europeanului din Polonia si Ucraina, iar Dolce ar fi returnat postului public aproximativ 2-3 milioane de euro din aceasta suma pentru subcontractarea acestor drepturi.
  Avind in vedere ca fac juma-juma la meciurile din grupe...
  "Baeti" destepti astia de la Dolce, au facut o afacere buna !

 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  485
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Meciuri precum Germania - Portugalia, Portugalia - Olanda, sau Franta - Anglia nu vor fi transmise in direct de TVR, ci doar de Dolce Sport.

  Din faza sferturilor, absolut toate jocurile vor fi difuzate in direct atat pe TVR 1, cat si pe Dolce Sport.
  Mda... asa se sifoneaza banul public. Imbecilii de la TVR au dat 9 milioane si altii difuzeaza "crema" meciurilor din grupe + fazele superioare la doar 1/3 din pret... Multumim TVR !

 6. #6
  Bagator de seama Expert
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Prin zona
  Posts
  2,941
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by onutd View Post
  Mda... asa se sifoneaza banul public. Imbecilii de la TVR au dat 9 milioane si altii difuzeaza "crema" meciurilor din grupe + fazele superioare la doar 1/3 din pret... Multumim TVR !
  Nu "imbecilii" de la TVR au dat banii, ci noi toti !

 7. #7
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Posts
  571
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cu prima ocazie am renuntat la "serviciile" Romtelefon, companie care ne-a jecmanit si umilit zeci de ani. Nu-mi mai trebuie, nu mai vreau, oricare ar fi pretul!

 8. #8
  Senior Member Expert
  Join Date
  Nov 2009
  Location
  S-E Romaniei
  Posts
  1,273
  Posts Thanks / Likes

  Default

  La TVR totul este posibil.

 9. #9
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,285
  Posts Thanks / Likes

  Default O poveste cu cifre adevărate: Cum a ajuns TVR cu pierderi uriașe!

  O poveste cu cifre adevărate: Cum a ajuns TVR cu pierderi uriașe!

  Acum câteva zile, o informație eronată m-a făcut să tresar – nu cumva suntem iarăși în eroarea de a fi prea indulgenți, plecând de la falsa idee cum că suntem cu toții de vină pentru ceea ce s-a întâmplat? Este o temă la fel de veche și la fel de nouă. Punctul 8 de la Timișoara nu a putut fi aplicat pentru că milioane de români au fost membri ai Partidului Comunist și, chipurile, ar fi avut de suferit. Dosarele de la Securitatea lui Ceaușescu au fost ținute bine la păstrat, căci alte milioane de români, informatori ai Securității, ar fi avut de suferit de pe urma furiei celor „dați în gât” și ar fi început vânătoarea de vrăjitoare. Mai nou, a fost lansată o altă temă – cei din Opoziție sunt la fel de răi ca și cei de la Putere, toți politicienii sunt o apă și un pământ, așa că ar fi bine să lăsăm lucrurile neschimbate. Bravos, națiune! Ce ziceți de acest sentiment de culpabilizare în masă, pe care trebuie să îl trăiască periodic românul? După mine, este încă o manevră tipic securistică și mă enervează că nu reușim să scăpăm de umbra unei instituții, care trăiește precum o stafie care se poate materializa când vrea ea.

  Fără să fiu paranoic, acest demers prin care niciun președinte din TVR nu poate fi bun, câtă vreme este trimis de către Parlament, nu este decât încă un tertip prin care se încearcă discreditarea oricărui demers pentru însănătoșirea Televiziunii. Așa, ca din greșeală, Adi a scris că pierderile TVR sunt de prin 2003, adică, vezi Doamne!, de 10 ani este pe pierdere TVR și acesta este deja un dat, trebuie să ne obișnuim cu ideea că nu gestionarea proastă este de vină, ci abonamentele prea mici! Iar oricine ar veni ar face la fel. Ei bine, adevărul este cu totul altul și este bine să restabilim câteva coordonate clare.  Pierderile TVR au apărut odată cu Tudor Giurgiu! Ceea ce a făcut acest „regizoraș-proprietar de sereleu microîntreprindere” tranformat peste noapte în manager corporatist este JAF LA DRUMUL MARE. Cifrele sunt cât se poate de grăitoare, dar nu are nimeni ochi să le vadă și gură să le spună, deși ar fi multe urechi care ar dori să audă. Ei bine, Valentin Nicolau a fost demis la sfârșitul lunii iunie 2005. Cifrele nu pot fi mărite sau micșorate, ci doar interpretate. La momentul plecării sale, TVR încheiase bilanțul pe 2004 – un profit de aproximativ 10 milioane de euro (adică aprox 40 milioane de lei noi sau 400 de miliarde de lei vechi). După primele 6 luni ale anului 2005, TVR înregistra un profit similar și, oarecum, cam liniar – 5 milioane de euro profit (adică 200 de miliarde de lei vechi). Situația la finalul anului 2005, adică după numai 6 luni de gestionare sub Tudor Giurgiu a fost de-a dreptul dramatică: un profit de numai 80 de miliarde de lei vechi. Ce înseamnă acest fapt? Că în numai 6 luni, Tudor Giurgiu a reușit să facă praf aproximativ 320 miliarde lei vechi. Adică în loc să lase să curgă lucrurile de la sine, nu numai că nu a realizat un profit de 200 miliarde de lei vechi (așa cum fusese în ultimele 3 semestre!), dar a reușit să pierdă 120 miliarde de lei vechi din ceea ce se realizase TVR sub Valentin Nicolau în primele 6 luni ale anului 2005. Sigur că explicații pot fi cu nemiluita, însă cifrele vorbesc de la sine. Declinul TVR a început cu prima zi a mandatului lui Tudor Giurgiu.

  Este de notorietate că acest regizor de film, semi-obscur la acea vreme, dar care acum aud că o duce foarte-foarte bine din punct de vedere financiar, a fost propulsat în poziția de membru în Consiliul de Administrație al TVR și, ulterior, ca Președinte al TVR, de către grupul din PNL reprezentat de Mona Muscă. El a fost împins din spate și susținut de politicieni care au migrat ulterior din PNL în PLD, care a fuzionat mai apoi cu PD și a luat naștere actualul PDL. Voi reveni un pic mai târziu pentru a clarifica această nuanță.

  La momentul preluării TVR de către noua echipă, aveam o instituție performantă din toate punctele de vedere. Din acel moment dezastrul este continuu și nu întâmplător sunt directori care se află în aceeași funcție timp de trei mandate de președinte. Să fiu mai explicit: Titi Dincă și Horia Romanescu sunt directori a căror carieră este legată de cele mai crunte contra-performanțe ale TVR. (Într-o situație similară este și Rodica Culcer, cu mențiunea că pe vremea lui Alexandru Sassu ea nu a putut fi dată afară din TVR). Îndepărtarea lor, sub orice formă, este un act de caritate făcut societății românești în ansamblu, care va trebui să plătească, mai devreme sau mai târziu, aceste pierderi uriașe acumulate din 2006 până astăzi. De la Tudor Giurgiu încoace ei sunt la butoane, pentru că domeniile lor sunt exact cele care îndeplinesc obiectul de activitate al TVR, adică ei au drenat tot timpul banii TVR.

  Contul de profit și pierderi al TVR este una, dar „moștenirea” lui Valentin Nicolau este grea de tot și ar fi trebuit să-i oblige pe toți ceilalți Președinți care au condus ulterior TVR. Știți câți angajați avea TVR la plecarea lui Valentin Nicolau? Este o cifră magică, ușor de ținut minte: 2.999! Astăzi sunt „doar” câteva sute în plus. Și mai știți ceva? Această cifră a fost atinsă după ce în TVR numărul angajaților sărise bine de 4.000, pe undeva pe la 4.600, căci TVR tocmai pierduse procesul de pe vremea lui Cristian Hadji-Culea, cu angajații trecuți abuziv pe contracte de muncă pe perioadă determinată. Hotărârea instanței, la acea vreme, a generat reangajarea a circa 800 de oameni și obligativitatea de a le achita salariile pentru perioada în care nu au putut lucra în TVR. Evident, aceste sume de bani nu fuseseră prevăzute în buget, dar în numai 2 ani TVR a ajuns pe profituri de aproximativ 10 milioane de euro pe an. Paradoxul cel mai mare este că în acea perioadă în Consiliul de Administrație al TVR Alexandru Lăzescu era reprezentantul PNL și avea cunoștințe măcar la nivel macro despre ceea ce se întâmpla în TVR. Acum este greu să acceptăm explicațiile sale aiuritoare despre cum nu poate el să facă mai nimic, iar într-un an și jumătate, pe vreme de criză, numărul salariaților a crescut cu 80!

  Alexandru Lăzescu, ca și Tudor Giurgiu, are aceeași susținere, numai că între timp a dispărut Mona Muscă, cea dovedită de CNSAS că a făcut poliție politică. Parlamentarul Rauca Turcan, de exemplu, poate dormi cu conștiința împăcată, pentru că oamenii pe care i-a votat pentru a fi trimiși să conducă TVR au generat zeci de milioane de euro pierderi. Știți ce este mai tragic? Competența parlamentarilor nu acoperă și politica editorială, însă Consiliul de Administrație condus de Alexandru Sassu tocmai pentru motive editoriale a fost demis. În schimb Tudor Giurgiu și Alexandru Lăzescu corespund conform intereselor PDL, căci editporial nu li s-a reproșat nimic! Doar că cifrele vorbesc singure – datoriile se acumulează și au depășit 100 milioane de euro, cu un PDL mulțumit de Alexandru Lăzescu. Cu alte cuvinte avem o țară minunată, cu datorii din ce în ce mai mari, însă mulțumiți par a fi numai politicienii de la PDL.

  Concluzia logică pe care mi-o permit este: TVR poate fi salvată, dar de oameni care se pricep și care vor să facă acest lucru, dar, în plus, trebuie să beneficieze de voință politică declarată și materializată rapid. Evident, cu datorii în spate de peste 100 milioane de euro este foarte-foarte greu, însă nu imposibil. Într-un an și jumătate TVR s-ar putea relansa și moderniza așa cum Tudor Giurgiu a reușit în 6 luni să pună pe butuci o instituție performantă, iar Alexandru Lăzescu, în 18 luni, să o conducă spre groapă.
  Presedintele TVR, Alexandru Lazescu, sustine ca Alexandru Sassu a lasat televiziunea publica intr-o adevarata criza: cu un deficit de 18 milioane de euro datorita investitiilor nejustificat de mari in modernizarea de echipamente si lansarea de noi canale care nu erau necesare.

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat conturile SRTV acum pentru obligaţii către stat în valoare de 308 milioane de lei, din care 229 de milioane de lei debite, diferenţa fiind reprezentată de penalităţi, dezastrul si jaful fiind comise sub Alexandru Lazescu, scrie Mediafax.

 10. #10
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Pachizdan
  Posts
  2,027
  Posts Thanks / Likes

  Default

  deci basescu e de vina ca psdul prin Sassu a falimentat srtvul?

 11. #11
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Buc.
  Posts
  1,181
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ca sa concluzionam, 18 meleoane ieuroi aruncate de un PSD-ist sunt mult mai importante decat cele peste 100 meleoane ieuroi aruncate de PDL-ist.

  Din capitolul noaptea mintii.

  v

 12. #12
  Senior Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  S-W RO
  Posts
  1,576
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cred ca e mult prea simplu: nu-i de vina nici Basescu, nici Ponta, nici Antonescu sau Dan Diaconescu ( asta nu l-am numit decat din considerente de interpretare a % ) sau vreun altul... De vina e sistemul in sine care s-a obisnuit sa mute politic totul. Stiu ca eu cliseu deja, dar asta e realitatea : pleaca ai nostrii, vin ai nostrii insa noi raminem toti ca prostii...pentru ca nu prea avem ce face.
  Problema acum este ca, intr-adevar, s-a ajuns la fundul sacului. Si au venit unii mai flaminzi care tot "raschie" acel fund de sac, si daca insista, asta se va rupe, inevitabil; si cand asta se va intimpla sa vedeti cat de "slabi" au fost cu toti. Ca omul suporta pina in momentul in care nu are ce pierde, si apoi incepe distractia.
  Si sa nu ne miram de invierea fortelor extremiste de dreapta, dar asta deja o da rau in politica....
  Dati-i inainte frate cu abuzurile, numa fiti destepti sa nu depasiti momentul critic... apoi "no way return"...

 13. #13
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Pachizdan
  Posts
  2,027
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by v.b.15 View Post
  Ca sa concluzionam, 18 meleoane ieuroi aruncate de un PSD-ist sunt mult mai importante decat cele peste 100 meleoane ieuroi aruncate de PDL-ist.

  Din capitolul noaptea mintii.

  v
  din capitolul:sa pupam o buca rozalie de psdist.

 14. #14
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Posts
  571
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by v.b.15 View Post
  Ca sa concluzionam, 18 meleoane ieuroi aruncate de un PSD-ist sunt mult mai importante decat cele peste 100 meleoane ieuroi aruncate de PDL-ist.

  Din capitolul noaptea mintii.

  v
  Toti o apa s'un pamant!

 15. #15
  Senior Member Expert
  Join Date
  Nov 2009
  Location
  S-E Romaniei
  Posts
  1,273
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Vor veni zile grele pentru TVR.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top