Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Senior Member Expert
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  United States of Terra
  Posts
  1,091
  Posts Thanks / Likes

  Default Serviciile TV la sfarsitul anlui 2011.

  Un total de 5,85 milioane abonati, in crestere cu 2%, din care 61% in mediul urban/ Retelele prin satelit domina in rural.

  Structura abonatilor la servicii TV.

  Numarul total de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale era de 5,85 milioane la finalul anului trecut, in crestere cu 2% fata de sfarsitul anului 2010, a anuntat marti autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Pe parcursul anului trecut, numarul abonatilor prin retele de cablu a crescut cu 7%, in timp ce numarul abonatilor prin retele satelit (DTH) a scazut cu 5%, insa in a doua jumatate a anului numarul acestora din urma a revenit pe crestere (+2%). Retelele de cablu au atras 61% din numarul total al abonatilor la servicii TV (cu 3 puncte procentuale mai mult decat cu un an in urma), 38,5% dintre abonati optand pentru retele satelit si 0,5% pentru tehnologia IPTV.

  Rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale la nivel de gospodarii a ajuns astfel la nivelul de 82,6%, fiind calculata ca raport intre numarul total de abonati si numarul de gospodarii din Romania actualizat conform rezultatelor preliminare ale recensamantului desfasurat in 2011. In mediul urban, penetrarea era de 91,1%, in timp ce in mediul rural aceasta era de 72,2%. 78% din totalul abonatilor din mediul urban receptionau servicii prin intermediul retelelor de cablu si 21% prin retele satelit (DTH), in timp ce in mediul rural predomina receptia prin retele satelit (DTH), cu 66% din total.


  •Numarul abonatilor la cablu digital s-a dublat in 2011

  Retelele de cablu au inregistrat cresteri, atat din punctul de vedere al numarului total de abonati, care a crescut pe parcursul anului 2011 cu 7%, cat si din perspectiva numarului de abonati la servicii de retransmisie prin cablu in format digital, care a crescut cu 129% fata de sfarsitul anului 2010 si cu 24% fata de jumatatea anului 2011. Astfel, ponderea numarului de abonati prin retele de cablu digital a ajuns la 25% din numarul total de abonati prin retele de cablu, din ce in ce mai multi abonati ai retelelor de cablu optand pentru servicii digitale.

  Numarul de abonati prin cablu in mediul urban a crescut in ultima jumatate a anului 2011 cu 3,5%, in timp ce in mediul rural numarul de abonamente prin cablu a scazut nesemnificativ, cu 0,2%. In mediul urban au fost raportati 2,79 milioane de abonati prin cablu, iar in mediul rural existau 0,78 milioane abonati prin cablu.

  Serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate prin tehnologie IP (IPTV) au inregistrat o scadere cu 21% in ultimul semestru al anului 2011, totalul la finele lui 2011 fiind de aproximativ 30 mii abonati.

  Sursa : www.hotnews.ro
  http://www.youtube.com/watch?v=92QzUojy0bM / Richard Marx - Right Here Waiting. / ,,Cel care nu a escaladat un munte, nu cunoaste inaltimea..cerului !'' / Radio Jemne Melodie, Radio Country, Radio Istok Bor, Vlajna Radio, Radio Valea Moravei, Kiss Plus Radio, Radio Energy, Magic FM, Star FM. / ,,Iubirea este unicul sport care nu moare cand se stinge lumina, dimpotriva ...se intensifica!'' / ,,Daca ai sufletul mare, multi..ti-l calca in picioare... ! ''/ http://www.youtube.com/watch?v=LIgrLTZwjos / ENDLESS LOVE .. Mariah Carey & Luther Vandros / ,,Frumusetea sufletului se masoara-n calitatea faptelor nu in cantitatea ...vorbelor !'' / ,,Romania, nu e
  doar pamantul pe care pasim ci si cerul de deasupra noastra.'' / ,,Bunul Dumnezeu nu ne cere sa reusim ci vrea doar sa incercam din tot sufletul.'' Maica Tereza de Calcutta. / ,,Cand viata e blanda cu noi, nu trebuie sa ne intrebam...de ce...'' / http://www.jemnemelodie.sk/ / ,,Mergi inainte iar daca acel ceva sau cineva pe care-l cauti, nu exista inca fii convins(a) ca Bunul Dumnezeu il va crea intradins pentru a-ti rasplati indrazneala !'' / http://www.shoutcast.com/radio/Vlaska.

 2. #2
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2008
  Location
  Bucuresti
  Posts
  921
  Posts Thanks / Likes

  Default

  A crescut cablu digital si a scazut numarul abonatiilor pe IPTV, interesant
  Digi Mobil 4G !

 3. #3
  Senior Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  S-W RO
  Posts
  1,576
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E logic, pentru ca cei care au fost utilizatori de IPTV au fost un fel de betatesteri ai tehnologiei, care nu au mai considerat ca merita sa plateasca in plus nici pentru quality nici pentru content IPTV, regasind oferta din ambele puncte de vedere , cel putin pe CATV HD. Nu spun ca IPTV in Ro nu va prinde insa nu acum, cred. Sa vedem cu ce vor veni in plus providerii pe IPTV, poate vor reatrage macar pe cei pe care i-au pierdut...
  IP TV trebuie vandut altfel de provideri, axindu-se efectiv la oferte virtuale si adresate punctual celor care fac diferenta macar pe diferenta de calitate si pun pret pe interactivitatea din viitor.Dar asta e chair mai greu insa nu imposibil, insa in nici un caz cu "fortele de vanzare" ale acestor provideri care nici macar ceea ce au nu pot vinde.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top