Cele mai sănătoase 10 alimente din lume

Crescute fără chimicale şi pline de nutrienţi, aceste 10 alimente te vor ţine sănătos ntreaga viaţă.
Topul a fost realizat pe baza informaţiilor dintr-o carte inspirată de cercetările lui JI Rodale (1898-1971), omul care a iniţiat dezvoltarea fermelor organice n Statele Unite. Alimentele de mai jos conţin nutrienţi de mare importanţă pentru buna funcţionare a corpului uman, nutrienţi slab prezenţi n alimentaţia modernă, scrie mnn.com.

Peştele

"Iată un animal care nu consumă hrană obţinută cu ajutorul chimicalelor, cum se ntmplă n cazul vitelor, de exemplu. Trăieşte şi se hrăneşte din ape pline de minerale", spune JI Rodale. Rodale se referă ndeosebi la peştele de apă sărată.

Algele

"Sunt bogate n potasiu. Se pare că numărul mic de cazuri de rinită alergică din Orient se datorează consumului mare de alge". Pe lngă potasiu, alegele conţin iod, proteine, magneziu şi alte minerale, n cantităţi mai mari dect n cele mai multe din legume.

Ciupercile

Sporii prin care se nmulţesc ciupercile sunt "ucişi" de pesticide, astfel nct singura soluţie este creşterea ciupercilor ntr-un mediu organic, cu ngrăşămnt natural. Sunt bogate n fier şi proteine.

Măcrişul de baltă (Năsturel)

Această plantă nu creşte niciodată cu fertilizatori chimici. Conţine mai mult fier dect spanacul.

Afinele

Afinele din sălbăticie au mai mulţi antioxidanţi dect cele cultivate, nsă, indiferent unde cresc, afinele sunt excelente pentru a contracara sensibilitatea la insulină, sensibilitatea care poate duce la diabet.

Orez sălbatic

Bogat n vitamine, fibre şi vitamine B, orezul sălbatic este recoltat de secole, din canoe, de triburile amerindiene care locuiesc n unele zone din Wisconsin, Michigan şi Minnesota.

Carne de vnat

Animalele care se hrănesc n sălbăticie, departe de cmpurile tratate, au o carne mult mai sănătoasă. Carnea de vnat nu are hormoni, antibiotice şi nici bacteria rezistentă la antibiotice, ntlnită adesea n ferme. Carnea de vnat are şi mai puţine calorii, mai puţine grăsimi saturate şi niveluri scăzute de colesterol.

Sirop de arţar

Rodale recomanda ca zahărul alb să fie scos din alimentaţie, iar omul să consume sirop de arţar. Ai nevoie de doar o picătură de sirop de arţar pentru a ndulci cafeaua sau pentru prăjiturile pe care le faci. Oamenii de ştiinţă au descoperit recent n siropul de arţar 50 de compuşi care lupta cu cancerul şi bolile de inimă.

Miere

Mierea e bogată n antioxidanţi şi deseori este folosită ca antiseptic la răni. Conţine fitoestrogeni, iar aceştia previn apariţia cancerului de sn şi de prostată.
Sursa: www.realitatea.net 14.05.2012