Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum fac Secam color?

    Salut! Mi-am luat acu vreo 3 saptamini un Videorecorder cu 20 Euro, fiindca mai am 7 cassette video. Dupa instructiuni si videoul si televizorul stie si secam, dar cassetta aia franceza, mi-o face numai alb negru, chiar daca pun si videoul pe secam si televizorul, am incercat pe scart, pe modulator, cu adaptere scart (s-video, composite), plm, tot numa alb negru, wtf?
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In trecut puneam un DVD recorder intre video si tv si mergea color .
    Incearca daca ai .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    117
    Posts Thanks / Likes

    Default

    unu din cele doua nu are secam!ori videorecorderu nu inregistreaza secam ori nu reda secam ori tv nu are secam.asa ca nu ai culoare.mai e varianta ca ai gresit la setari,da nu prea cred.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aici nu e vorba de ce inregistreaza, mi-am luat in 1996 o caseta din Franta si merge numa alb negru.

    Videou are optiunile:
    Auto
    Pal
    MESecam

    Televizoru si el:
    Auto
    Pal
    Secam

    Culmea e ca egal ce combinatie de setari fac (am incercat toate), tot alb negru ramine.

    DVD-Recorder nu am, doar Player.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar ma-ti adus pe o idee ce merita incercata. Mai am un Receiver analog si pe cind mai transmiteau franceji pe 5 vest analog, pe un televizor pal era alb negru pe monitoru de la compu, color. Asa ca o sa incerc sa-l trec prin Receiver.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  6. #6
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inregistrarea este in Secam.

    daca pe auto nu merge , si nu ai nici un switcher suplimentar , la modulator, nu o sa mearga.

    Quote Originally Posted by ActuatoRRRR View Post
    Aici nu e vorba de ce inregistreaza, mi-am luat in 1996 o caseta din Franta si merge numa alb negru.

    Videou are optiunile:
    Auto
    Pal
    MESecam

    Televizoru si el:
    Auto
    Pal
    Secam

    Culmea e ca egal ce combinatie de setari fac (am incercat toate), tot alb negru ramine.

    DVD-Recorder nu am, doar Player.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce switcher sa am? Nu am vazut modulator cu switcher. Eu vorbeam de ce pot sa aleg in meniul videoului si meniul televizorului. Plus de aia, chiar daca ar fi sa nu poata modulatoru, prin scart ar trebui sa fie color, dar nu-i.

    O sa incerc cu placa mea grafica ATI all in Wonder, aia stie mai multe standarde de cit orice televizor.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cititi postul acesta poate va lamuriti despre problema dvs.


    Quote Originally Posted by ActuatoRRRR View Post
    Salut! Mi-am luat acu vreo 3 saptamini un Videorecorder cu 20 Euro, fiindca mai am 7 cassette video. Dupa instructiuni si videoul si televizorul stie si secam, dar cassetta aia franceza, mi-o face numai alb negru, chiar daca pun si videoul pe secam si televizorul, am incercat pe scart, pe modulator, cu adaptere scart (s-video, composite), plm, tot numa alb negru, wtf?

  9. #9
    căutător pe gugăl Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    No Man's Land
    Posts
    1,239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca stai in sudul romaniei - Bulgari emit terestru in secam si poti verifica televizorul daca merge Secam sau nu
    Quote Originally Posted by ActuatoRRRR View Post
    Videou are optiunile:
    Auto
    Pal
    MESecam
    si na belea - VCRs featuring MESECAM will record SECAM signals in such a fashion, that can be later viewed on PAL TVs. This system is incompatible with both PAL and SECAM, and a MESECAM VCR is required to play MESECAM tapes.
    http://www.cavsi.com/questionsanswers/what-is-mesecam/
    WHAT IS MESECAM (Middle East SECAM) - MESECAM Explained
    Naturally, the two systems as far as color is concerned are incompatible. Color recordings will only play back in black and white between SECAM and MESECAM systems..
    http://www.videointerchange.com/pal_...onversions.htm
    aparatu tau videou nu reda casete SECAM
    Last edited by STARTREK1; 18th May 2012 at 13:12.
    Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută



  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pal reda normal, Secam numa alb negru. Nu am stiut ca e diferenta intre secam si MESecam. Mai vad mai tirziu daca il fac cumva cu placa video colorat.

    Televizoru stie secam, ca daca pun televizoru pe secam, apare pal alb negru.

    Cind il pun la monitoru de la compu prin composite, si atunci e alb negru, cu toate ca si monitoru stie secam, cind schimb la video pe MESecam, pe monitor nu mai e alb negru, ci rosu imaginea fiind foarte proasta.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  11. #11
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    videorecorderul nu stie sistemul in care este inregistrata caseta , de asta reda doar alb negru , am avut si eu o caseta dusa din Franta si am incercat pe mai multe playere , mergea doar alb negru , am gasit un televizor cu video incorporat dus din Fr pe care a mers color

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uite aici spre lamurire:
    MESECAM stands for Middle Eastern Secam. MESECAM is not a broadcast standard. It is a VCR standard by which the color under process in VCR's is done by subcarrier shift instead of by frequency division. This means that an original Secam recording (frequency division) does not play back in a MESECAM player.
    MESECAM uses an AM subcarrier and SECAM uses FM subcarrier. When MESECAM records a color signal onto VHS or Betamax video tape, the luminance signal is recorded in its original form (albeit with some reduction of bandwidth) but the chrominance signal of about 4.4 MHz is too sensitive to small changes in frequency caused by inevitable small variations in tape speed to be recorded directly. Instead, it is first down converted to the lower frequency of 630 kHz, and the complex nature of the PAL sub carrier means that the down conversion must be done via a superhet mixer to ensure that information is not lost.
    VCRs featuring MESECAM will record SECAM signals in such a fashion, that can be later viewed on PAL TVs. This system is incompatible with both PAL and SECAM, and a MESECAM VCR is required to play MESECAM tapes.
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by STARTREK1 View Post
    daca stai in sudul romaniei - Bulgari emit terestru in secam si poti verifica televizorul daca merge Secam sau nu

    si na belea - VCRs featuring MESECAM will record SECAM signals in such a fashion, that can be later viewed on PAL TVs. This system is incompatible with both PAL and SECAM, and a MESECAM VCR is required to play MESECAM tapes.
    http://www.cavsi.com/questionsanswers/what-is-mesecam/
    http://www.videointerchange.com/pal_...onversions.htm
    aparatu tau videou nu reda casete SECAM
    Bulgarii nu mai emit in SECAM, au trecut in PAL si ei.
    Nu merge acel aparat sa redea caseta nativa SECAM.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top