Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default SUNRAY Tuner Problema

    am cumparat pina la urma un SUNRAY si am problema cu pozitionarea satelilitilor ii dau comanda west sau est minciuna nu misca nimic am am trimis aparatu inapoi la garantie
    Lam primit inapoi cu imagine de la ei ,imagine era in limba chineza asa ca am schimbat imaginea si se pare ca este aceasi problema va cer ajutor sa reusesc sa ii dau si eu de cap sa ma pot bucura de jucaria asta daca cineva a intimpinat problem va rog sa imi ziceti sau care sint solutile .
    Va Multumesc

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate nu ai setat bine in tuner settings , trebuie sa setezi asa :

    -advanced , LNB1 de exemplu Thor , diseqc 1.2 , use usals pui no , store to position 001 , LNB2 Sirius , diseqc 1.2 , usals no , store to position 002 , etc , la fiecare satelit pui alt LNB si store to identic cu lnb-ul
    - apoi la positioner settings dupa gasirea satelitului dai store la numarul corespunzator ca in meniul anterior

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai si in stilul asta trebuie sa iei peste 40/50 de sateliti la rand sa ii configurezi ?
    Nu este mai usor sa configurezi folosind usal-ul ?
    Scrii doar 2 coordonate ale locatiei tale care le poti gasi cu google maps si memorezi doar 1 satelit , in rest ar trebui sa faca el singur
    Eu cu o clona non-hd procedez ca mai sus si memorez doar HB 13E , dupa care restul si le face singur
    Sau poti sa iti descarci deja liste de favorite/setings/sateliti de pe servere , ca apoi sa te duci direct pe ce prg. tv vrei sa il vizionezi
    Sau poate ai o optiune gen - Many satellites via DiseqC Rotor , ma mira ca unreceptor hd sa nu poata fii configurat mult mai usor decat unul sd

  4. #4
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Nu este mai usor sa configurezi folosind usal-ul ?
    apropos de usals cum ai editat exact coordonatele ? merge si la pozitioner cu actuator sau numai la H-H usals ? cu pozitionerul meu am incercat varianta asta dar nu a mers , ori nu am editat corect ori nu merge cu hardware-ul meu , initiatorul intrebarii nu a specificat ce motor are

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La chestia cu pozitioner nu cred ca merge , fiindca in acst caz pozitionerul este cel care comanda si nu receptorul direct , ca in cazul folosirii usal-ului
    Daca ai cum sa introduci datele pozitionari tale ca in cazul usal-ului la pozitioner atunci poate functiona si el la fel , insa din cate stiu eu pozitionerele au memorate locatile pt. "n" sateliti si nu stiu cum poti introduce locatia ta peste acele memorari

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    buna seara locatie care o da in dishpoint este -9.935 portugalia care imi zice cum pot pune asta in dm sa pot folosi usals ca nu te lasa daca pun +38° 43' 3.31", -9° 19' 23.73" aste is cordonatele mele care sticti ca ma puteti ajuta va implor datimi o mina de ajutor va multumesc

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default 1

    La Sunray4 (care de fapt poate fi aceiasi pentru toate receptoarele) setarea este simpla si functioneaza, (daca antena este reglata corect)
    Se incarca o varianta de satellit.xml cat mai buna ( actualizata) si principalele setari sunt
    1.Advanced
    2. Satelit cautat (hot bird, astra, thor, etc.)
    3.LNB 1 (pentru toti satelitii),
    3. Diseq 1.2
    4 Latitudine la mine de exemplu 26,102 (pozitia locatiei voastre)
    5. Longitudine 44, 110 (pozitia locatiei voastre)
    6. Usals =yes
    Faceti operatia asta pentru toti satelitii doriti
    Asta este o varianta pe care am folosit-o eu si a mers foarte bine (cine are variante mai bune poate sa le prezinte)

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    La chestia cu pozitioner nu cred ca merge , fiindca in acst caz pozitionerul este cel care comanda si nu receptorul direct , ca in cazul folosirii usal-ului
    Daca ai cum sa introduci datele pozitionari tale ca in cazul usal-ului la pozitioner atunci poate functiona si el la fel , insa din cate stiu eu pozitionerele au memorate locatile pt. "n" sateliti si nu stiu cum poti introduce locatia ta peste acele memorari
    E korect ce ai spus
    daca pozitionerul stie diseq 1.2 ar trebui sa stie si usals si acolo se fac setarile

  9. #9
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by edanii78 View Post
    buna seara locatie care o da in dishpoint este -9.935 portugalia care imi zice cum pot pune asta in dm sa pot folosi usals ca nu te lasa daca pun +38° 43' 3.31", -9° 19' 23.73" aste is cordonatele mele care sticti ca ma puteti ajuta va implor datimi o mina de ajutor va multumesc
    in cazul tau cred ca se scad acea valoare negativa din 360 grade

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default 1

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    in cazul tau cred ca se scad acea valoare negativa din 360 grade
    Exact
    el se afla la 350, ... grade fata de meridianul 0

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si mai simplu
    se alege tunerul apoi mod simplu apoi setare motor si se introduc coordonatele din locatie.un site bun este satlex de unde poti afla cordonatele
    boy2good

  12. #12
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    .........daca pozitionerul stie diseq 1.2 ar trebui sa stie si usals si acolo se fac setarile - MVBL nu incurca standardele :
    - DiseqC 1.2 actioneaza direct montura h-h in urma unor memorari prealabile avuta de montura h-h/pozitionerul in cauza
    - USALS = DiseqC 1.3 si se bazeaza doar pe introducerea unor coordonate geografice , fara a mai fii nevoie de memorari prestabilite ca la DiseqC 1.2 - http://en.wikipedia.org/wiki/Univers...ocation_System
    Ca pot lucra alternativ asta este altceva , totusi in practica modelele mai vechi de receptoare nu dispun/eau de cele 2 standarde DiseqC 1.2/USALS , ci doar de DiseqC 1.2

    Deci automat si pozitionerul trebuie sa stie de USAL=DiseqC 1.3 , altfel nu ai cum sa ii introduci coordonatele geografice locale

    Ex : Strong SRT-V50 - http://www.strong.tv/en/products/acc...sories/srt-v50
    Descarca manualul de pe link-ul fabricantului si sa imi scrii si mie cum poti tu sa ii introduci coordonatele tale geografice la acest model ( stie diseqc 1.2 ) ?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna Ziua dupa 3 zile de nervi am reustit sa ii dau de cap. Sunary la mine se pare ca esta cu ghinion dar daca folosesc usals cu mici ajustari am reusit sa pun boxu sa fie ok va multumes tuturor pentru sprijinu acordat.
    O zii buna tuturor

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default

    micile ajustari is din cauza ca nu ai reglat OK montura H-H . Reglata bine nu mai cere "mici ajustari"
    Last edited by delll; 5th May 2012 at 15:54.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default 1

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    .........daca pozitionerul stie diseq 1.2 ar trebui sa stie si usals si acolo se fac setarile - MVBL nu incurca standardele :
    - DiseqC 1.2 actioneaza direct montura h-h in urma unor memorari prealabile avuta de montura h-h/pozitionerul in cauza
    - USALS = DiseqC 1.3 si se bazeaza doar pe introducerea unor coordonate geografice , fara a mai fii nevoie de memorari prestabilite ca la DiseqC 1.2 - http://en.wikipedia.org/wiki/Univers...ocation_System
    Ca pot lucra alternativ asta este altceva , totusi in practica modelele mai vechi de receptoare nu dispun/eau de cele 2 standarde DiseqC 1.2/USALS , ci doar de DiseqC 1.2

    Deci automat si pozitionerul trebuie sa stie de USAL=DiseqC 1.3 , altfel nu ai cum sa ii introduci coordonatele geografice locale

    Ex : Strong SRT-V50 - http://www.strong.tv/en/products/acc...sories/srt-v50
    Descarca manualul de pe link-ul fabricantului si sa imi scrii si mie cum poti tu sa ii introduci coordonatele tale geografice la acest model ( stie diseqc 1.2 ) ?
    Salut @lupull
    Nu vreau sa intru in polemica, dar receptoarele pe care le am nici unul nu are diseq1.3 dar stiu usals fara probleme cu diseq1.2.
    Nu folosesc pozitioner (ultima oara am folosit acum vreo 17 ani) si daca mai citesti ce am zis am pus un "ar trebui" acolo nu a fost ceva sigur.
    Ce am gresit si ai dreptate, pozitionerele sunt compatibile cu diseq 1.0/1.1/1.2/ sistemul fiind o caracteristica a receptoarelor.
    Oricum multumesc pentru detalii, la fel de bine si la dream, sunray,etc. care stie diseq1.2 ai posibilitatea sa folosesti setarea cu usals sau fara usals.
    M-am uitat pe situl de la dream-multimedia germania si nici unul din modelele lor nu au diseq1.3 au asa "Count of active satellite position:
    DiSEqC 1.0/1.1/1.2 and USALS (Rotor Control)" optiunea USALS fiind atasata la diseq1.2
    Numai bine

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top