Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40

Thread: Vuo+ Uno tuner

  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default Vuo+ Uno tuner

    Salut,

    Vuo+ Uno, antena 110 5 LNB-uri legate prin Spaun multischalter si 2 Diseq.

    Problema este ca pe Hot Bird pe toate canalele HD imi rupe imaginea.Practic nu se vede mai nimic.

    Cu alte recivere nu am problema asta.Doar cu VUO.sa fie tunerul de vina?

    Ceilalati sateliti merg fara probleme.

    Multumesc

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    borsa maramures
    Posts
    1,397
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by robi22 View Post
    Salut,

    Vuo+ Uno, antena 110 5 LNB-uri legate prin Spaun multischalter si 2 Diseq.

    Problema este ca pe Hot Bird pe toate canalele HD imi rupe imaginea.Practic nu se vede mai nimic.

    Cu alte recivere nu am problema asta.Doar cu VUO.sa fie tunerul de vina?

    Ceilalati sateliti merg fara probleme.

    Multumesc
    Vu + uno are un tuner destul de sensibil.. ce img. folosesti?

    LED 3D,VU+ uno,PS3 slim 320GB,offset 1.10,hh,4xdolceHD,rcs-rds

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by runcan ioan View Post
    Vu + uno are un tuner destul de sensibil.. ce img. folosesti?

    BH 1.73

    Am incercat cam tot..Pe 13 gr aceaisi problema.

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    borsa maramures
    Posts
    1,397
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by robi22 View Post
    BH 1.73

    Am incercat cam tot..Pe 13 gr aceaisi problema.
    Fa un Update fpga

    LED 3D,VU+ uno,PS3 slim 320GB,offset 1.10,hh,4xdolceHD,rcs-rds

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat tot ce se poate incerca..doar sa schimb antena nu am incercat..

    O sa mai testez..daca are cine o idee..

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din priza l-ai scos ? Sau eventual cu o alta imagine?

  7. #7
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,885
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca problema persista re controleaza setarile de alimetare pentru LNC
    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita č quando gli uomini hanno paura della luce.


  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    o proba pe o alta antena si daca face la fel il pui in brate vinzatorului.

  9. #9
    Ma gasiti pe ym. Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune-i un satelites.xml nou si fa-i un fpga update.
    Urmareste frecventele. Si eu tot BH 1.7.3 folosesc si multe sunt gresite. Aveam si eu probleme pe 1w, din cauza fec-ului gresit.
    Si eu folosesc diseqc si in comparatie cu vu+ duo, receptorul este mai slab la semnal cu vreo 10 procente. Le-am scris celor de la vu, sunt curios daca primesc raspuns.
    Nu am avut timp sa testez alta imagine.
    Snow

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @snow cam greu sa iti dai seama intre cele 2 receptoare care tuner e mai bun...deoarece pe anumite frecvente sa zicem duo e mai bun iar pe altele uno.Problema este nu ce arata tunerul la snr,ci daca unul rupe imaginea si celalat vede fara sa rupa imaginea,sau pui un lnb dublu si conectezi ambele receivere si nu te uiti la snr ci daca cu unul vezi ok imaginea iar daca cu celalalt rupe sau nu intra deloc...stiu ca esti specialist si nu te superi de ce am spus.

    Cel mai bine este daca ai face un test pe un satelit sa vezi cate TP-uri sant cu semnal mai mare la Uno si cate la Duo

  11. #11
    Ma gasiti pe ym. Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai testul l-am facut simplu. Am folosit acceasi configuratie pe 13 pe o antena triax bskyb. Unele canale gen tvn hd, pe duo merge fara probleme fara sa agate, pe uno nu vad decat macroblocuri. Pus iar duo, totul merge perfect, pus uno aceeasi problema. Eu am ambele receptoare, nu tin cu nici unul. Spre exemplu la partea de media player, uno bate duo. Acum depinde ce vrea fiecare.
    Stiu ca ce afiseaza pe semnal nu e litera de lege, dar se vede diferenta la proba practica.
    Detin un duo din primele tipuri cu telecomanda alba, iar uno este dintre ultimile. Nu stiu daca primele modele de uno aveau un tuner mai bun.
    Snow

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by snow View Post
    Pai testul l-am facut simplu. Am folosit acceasi configuratie pe 13 pe o antena triax bskyb. Unele canale gen tvn hd, pe duo merge fara probleme fara sa agate, pe uno nu vad decat macroblocuri. Pus iar duo, totul merge perfect, pus uno aceeasi problema. Eu am ambele receptoare, nu tin cu nici unul. Spre exemplu la partea de media player, uno bate duo. Acum depinde ce vrea fiecare.
    Asta s-a intamplat poate pe o frecventa dar te rog la modul cinstit fa o suma pe toate TP-urile de pe un satelit si vezi chiar la toate duo e peste uno? Nici la un TP uno nu e mai tare? Chiar ma faci sa imprumut un duo sa vin cu poze

  13. #13
    Ma gasiti pe ym. Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da stimate domn. Nu ma joc de ieri de azi cu receptoare si mi-au trecut multe prin mana. Pot sa fac o diferenta intre cele doua receptoare. Eu mi-am luat uno, deoarece nu eram foarte multumit de media playerul de pe duo. Mai ales la redarea filmelor 3D. La capitolul asta uno se misca minunat.
    Insa la nivelul semnalului este sub duo. Pe ultimo nu am intalnit problema asta. Nu stiu de la ce este. Nu stiu daca sunt diferente intre primele modele de uno si cele care vin acum. Problema asta este insa semnalata pe multe forumuri straine. Nu am nici un interes sa spun ca duo este mai sensibil la tuner decat uno. Nu vand receptoare.
    As fi interesat sa fac un test comparativ intre modelul tau de uno si al meu. Daca mi s-ar confirma ca nu este nici o diferenta macar nu m-as mai chinui sa inteleg de ce e mai slab semnalul. Ar fi simplu, asa e si gata.
    M-am jucat intr-o zi cu o antena de 0.5 si m-am dus pe frecvente care imi intrau la limita pe duo, dar se vedeau, iar pe uno nu aveam decat macroblocuri.
    Problema de mai sus a colegului de forum, cred insa ca se datoreaza xml-ului gresit. Doar in cazul asta nu-ti intra de loc semnal. In celalalt iti apar macroblocuri.
    Snow

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ robi22...sa ne spui daca ai reusit ceva,te asteptam cu problema rezolvata.

  15. #15
    Ma gasiti pe ym. Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si am primit si raspunsul oficial al celor de la vu.
    Dear Customer,

    We are sorry for the inconvenience you have.
    As the tuner type is different for each model, there is a chance that sensitivity is different.
    Vu+ team is continuously working to enhance the sensitivity of tuner.
    Please stay tuned to the official web page for the news of driver update.


    Sincerely,
    Vu+ Team
    Citind printre randuri se poate trage concluzia ca ei stiu de acest lucru.
    Daca nu ma insel, aceast tuner se gaseste si pe ultimo. Iar acolo n-am intalnit aceasta problema. M-am gandit si eu ca s-ar putea sa fie de la drivere. Poate, cine stie, vor scoate un fpga update 2.
    Snow

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top