In lipsa unui nou model al iPhone, HTC si Samsung au castigat multi bani in Q3 2011, insa dintre cele doua companii doar Samsung ramane in continuare profitabila. HTC a inregistrat vanzari foarte slabe in Q1 2012, asta dupa ce in Q4 2011 a inregistrat doar o scadere importanta in vanzari. Acum HTC a anuntat ca profitul sau a scazut cu 70% ($0.15 miliarde)si spune ca principalul vinovat pentru aceasta problema este terminalul iPhone 4S care a atras foarte multi consumatori si a facut uitate terminalele HTC.
A major challenge we faced last year was the big drop in sales in the U.S. because of competition from the iPhone 4S. I feel that HTC is being reborn this year, in terms of product strategy and execution of global sales and marketing. We are a new HTC; HTC One will help us to reach this goal.
Anul trecut jumatate din profitul companiei venea din SUA, insa iPhone 4S a avut grija sa distruga aproape complet fericirea companiei taiwaneze si se pare ca nu exista sanse ca HTC sa revina la acele vremuri. CEO-ul sau a declarat ca acum compania va trebui sa se concentreze pe pietele asiatice unde a pierdut o foarte mare parte din cota de piata detinuta anterior si probabil terminalele din seria One o vor ajuta sa inregistreze vanzari mai bune.