- Fotbalistul s-a prăbușit pe teren la 16.31, ora României, și a ajuns la spital abia la 17.07!

- Eforturile doctorilor de la spitalul Santo Spirito au fost în zadar. La 17.56, ora României, s-a pronunțat decesul. Colegi, oficiali de la Livorno și de la Udinese, echipa-proprietar a jucătorului, toți erau distruși.

- Gazzeta dello Sport relatează destinul tragic al familiei Morosini: mama lui Piermario, Camilla, a murit când el avea 15 ani, tatăl - Aldo, doi ani mai târziu, în 2003. Apoi, a încetat din viață fratele mai mic, și el fotbalist. Piermario mai avea o soră mai mare, singura în viață.

- Imaginile televiziunii italiene care a transmis meciul arată că și arbitrul partidei Pescara - Livorno nu a luat prea in serios problema lui Morosini. Acesta era atent la mingea care se juca undeva in partea opusă zonei în care a căzut în genunchi fotbalistul. În ciuda strigătelor disperate ale unui coechipier, care înțelesese gravitatea accidentului, au trecut peste 30 de secunde între momentul căderii și fluierul care a oprit jocul.

- S-a declanșat o ancheta pentru a stabili cine e polițistul care și-a lăsat mașina nesupravegheată, într-un loc în care a blocat accesul Ambulanței pe teren.

- Rezultatele autopsiei corpului neînsuflețit va fi anunțat luni dimineața. Nimeni nu vorbește despre cauzele morții lui Morosini.

Fabrice Muamba, de la Bolton, a avut noroc. A făcut infarct, tot pe teren, dar a fost salvat miraculos și acum se vorbește de revenirea lui pe gazon. Sâmbătă, Piermario Morosini n-a avut aceeași șansă. Fost internațional de tineret al ”squadrei azzura”, mijlocașul, coleg cu Gabi Torje la Udinese, juca sub formă de împrumut la Livorno, în Serie B. În minutul 31 al meciului de la Pescara, la 2-0 pentru echipa lui, jucătorul s-a prăbușit fără suflare pe teren. Partida s-a întrerupt, Morosini a fost transportat de urgență la spitalul Santo Spirito din Pescara, însă nu a mai putut fi salvat.
56 de selecții la naționalele de juniori și tineret

Format de Atalanta, Morosini era jucătorul lui Udinese, care l-a împrumutat la Bologna, la Vicenza, la Reggina, la Padova sau la Livorno, unde venise pentru a ajuta echipa să se salveze de la retrogradare. Avea 5 meciuri în Serie A. Începând cu naționala Under 17, Piermario a jucat la toate reprezentativele Italiei de juniori și tineret, pentru care strânsese 56 de selecții. E greu de crezut că Morosini avea probleme cardiace înainte de accident, de vreme ce evoluase la un asemenea nivel și fusese supus unor vizite medicale serioase.

Pescara pare un loc blestemat. La sfârșitul lunii trecute a murit Francesco Mancini (43 de ani). Fost coleg cu Dan Petrescu la Foggia, în Serie A, goalkeeperul a făcut atac de cord în vila sa din oraș. Vara trecută, Mancini devenise antrenor cu portarii la Pescara. De-a lungul carierei sale, a mai evoluat la Napoli și la Lazio.

Mai mult: UPDATE: Meciurile din Italia nu se mai joacă.

http://forum.paytv.ro/showpost.php?p...&postcount=925