Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 16 EUR (16%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,979
  Posts Thanks / Likes

  Default Familia Prigoană s-a retras din businessul cu electronice E-Boda

  Honorius Prigoană, fiul deputatului PDL Silviu Prigoană, s-a retras din acţionariatul companiei Rosal Import Export, care vinde pe piaţă diferite produse electronice sub brandul E-Boda, la care deţinea jumătate din acţiuni. Potrivit lui Alexandru Drăgoiu, fondatorul companiei Rosal Import-Export şi unul dintre acţionari, cota de 50% a lui Prigoană a fost preluată de Mihai Darie în luna august 2011.

  Mihai Darie nu a dorit să ofere niciun detaliu despre tranzacţie. Datele RECOM arată că firma este deţinută în prezent în cote egale de câte 50% de Alexandru Drăgoiu şi Mihai Darie. Compania a lansat ieri tableta PC Impresspeed E1 cu ecran de 7 inchi, procesor Cortex A8 1 GHz, memorie internă de 4 GB şi sistem de operare Google Android la un preţ de 649 de lei. "Lansarea Impresspeed E1 vine după o lungă perioadă de căutări şi analiză a pieţei", a declarat Alexandru Drăgoiu. El estimează că vânzările de tablete din acest an de pe piaţa locală s-ar putea tripla, la circa 120.000 de unităţi.

  "Datele din 2011 şi estimările pentru 2012 au luat în calcul cifrele anunţate de diverşi retaileri." El a adăugat că, într-un scenariu pesimist, E-Boda va avea la finele anului o cotă de 6% din piaţa locală a tabletelor. "Varianta optimistă indică o cotă de 10%, adică 12.000 de tablete, cifră susţinută şi de completarea portofoliului E-Boda cu încă două tablete", a afirmat Drăgoiu. Înfiinţată în 2003, firma Rosal Import-Export a încheiat anul trecut cu afaceri de 15 mil. lei (3,5 mil. euro) şi, potrivit lui Drăgoiu, ţinta pentru acest an este atingerea unui rulaj de 20 milioane de lei.
  Sheikh Adi al Javrix

  Inna Lillahi wa inna Ilayhi raji'un

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  1,147
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pai daca iese mai bine din business-ul cu statul, decat sa iasa pe piata libera... normal ca s-a retras.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top