Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Familia Prigoană s-a retras din businessul cu electronice E-Boda

  Honorius Prigoană, fiul deputatului PDL Silviu Prigoană, s-a retras din acţionariatul companiei Rosal Import Export, care vinde pe piaţă diferite produse electronice sub brandul E-Boda, la care deţinea jumătate din acţiuni. Potrivit lui Alexandru Drăgoiu, fondatorul companiei Rosal Import-Export şi unul dintre acţionari, cota de 50% a lui Prigoană a fost preluată de Mihai Darie în luna august 2011.

  Mihai Darie nu a dorit să ofere niciun detaliu despre tranzacţie. Datele RECOM arată că firma este deţinută în prezent în cote egale de câte 50% de Alexandru Drăgoiu şi Mihai Darie. Compania a lansat ieri tableta PC Impresspeed E1 cu ecran de 7 inchi, procesor Cortex A8 1 GHz, memorie internă de 4 GB şi sistem de operare Google Android la un preţ de 649 de lei. "Lansarea Impresspeed E1 vine după o lungă perioadă de căutări şi analiză a pieţei", a declarat Alexandru Drăgoiu. El estimează că vânzările de tablete din acest an de pe piaţa locală s-ar putea tripla, la circa 120.000 de unităţi.

  "Datele din 2011 şi estimările pentru 2012 au luat în calcul cifrele anunţate de diverşi retaileri." El a adăugat că, într-un scenariu pesimist, E-Boda va avea la finele anului o cotă de 6% din piaţa locală a tabletelor. "Varianta optimistă indică o cotă de 10%, adică 12.000 de tablete, cifră susţinută şi de completarea portofoliului E-Boda cu încă două tablete", a afirmat Drăgoiu. Înfiinţată în 2003, firma Rosal Import-Export a încheiat anul trecut cu afaceri de 15 mil. lei (3,5 mil. euro) şi, potrivit lui Drăgoiu, ţinta pentru acest an este atingerea unui rulaj de 20 milioane de lei.
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  1,147
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pai daca iese mai bine din business-ul cu statul, decat sa iasa pe piata libera... normal ca s-a retras.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top