Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default multiswich-un sfat

    am conectat un multiswich ca asta de jos,pe 16est ,eutelsat,polarizare verticala merg antenele si tvrurile nu merge west tv, desi e tot pe vertical.Aveti idee de ce?n-or fi mergand astea cu SR urile mici?!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    borsa maramures
    Posts
    1,397
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti trebuie un LNB QUATTRO 4 iesiri separate pt. V-High, V-Low, H-Low, H-High
    Legi toate iesirile de la LNB la multiswich.
    Atentie sa nu iei LNB QUAD cu iesiri independente (4 iesiri = 4 receptoare) ca faci un ghiveci...
    Last edited by runcan ioan; 2nd April 2012 at 17:06.

    LED 3D,VU+ uno,PS3 slim 320GB,offset 1.10,hh,4xdolceHD,rcs-rds

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    borsa maramures
    Posts
    1,397
    Posts Thanks / Likes

    Default





    Cam asta e scula de care ai nevoie si nu o sa mai ai treaba !
    Iti vor merge toate canalele indiferent de polaritate
    Costa in jur de 50 lei
    Last edited by runcan ioan; 2nd April 2012 at 17:16.

    LED 3D,VU+ uno,PS3 slim 320GB,offset 1.10,hh,4xdolceHD,rcs-rds

  4. #4
    Banned Master
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    caransebes
    Posts
    77
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am de 8 si merge brici vezi mai bibileste putin la lnb si am oala de 1.20 adevarul este ca si semnalul este mai prost pe 16e....apropo de lnb eu am un stift de digiline,la tine este buba sau posibil sa nu fie reglata chiar asa de bine antena.bafta
    Last edited by milan ac; 2nd April 2012 at 17:13.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merg fara probleme si lnburile clasice dar ,,vad''numai o polaritate
    deci pe direct merge fara probleme west tv si toate cele,deci antena e reglata bine.
    cind bag multiswichul merg,normal,numai cele de pe verticala cu exceptia rahatului asta de west tv.vad ca are un sr mic,ma gandeam ca asta o fi buba...

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SR-ul mic nu are nici o legatura. Ce fel de LNB ai sus la antena? LNB Quatro?
    Din cate vad eu in poza, ai un LNB single, legat la intrarea Low Vertical din multiswitch. E si normal sa nu-ti mearga West, fiindca are frecventa in banda High Vertical... (la fel nu-ti merge nici TVMI, care e tot acolo).
    Toate celelalte canale care iti merg sunt in banda Low Vertical.
    Daca vrei sa-ti merga toate canalele, trebuie sa pui un LNB Quatro, legat corespunzator la multiswitch. Dar mai bine, in loc sa cumperi un Quatro, cumperi un LNB Quad care are 4 iesiri independente si nu mai ai nevoie de multiswitch.
    PS. Trebuia sa spui de la inceput ce LNB ai, de ce vrei multiswitch (probabil ai mai multe receivere), ce tip de multiswitch ai (cate intrari si iesiri are), cum ai conectat LNB-ul la multiswitch, etc. Asta ca sa nu mai deducem/ghicim noi ce configuratie ai tu...

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    borsa maramures
    Posts
    1,397
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skybird View Post
    merg fara probleme si lnburile clasice dar ,,vad''numai o polaritate
    deci pe direct merge fara probleme west tv si toate cele,deci antena e reglata bine.
    cind bag multiswichul merg,normal,numai cele de pe verticala cu exceptia rahatului asta de west tv.vad ca are un sr mic,ma gandeam ca asta o fi buba...
    Eu ti-am zis ce trebe sa faci, daca tu zici ca merge bine mersi si cu LNB clasic dar nu vezi numa o polaritate
    Ce sa mai zic...

    LED 3D,VU+ uno,PS3 slim 320GB,offset 1.10,hh,4xdolceHD,rcs-rds

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    SR-ul mic nu are nici o legatura. Ce fel de LNB ai sus la antena? LNB Quatro?
    Din cate vad eu in poza, ai un LNB single, legat la intrarea Low Vertical din multiswitch. E si normal sa nu-ti mearga West, fiindca are frecventa in banda High Vertical... (la fel nu-ti merge nici TVMI, care e tot acolo).
    Toate celelalte canale care iti merg sunt in banda Low Vertical.
    Daca vrei sa-ti merga toate canalele, trebuie sa pui un LNB Quatro, legat corespunzator la multiswitch. Dar mai bine, in loc sa cumperi un Quatro, cumperi un LNB Quad care are 4 iesiri independente si nu mai ai nevoie de multiswitch.
    PS. Trebuia sa spui de la inceput ce LNB ai, de ce vrei multiswitch (probabil ai mai multe receivere), ce tip de multiswitch ai (cate intrari si iesiri are), cum ai conectat LNB-ul la multiswitch, etc. Asta ca sa nu mai deducem/ghicim noi ce configuratie ai tu...
    multumesc de sfaturi.trebuie sa fac o configuratie cu 7 tv ,pt un azil sa receptioneze speranta,alfaomega ca principale posturi si apoi restul fta romanesti.din cauza bugetului pe care il au incerc sa ma descurc cu ce am la indemana:un multiswitch cu 4 intrari(2v+2h).dar se pare ca nu for merge acele programe
    mai ramane varianta cu 2 antene cu cate 3,4 lnburi quad.

    eu ma gandeam la o antena cu 4 lnburi normale din care 2 sa functioneze pe vertical si doua pe orizontal,care intra intr un multiswitch si apoi in receptoare
    Last edited by skybird; 2nd April 2012 at 20:36.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu multiswitch-ul pe care-l ai (probabil de tip 5x8 ) nu poti vedea Alfa Omega (Sirius, 12.703V) si Speranta (Thor, 12.563V) fiindca ambele canale sunt in banda High Vertical. Ca sa vezi toate canalele libere de pe 16E, 5E si 1W in cele 7 camere, iti trebuie 3 buc. LNB Octo (cu 8 iesiri fiecare, din care folosesti doar 7) si 7 buc. Diseq Switch de tip 4x1 (din care folosesti doar 3 intrari), adica cate un switch pentru fiecare receiver.

    Quote Originally Posted by skybird View Post
    eu ma gandeam la o antena cu 4 lnburi normale din care 2 sa functioneze pe vertical si doua pe orizontal,care intra intr un multiswitch si apoi in receptoare
    Se poate si asa, dar cu restrictii: poti vedea canale de pe cei 4 sateliti, dar de pe fiecare satelit vezi doar banda corespunzatoare intrarii in multiswitch. Adica de pe un satelit vezi doar banda Low Vertical, de pe altul doar High Vertical, de pe altul doar Low Horizontal si de pe altul doar High Horizontal. Daca gasesti o combinatie care sa te satisfaca, merge si asa.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Cu multiswitch-ul pe care-l ai (probabil de tip 5x8 ) nu poti vedea Alfa Omega (Sirius, 12.703V) si Speranta (Thor, 12.563V) fiindca ambele canale sunt in banda High Vertical. Ca sa vezi toate canalele libere de pe 16E, 5E si 1W in cele 7 camere, iti trebuie 3 buc. LNB Octo (cu 8 iesiri fiecare, din care folosesti doar 7) si 7 buc. Diseq Switch de tip 4x1 (din care folosesti doar 3 intrari), adica cate un switch pentru fiecare receiver.


    Se poate si asa, dar cu restrictii: poti vedea canale de pe cei 4 sateliti, dar de pe fiecare satelit vezi doar banda corespunzatoare intrarii in multiswitch. Adica de pe un satelit vezi doar banda Low Vertical, de pe altul doar High Vertical, de pe altul doar Low Horizontal si de pe altul doar High Horizontal. Daca gasesti o combinatie care sa te satisfaca, merge si asa.
    mda,am inteles,deci nici o sansa cu multiswitchul pe care il am sa receptionez cele 2 canale .Atunci voi tranti 2 antene cu lnburi quad.
    multumesc tuturor si special lui Kroky.Raman dator...

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skybird View Post
    Atunci voi tranti 2 antene cu lnburi quad.
    Pai asa o sa vezi doar 2 sateliti, in doar 4 camere (asta in caz ca folosesti si 4 buc. diseq switch de tip 2x1). Sau daca nu folosesti switch-uri, in 4 camere vezi un satelit, iar in celelalte 3 alt satelit. Vezi sa nu se ia batraneii aia la bataie...

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    borsa maramures
    Posts
    1,397
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O solutie ar mai fi asta : Modulator TV 8 canale: Mixpol MDP-8S (canale 1-69)

    O sa aiba 8 canale pe fiecare televizor.

    Iti trebuie o antena cu multifeed cu doua LNB Quad :
    - LNB 1 pe THOR (Speranta, Kanal D , RTV, Transilvania Look)
    - LNB 2 pe ASTRA 4 A ( Alfa & Omega , Giga tv , Etno tv , Tv 89)
    sau ce canale vreau batraneii la alegere.
    THOR
    KANAL D
    1 MUSIC CH.
    MOOZ DANCE
    MYNELE TV
    PARTY TV
    RTV
    TOP 1 TV
    TRANSILVANIA LOOK
    TRANSILVANIA LIVE
    ZEUS TV
    SPERANTA TV
    DD TV
    U TV
    TOP SHOP TV
    OTV
    INEDIT TV
    ASTRA 4 A
    ETNO TV
    TARAF TV
    GIGA TV
    ALFA&OMEGA
    TVT 89
    TRINITAS TV

    Sau daca ai receptoare cu iesire RF ( Strong stiu ca are sigur si poti pune frecventa diferita pe fiecare canal) , aici mai ai nevoie de un distribuitor CATV cu o intrare si 8 iesiri , dar elimini modulatorul...
    Faci o mini televiziune prin cablu.
    Last edited by runcan ioan; 2nd April 2012 at 23:10.

    LED 3D,VU+ uno,PS3 slim 320GB,offset 1.10,hh,4xdolceHD,rcs-rds

  13. #13
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu ca unul patit nu as lega lnb-uri octo la switch-uri diseqc. Versiune garantata ar fi un multiswitch 9/8 si 2 lnb quatro, se gasesc si ieftine si cred ca la pret tot pe acolo se invarte, lnb-urile quad sau octo sunt mai scumpe decat cele quatro, iar cu multiswitch nu mai are nevoie de cele 7 switch-uri diseqc.




    .
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Pai asa o sa vezi doar 2 sateliti, in doar 4 camere (asta in caz ca folosesti si 4 buc. diseq switch de tip 2x1). Sau daca nu folosesti switch-uri, in 4 camere vezi un satelit, iar in celelalte 3 alt satelit. Vezi sa nu se ia batraneii aia la bataie...
    folosesc 2 antene cu cate 3 lnburi quad,fiecare pregatita pt 3 tv

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    Eu ca unul patit nu as lega lnb-uri octo la switch-uri diseqc. Versiune garantata ar fi un multiswitch 9/8 si 2 lnb quatro, se gasesc si ieftine si cred ca la pret tot pe acolo se invarte, lnb-urile quad sau octo sunt mai scumpe decat cele quatro, iar cu multiswitch nu mai are nevoie de cele 7 switch-uri diseqc.




    .
    daq,am patit-o si eu,cu lnburile octo globo.se blocau ,se frecau,nu prea e valida treaba

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top