Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Eroare soft.

  1. #1
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Question Eroare soft.

    PLS.... help me
    Am un optibox anaconda HD si am descarcat ultima versiune de soft pentru el FAC.Optibox.AnacondaHD.v2.10.20
    si l-am pus pe USB ca sa il incarc in receptor. S-a incarcat apoi dupa ce si-a dat restart nu a mai pornit. Pe afisajul lui ramane afisat Er. 72 si nu mai dispare. ce ii pot face? ca nu mai porneste.

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa incarci un firm cu metoda nullmodem dar sa te convingi ca este compatibil cu receptorul

  3. #3
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adica cu asa ceva?


    Am mai multe versiuni care au mers chiar penUltima mi-a mers dar mai este nevoie si de o aplicatie ceva.

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  4. #4
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Nu stiu nici cum se proceteaza, pasii care trebuiesc parcursi sa nu fac ceva rau receptorului.

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai mult rau decit i-ai facut nu mai poti sa ii faci, ori firmul nu este compatibil,ori a fost o intrerupere la comunicare in timp ce il incarca,ai facut un backup la soft inainte de al incarca pe cel nou?daca da atunci incearca sa il pui inapoi de pe stick,la openbox a functionat

  6. #6
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De pe receptor nu am descarcat nimik in USB dar versiunea care incercasem sa o incarc era chiar de pe site-ul lor optibox.cc (ultimul aparut)
    Dar cum se procedeaza? cu receptorul pornit/oprit? am gasit o aplicatie pe (sat-suport) pentru optibox care incarca/descarca pe receptor. mai trebuie sa cumpar un cablu si sa vad ce iese.

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu zic totusi mai intii sa cauti un soft care a fost pe aparat inainte de al schimba tu,trebuie sa gasesti pe net si incearca sa il pui inapoi,la treaba cu cablul null-modem nu stiu exact cum functioneaza la aparatul tau insa la dreamuri aparatul trebuie oprit inainte de conectare(eu zic sa incerci asa)

  8. #8
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariussat View Post
    De pe receptor nu am descarcat nimik in USB dar versiunea care incercasem sa o incarc era chiar de pe site-ul lor optibox.cc (ultimul aparut)
    Dar cum se procedeaza? cu receptorul pornit/oprit? am gasit o aplicatie pe (sat-suport) pentru optibox care incarca/descarca pe receptor. mai trebuie sa cumpar un cablu si sa vad ce iese.
    innainte de a pune o noua imagine,trebuia sa te uiti ce vers.de bootloader ai ! trebuie cautat o vers.noua de bootloader

    cind ai pus vers.asta: FAC.Optibox.AnacondaHD.v2.10.20 , ce vers.de soft ai avut innainte ?


    uita-te aici : http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=58
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  9. #9
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    revin,pentru pus imaginea cu cablu null modem iti trebuie aaf recovery tool v3.7 care il gasesti la optibox Koala , Tools

    http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=27

    eu cu asta am facut la Koala HD la o eroare asemanatoare si din cite stiu merge si la Anaconda ca sunt din aceasi clasa de receptoare.bafta
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti trebuie pe dreq-u ... AAF e pentru enigma2 pe anaconda sau koala.
    Mergi pe sat support iei ultimul firmware : www.sat-support.org/getfile.php?a=786 apoi programul pentru upload pe serial : www.sat-support.org/getfile.php?a=477

    Pornesti acest program (porter express) alegi port com-ul pe care e pus cablul, la mode alegi software, bifezi to receiver apoi dai download si astepti sa se incarce softul.
    Dupa ce va fi incarcat softul receptorul va face reboot si totul va merge ca inainte, setarile si pluginurile nu s-au pierdut.

  11. #11
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Prima data cand l-am cumparat am avut un software vechi printre primele v1.8 ...... dupa aceea am pus FAC.Optibox.AnacondaHD.v1.99.99_bootbridge
    care contine ultimul bootloader, si pe sat suport zice asa :This software must be used only if You're trying to upgrade your receiver to v2.09.49 (or higher) and get an error during the update.
    After installing this bootbridge software, you shall be able to use the higher versions.

    Dupa care am pus v2.10.02.42
    si a mers splendid, astea le-am facut numai prin USB.
    Dupa o perioada ma lunga m-am hotarat sa pus ultima versiune v2.10.20 care a stricat tot.
    Problema cea mai mare in momentu de fata este ca nu gasesc un cablu rs232 cu mufe mama la ambele capete, am cautat tot orasul si nimic.
    Am sunat si la o firma care se ocupa cu asa ceva si m-a spus ca nu resofteaza modelu asta ca e complicat si s-ar putea sa trebuiasca iar refacut (adica nu doar un upgrade de soft) si ca nu trebuia sa iau softuri de pe net ca astea nu stie nimeni daca sunt originale pentru aparat.
    Acu nu stiu ce sa fac, cablu nu gasesc, ala imi spune ca s-ar putea sa nu se mai poata face asa usor, ma mai gandesc la un lucru: daca as confectiona eu cablu sa pun fir de la PIN 1 la PIN 1, PIN2 la PIN2 si tot asa oare o merge?

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  12. #12
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cablu null modem 2-3,3-2,5-5 .............si fa exact ce a zis ovidiumarius ca merge , eu din cite amintesc am facut aaf recovery si a mers.

    dar cum spune ovidiumarius cu port express (ca e expert) e mai corect si mai usor . bafta

    apropo ovidiumarius ai un oscam ptr koala (altceva fata de ce e pe sat support la plugins ),ceva mai nou facut de tine .ms
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  13. #13
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Păi ceilalţi pini nu au funcţii?
    Şi după ce fac conexiunea bag receptorul în priză fără să să pornesc îi dau să se încarce softul?

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  14. #14
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exact , de ceilalti pini nu e nevoie

    Procedezi astfel :

    - stingi Anaconda(de la intrerupator spate)
    - conectezi Anaconda-PC cu un cablu Null-Modem
    - pornesti programul loader(porter express)
    - browse pe fisierul loader (......ird )
    - click pe Download
    - reaprinzi Anaconda si astepti finalul ! pe afisaj scrie "COMPLETED"
    - stingi si reaprinzi Anaconda (din intrerupator la spate)
    Last edited by coconut; 28th March 2012 at 20:28.
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  15. #15
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. - pentru incarcarea firmware-ului in receptoare se foloseste cablu nullmodem , nu cablu pin la pin
    2. - cablul nullmodem foloseste doar pinii respectivi cum scrie coconut
    3. - pornesti loaderul , respectiv porter express mentionat de ovimarius , dai connect dupa care bagi receptorul in priza si astepti sa se incarce softul
    4. - cablul nullmodem il comfectionezi daca te pricepi si ai cu ce , daca nu atunci il cumperi online sau offline
    5. - prin aceasta metoda trebuie sa te asiguri ca incarci un firm perfect compatibil ca altfel risti sa nu-ti mai afiseze nici macar ER. 72 si sa fi obligat sa utilizezi jtag
    6. daca nu esti sigur de reusita suna un prieten care are la activ n-shpe incarcari de soft prin nullmodem
    7. - spor la treaba si succes

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top