Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default Calculator Desktop problema consum

    am un calculator desktop P4 3200Mhz. Am avut doua HDD-uri unul de 160 si altul de 500. De doi ani de zile merge non stop si nu am avut probleme cu el la consum curent. Recent, am mai adaugat un HDD de 2 TB si l-am alimentat printr-un ups. Facand aceasta operatie consumul a crescut la 400 - 500 Watti. Mi se pare foarte mult. Aveti idee care ar fi problema? Am scos HDD cu functia disabled din device manger dar tot asa consuma, 400 - 500W.

    sa fie de vina UPS-ul? Sa aiba o alta frecventa? sau Sursa sa se fi stricat.

  2. #2
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    400-500W: ar trebui sa ai un UPS de 800-900VA incarcat full.
    Cati VA are UPS si de unde stii ca ai consum de 400-500W/ora?

    Uite eu am un UPS de 650VA pe care tin un AMD sempron 3200+ cu doua HDD unul de 500Gb si unul de 120Gb si un monitor LEd de 19". UPS e incarcat doar 26 % adica 170VA ~100W.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am ups mustek, 1200 W. Calculul l-am facut masurand cu un ampermentru consumul propriu al calculatorului. Ideea este ca in ultima luna mi-a crescut factura la curent decat de cea obisnuita cu 230 W neavand alte surse in plus decat cele cu care eram obisnuit.

  4. #4
    căutător pe gugăl Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    No Man's Land
    Posts
    1,239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce anume ai alimentat prin UPS - calculatorul cu hardu integrat sau separat calculatoru si HDD de 2 Tb (hardu este extern sau intern!?)
    ps.ia instalatia electrica la puricat - posibil sa ai si un scurt pe undeva si sa iti fure curent
    Last edited by STARTREK1; 19th March 2012 at 21:48.
    Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută



  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La asta m-am gandit si eu. Am facut masuratori timp de 1 zi fix, 24 de ore. Daca las calculatorul oprit, consumul revine la normal, adica 9 - 10 KW pe zi. Daca las calc, consumul creste cu aproximativ 9 KW, ajung sa consum pe zi si 25 KW.

    HDD e intern.

    de specificat ca procesul este folosit la 7 - 13 % fluctueaza. Folosesc pe el camerele de supraveghere si il mai folosesc ca storage pentru filme, muzica etc.

  6. #6
    căutător pe gugăl Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    No Man's Land
    Posts
    1,239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e enorm consumu ... te-ar fi ajutat un aparat d'asta
    ia o si tu babeste.. baga calculatoru fara UPS... alimenteaza calculatoru in alta camera ... sau cauta/imprumuta o alta sursa de alimentare pt. calculator
    la 9 KW consum ma puneam cu toporu pe el ...
    Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută



  7. #7
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sigur e calculator (ordinator cum zic unii) si nu aparat de sudura?
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am scos hdd de 2 Tb si l-am alimentat direct din priza fara UPS. Astept pana maine seara sa vad consumul. Este exact ca inainte. In caz ca nu merge ma gandeam la un laptop sa il folosesc pe post de storage. Rackurile pentru doua hdd costa cat un laptop, iar varianta cu un switch pe usb si un hdd extern nu prea da rezultate bune.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default Curent

    HDD-urile consuma intre 5-15W, indiferent de capacitate.
    Probabil ai o placa grafica flaminda si un screensaver OpenGL.
    UPS-ul maninca si el vreo 20W, daca nu e modelul cu conversie continua.
    400W pentru un desktop obisnuit P4 este foarte mult.
    Nu ar trebui sa treaca de 150W in configuratia ta.

    Calculeaza citi bani dai pe curent intr-un an pt. acel calculator. Poate merita sa il schimbi.

    Eu am un server cu 6 HDD, procesor Atom 525 (4 nuclee la 1.6Ghz), 8Gb RAM
    ce se descurca decent cu doar 60-80W consumati.
    Este server FTP, SSH,www, NFS, minecraft, storage NAS, sistem de supravegere video, monitorizare temperatura.
    Il poti vedea la lucru pe atom
    DM500s, CT6900HD, Linkey

  10. #10
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    La 9 kW consum cred ca ai pe undeva un convertizor in priza ... pus pe N.V. ... altfel nu se explica de nici un fel consumul tau ... !
    Si vorbesc la modul foarte serios !
    Ar fi bine sa verifici instalatia electrica ... pas cu pas !

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HarryE2007 View Post
    HDD-urile consuma intre 5-15W, indiferent de capacitate.
    Probabil ai o placa grafica flaminda si un screensaver OpenGL.
    UPS-ul maninca si el vreo 20W, daca nu e modelul cu conversie continua.
    400W pentru un desktop obisnuit P4 este foarte mult.
    Nu ar trebui sa treaca de 150W in configuratia ta.

    Calculeaza citi bani dai pe curent intr-un an pt. acel calculator. Poate merita sa il schimbi.

    Eu am un server cu 6 HDD, procesor Atom 525 (4 nuclee la 1.6Ghz), 8Gb RAM
    ce se descurca decent cu doar 60-80W consumati.
    Este server FTP, SSH,www, NFS, minecraft, storage NAS, sistem de supravegere video, monitorizare temperatura.
    Il poti vedea la lucru pe atom
    exact asa il folosesc si eu. Este posibil sa se fi ars placa video, sau sursa si sa consume atat de mult curent?

    ma orientam catre un nas, ex acesta:

    http://www.pcgarage.ro/nas/thecus/n2200/

    si sa cumpar un dispozitiv DVR pentru supraveghere de aici:

    http://www.comenzi.ro/dvr-standalone...an-p-3418.html

    si sa renunt la calculator. Sau sa cumpar un laptop.

  12. #12
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    consumul acela este enorm chiar si pt un pc obisnuit. ia scoate toti consumatorii din prize, opreste tot ce consuma curent fugi la wattmetru sa vezi ce indica. io banui ca s-a "lipit" cineva de conductoarele tale de curent.

    apropo: de cat este sursa pc-ului ?
    Last edited by Un_Q_; 21st March 2012 at 17:02.

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    450 W are sursa. Dar asta nu inseamna ca si consuma atat. Atat poate sa suporte. Diseara am sa verific fiecare componenta cat consuma. O sa revin cu detalii.

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verdict final. Placa de baza cu procesorul imi consuma 0,7 Amperi.

    Deci, defecte.

    Multumesc pentru raspunsuri.

  15. #15
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HarryE2007 View Post
    HDD-urile consuma intre 5-15W, indiferent de capacitate.
    Probabil ai o placa grafica flaminda si un screensaver OpenGL.
    UPS-ul maninca si el vreo 20W, daca nu e modelul cu conversie continua.
    400W pentru un desktop obisnuit P4 este foarte mult.
    Nu ar trebui sa treaca de 150W in configuratia ta.

    Calculeaza citi bani dai pe curent intr-un an pt. acel calculator. Poate merita sa il schimbi.

    Eu am un server cu 6 HDD, procesor Atom 525 (4 nuclee la 1.6Ghz), 8Gb RAM
    ce se descurca decent cu doar 60-80W consumati.
    Este server FTP, SSH,www, NFS, minecraft, storage NAS, sistem de supravegere video, monitorizare temperatura.
    Il poti vedea la lucru pe atom
    imi poti spune, te rog, ce placa de captura folosesti pentru camerele de supraveghere? Eu am placa aceasta: LW-100
    http://www.comenzi.ro/100-p-1658.html
    care merge doar pe sisteme intel ci nu pe dual core. Iar pe sisteme cu procesoare AMD iar exista o problema.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top