Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: iesire TV out

  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default iesire TV out

    cam tarziu ajung si eu printre voi (din cate imi dau seama) asa ca va salut si sper ca mai e loc de unu' pe aici

    vreau sa iau si eu o placa ss2 si din ce bag seama au evoluat mult lucrurile de la ultimul meu contact cu asa aceva. good job guys

    inainte insa vreau sa rezolv o problema: sa scot video pe TV, ca parca nu are farmec numai pe calc... problema e ca intre PC si tv sunt vreo 10-15 m si cel mai lung cablu S-Video de care am auzit n-are decat vreo 6.
    stie cineva vreo solutie?
    merita sa iau un video sender? e bun pt asa ceva?

    a doua problema e antena. ma gandesc la o antena de 1.6, e buna? ce NU prind cu ea?

    10x
    quisquid agis, prudenter agas, et respice finem!

  2. #2
    exterminator Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Timisoara
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am avut un cablu (bun) de mai mult de 15m intre tvout-ul de la videocard si tv cu pierderi insesizabile. era un coaxial ecranat, de cea mai buna calitate.
    poti sa iei un adaptor svideo-jack si un cablu coaxial jack-jack catre scart-ul tv-ului + un cablu stereo de la soundcard la intrarile scart-ului.
    la mine a mers.

    antena de 1.6 e buna (the bigger the better although the size doesn't matter ) dar daca vrei sa-ti pui motor mai tarziu poate fi o problema deoarece majoritatea motoarelor obisnuite nu duc decat pana la 1.2m


    ciao
    whitesnake.com

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am folosit un cablu de vreo 12-13m fara pierderi de semnal. Era un cablu special pt. alarme, avea 8 fire si era ecranat. Pe acelasi cablu am scos si sunet si imagine din pc, respectiv 4 fire pt. s-video si 3 pt. sunet (jack in capatul cu pc-ul si 2 rca-uri care intrau in tv)

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merci pentru sfaturi.
    pana la urma am facut rost de un audio-video sender marmitek si merge cristal!
    scot video din placa si sunetul din boxe (e stereo ) si merge fara probleme. nu mai intind cabluri prin casa dar inmultesc "colectia" de cabluri de la PC... works for me, anyway.
    nu vrea sa ia subtitrarea din video, dar mai intreb si eu...

    numai ca un cablu costa 100-200 de mii si jucaria asta e vreun milion juma' dar cred ca pana la urma o sa o iau

    acuma pot sa iau placa ss2 si restul si revin aici

    Quote Originally Posted by whitesnake
    antena de 1.6 e buna (the bigger the better although the size doesn't matter ) dar daca vrei sa-ti pui motor mai tarziu poate fi o problema deoarece majoritatea motoarelor obisnuite nu duc decat pana la 1.2m
    motor oricum pun din prima, sper sa nu faca prea multe figuri.
    nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea cu ce NU vad. am auzit ca de exemplu pe Hispasat sunt probleme cu semnalul daca antena nu e destul de mare. 2-3 exemple de programe care nu se vad cu 1.6 din cauza ca e prea mica puteti sa imi dati?
    10x again
    quisquid agis, prudenter agas, et respice finem!

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @immanuel
    pt. subtitrare foloseste bsplayerul www.bsplayer.org
    options->preferences->subtitles->draw subtitles to overlay surface

  6. #6
    exterminator Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Timisoara
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu vad hispasat cu 100% quality, 87% level in progdvb, ss1, si am antena de 1.2 asha ca...
    am probleme cu unii transponderi pe Thor si Sirius

    rgds
    whitesnake.com

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut si bine-ai venit in familie. In primul rand ar trebui sa specifici in ce zona locuiesti. Daca stai in Germania, Spania, Franta, etc, te descurci la marea arta cu un 0,9. In Romania zona Banatului (Arad+Timis), Maramures si mai jos pana spre Tg.Mures te descurci super bine cu un 1,2 cu pierderi de semnal pe Thor sau Amos. Mai jos, zona Brasovului, sudul tarii sau Moldova am inteles ca undeva intre 1,6 si 2,2. Pana aici am vorbit de diametre, cred ca m-am facut inteles. Mai este problema LNB-ului. Recomand un Invacom de 0,3 db.
    Oricum, pe acest forum s-a mai discutat aceasta problema. Daca dai un SEARCH nu exista sa nu gasesti.
    Mai intreaba si tu dupa ce te documentezi.

    Toate cele bune si succes

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu o sa ai probleme cu motorul (actuatorul). Pentru offset sunt de vre-o trei categorii - eu am din cel "normal" (la antena de 1.6 Al si merge fara probleme)- deci ai de unde alege.

    Cat despre semnal, depinde pe unde stai. De ex. in centrul tarii, cu antena de 1.6 si LNB de 0.3db nu prea ai probleme pentru satelitii normali. Singura piedica ar putea fi decodarea si tipul de placa (rev 2.6c am inteles ca are cel mai sensibil tuner, eu am rev 2.3 dar nu ma plang).

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok m-am prins
    stau undeva in jurul brasovului, deci cu 1.6m + lnb 0.3 in principiu nu ar trebui sa fie probleme din cate inteleg, nu?


    @iepurila
    ce inseamna sateliti "normali"? eu in principiu, la inceput, pana vad despre ce e vorba si o sa pot face o selectie, ii vreau pe toti care sunt vizibili in zona asta.

    cu antena cred ca e cel mai bine sa intreb cand ajung in magazin, ca aia tre' sa stie ce e mai potrivit in zona asta (ma rog, ce se cumpara mai bine...)

    ca sa revin la tema topicului: pana la urma am mers pe www.radlight.net si am gasit o ultima versiune a programului (4.0), care merge super bine pe TV (subtitle, claritate, sonor). folosesc de mult timp RadLight si il recomand; cu BSplayer nu ma inteleg, in primul rand nu imi place si cum se misca... matter of taste

    winlirc stie cineva de unde se poate face rost in romania (la hardware ma refer)? am dat cautare si pe forum si pe google si nu mi-a scos mare lucru...
    quisquid agis, prudenter agas, et respice finem!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe siruis sa-r putea sa ai probleme cu viasat'ul ca are semnal ca slab noaptea...eu cel putin am si o am de un metru jumate...(antena) :P

    ichsehwaswasdunichtsiehst

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @immanuel: satelit "normal" cei care emit in banda Ku si nu sunt inclinati. Mai sunt sateliti ce emit in banda C (unii exclusiv in C) si sateliti "inclinati" pe care nu ii poti receptiona cu un singur motor pe montura (trebuie o montura modificata).

    Apoi, cei accesibili in zona respectiva sunt multi dar depinde ce vizibilitate ai tu pentru ei. Cei de la margini (limita est/vest) au inaltime mica si antena o sa stea foarte ciudat (daca e offset), inspre pamant. Eu am preferat sa nu o duc atat de la limita si am ramas la receptia intre 42E (Turksat) si 30W (Hispasat). Exista sateliti si dupa 42E (de ex. sat de pe care emite Prima acum parca la 65E sau similar) si 30W dar nu i-am incercat (cel de la 65 imi e invizibil, dupa o casa ). Pentru receptii TV de baza sunt constelatiile Hotbird (13E) si Astra (19.2E) unde gasesti majoritatea programelor bune. Urmeaza Hispasat, Thor, Amos, Sirius si satelitii arabi (daca esti pasionat).

    Dupa ce iti montezi antena, daca esti "obsedat" de ea, pana reglezi toti satelitii si afli cu ce se mananca fiecare, iti garantez vre-o 3 nopti albe. Succes!

  12. #12
    exterminator Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Timisoara
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...si pana la urma o sa sfarsesti tot prin a kema pe cineva care se pricepe


    bafta
    whitesnake.com

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Comutator DiSEqC 8 intrari / 1 iesire
    By SAFETRON1 in forum RDI - Satelit
    Replies: 20
    Last Post: 16th December 2006, 16:57
  2. Replies: 14
    Last Post: 26th August 2006, 02:45
  3. CUMPAR TV TUNER EXTERN CU IESIRE VGA
    By gelvis in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 9th December 2005, 17:01
  4. convertor iesire coax-intrare rca, exista?
    By midaniel in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 4
    Last Post: 29th September 2005, 15:25
  5. Exista placi DVB cu iesire DVI sau RGB?
    By Oby in forum Placi DVB
    Replies: 4
    Last Post: 16th December 2004, 19:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top