Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default EMP Centauri 16/1+Comuator DiseqC Multiprotocol DSG 10/1

    Buna tuturor
    Am cumparat un comutator diseqc 10/1 pe care l-am folosit cu 10 lnb-uri.Acum am mai cumparat un Emp centauri 16/1.
    Intrebarea mea este as putea sa le folosesc amandoua legand 26 de lnb-uri si cum ar trebui facute setarile?
    Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by camadacj View Post
    Buna tuturor
    Am cumparat un comutator diseqc 10/1 pe care l-am folosit cu 10 lnb-uri.Acum am mai cumparat un Emp centauri 16/1.
    Intrebarea mea este as putea sa le folosesc amandoua legand 26 de lnb-uri si cum ar trebui facute setarile?
    Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
    Teoretic, ar trebui sa mearga, amandoua disequri sunt si 1.1, acum stau si ma intreb daca nu trebuie sa fie 2.1 ca sa poti face "cascada" cu ele. Repet, dupa carcteristica lor din fabrica, sunt 1.1 , de aia poti pune 10 sau mai multe lnburi, au functia de repetat.Daca pot lucra 2 disequri de astea impreuna, eu zic sa incerci, configuratia nu pot sa ti-o spun acum, m-am culcat la 0$:30 si la 08:30 am venit la serviciu, deci..... sunt prea batran sa mai pot gandi tanar ......

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    DOICESTI
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default se pote face

    cu un comutator cu releu de 12 v rec are in spate o mufa de 12 v care o poti activa si dezactiva din meniul de setare diseq conectezi comutatorul intre cele doua diseq setarea o faci in felu urmator primul diseq etichetezi sateliti #1 #2#3#4#5#6............#16 urmatorii sateliti al 2 diseq faci #1si activezi 12v #2 activezi 12v ..........#10 si activezi 12v e sinplu mai multe lamuriri pm.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default nu am inteles

    Receiverul meu e Dm 800 si nu are asa ceva (12V)

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    DOICESTI
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default totusi se pote rezolva

    nai specificat ce rec ai... sursa de 12 v poate fi si exterioara si o comuti manual dintru buton sinplu

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Smile EMP Centauri 16/1+Comuator DiseqC Multiprotocol DSG 10/1

    Oare nu stie nimeni rezolvarea la problema mea?

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scuze de offtopic, dar de unde ai tu 26 lnb-uri? Cum ai facut? ai pus mai multe antene pentru fiecare satelit? Pentru ca nici cu o toroidala abia inghesui 16, 17 lnb-uri. Si o alta intrebare, cati sateliti prinzi? Chiar iti trebuie sa prinzi toti satelitii? Chiar te intereseaza toate programele sa le comuti instant?

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    DOICESTI
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default pune capu la contributie si gandeste

    http://www.satlex.ro/ro/1participant...1p_8s_12v.html ia de baza configuratia asta in loc de diesq unu 4\1 pui 16\1 si in loc de al doilea diesq 4\1 il pui pe 10\1 si sursa de 12 v dintru trasformator de 12 v un incarcator de vrun aparat

  9. #9
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    339
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @memosat

    Eu unul m-am uitat un pic dupa comutator de ala si nu prea am vazut, nici spaun nici de alta natzie. Daca in loc de comutator se pune un diseqc cu 2 intrari si se configureaza in cascada, nu e mai simplu? Ca doar si ala e comutator, trebuie doar sa stie protocolul diseqc 1.1. Si daca nu gaseste din ala cu 2 intrari si diseqc 1.1 siur o sa gaseasca la pret rezonabil de ala cu 4 intrari.

    Comutatorul ala ce pierderi insereaza, in comparatie cu o solutie printr-un diseqc cu 2 intrari?
    Last edited by Luke_MS; 2nd March 2012 at 13:08.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default EMP Centauri 16/1+Comuator DiseqC Multiprotocol DSG 10/1

    Quote Originally Posted by scary View Post
    scuze de offtopic, dar de unde ai tu 26 lnb-uri? Cum ai facut? ai pus mai multe antene pentru fiecare satelit? Pentru ca nici cu o toroidala abia inghesui 16, 17 lnb-uri. Si o alta intrebare, cati sateliti prinzi? Chiar iti trebuie sa prinzi toti satelitii? Chiar te intereseaza toate programele sa le comuti instant?
    Am cumparat suporti pentru 5 lnb-uri si am pus 5 antene,iar la o antena am pus 7 lnb-uri cu centrul pe 39E.
    Last edited by camadacj; 3rd March 2012 at 13:21.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top