Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2008
  Posts
  168
  Posts Thanks / Likes

  Default Műholdra kerl az m1 HD s a Duna HD

  Megkezdte zemszerű műkdst az MTVA msodik transzpondere az Eurobird 9A műholdon, gy mrcius 5-től lehetősg nylik az m1 s Duna TV csatornk HD felbonts vltozatnak tovbbtsra is.
  Vltozsok az Eurobird 9A műholdas sugrzs tekintetben
  Az j transzponderen kerlnek majd elosztsra az MPEG-2 SD rendszerű csatornk, valamint a rdillomsok. SD vevőberendezs vagy eloszts esetn legksőbb mrcius 4-ig t kell llni az j transzponderre, mivel a rgi transzponder paramterei megvltoznak, DVB-S2 MPEG-4 HD jelek kerlnek majd tovbbtsra.

  Az j transzponder vteli paramterei: 11766V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Elrhető adk: m1(Conax kdolssal), m2, Duna TV, Duna World, MR1, MR2, MR3, MR4, MR5, Duna World Radio. Ez a transzponder 2014. december 31-ig lesz hasznlatban, elegendő időt biztostva arra, hogy a nzők s a kbelszolgltatk felkszljenek a DVB-S2 MPEG-4 HD jelek vtellre.

  A rgi transzponder vteli paramterei 2012. mrcius 5-től: 11958V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. Elrhető adk: m1 HD(Conax kdolssal), m2 HD, Duna TV HD, Duna World HD, MR1, MR2, MR3, MR4, MR5. A DVB-S rendszerről a DVB-S2 rendszerre val tlls a hajnali rkban, az m1 adssznete idejben trtnik majd. Technikai okok miatt nincs lehetősg a műholdas m2 HD s Duna World HD esetben az tmeneti simulcast megvalstsra. Az tlls nem ignyel kszlkcsert, hiszen a HD vevők kpesek a DVB-S2 rendszer kezelsre is.

  Fokozatosan megteremtik az idegen nyelvű műsorok eredeti hanggal trtnő sugrzsnak lehetősgt is, ez azonban szerzői jogi okok miatt műholdon titkostst fog ignyelni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az m2, Duna s Duna World adsnak eredeti hangsvja az m1 ltal is hasznlt Conax titkostst fogja hasznlni.

 2. #2
  professional Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2011
  Location
  Hungary
  Posts
  62
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nagyon szp a kpminősg azoknl az adsoknl, amiket HD kamerval rgzitettek, de meg merem kockztatni, hogy a norml felbonts, rgebben felvett adsok is jobban mutatnak igy full hd-ben.

  Vrom mr hogy a kereskedelmi tv-k is adjanak hd felbontsban, a sok eladott nagykpernyős lcd meg plazma tv-vel lenne r igny.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top