Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Senior Member Expert
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  United States of Terra
  Posts
  1,091
  Posts Thanks / Likes

  Default CNA, in cazul imaginilor cu Emil Boc dezbracat.

  Postul de televiziune Antena 1 a fost sanctionat, joi, de CNA cu intreruperea emisiei timp de zece minute la ora de maxima audienta, pentru imaginile cu fostul premier Emil Boc dezbracat, difuzate luni seara in timpul emisiunii "Un show pacatos", realizata de Dan Capatos. De asemenea, postul de televiziune OTV a fost amendat cu 200.000 de lei pentru preluarea imaginilor.

  Prezentatorul Dan Capatos si reprezentanti ai Antenei au spus, la sediul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), ca postul de televiziune functioneaza dupa reguli comerciale si si-au recunoscut vina privind doar doua puncte: faptul ca au difuzate imaginile neblurate si in bucla, informeaza Hotnews.

  Membri CNA au respins argumentele Antenei 1 explicand ca "de dragul audientei", in cazul lui Emil Boc, au fost incalcate grav, cu buna stiinta, libertatile si drepturile la viata privata, propria imagine si demnitatea umana.

  "E probabil cazul cel mai grav cu care ne-am infruntat, e o incalcare foarte clara a legislatiei audiovizuale", a declarat presedintele CNA, Rasvan Popescu.

  Potrivit deciziei CNA, luata cu unanimitate de voturi, timp de 10 minute, in intervalul 19.00-19.10 in ziua in care primeste decizia de sanctionare, Antena 1 este obligata sa difuzeze doar textul acestei decizii CNA.

  Ulterior, consiliul a decis si amendarea postului de televiziune OTV cu suma de 200.000 de lei, pentru ca a preluat si difuzat imaginile difuzate de Antena 1, decizie votata cu unanimitate.


  Pozitia Antena Group: Protejarea primului ministru este o problema de siguranta nationala si de interes public in general

  Antena Group a transmis CNA un drept la replica prin care argumenteaza ca "Un show pacatos" si-a propus sa atraga atentia publicului "chiar sa socheze, uneori prin dezbaterea unor subiecte fara perdea, cu ironie si umor incisiv. Dialogul cu invitatii este centrat pe chestiuni fierbinti si incomode, iar realizatorul incita invitatii sa vorbeasca despre subiectele propuse fara false pudori si false aparente".

  "Prezentarea in cadrul emisiunii a imaginilor ce-l reprezinta pe premierul Emil Boc, dezbracat, in vestiarul unei sali de sport a fost motivata de convingerea realizatorului exprimata in repetate randuri pe parcursul emisiunii ca protejarea primului ministru si in general a demnitarilor este o problema de siguranta nationala si de interes public in general.

  In acest sens, atat invitatii cat si moderatorul au sesizat faptul ca viata si integritatea fizica a premierului ar fi putut fi puse in pericol in situatia in care persoana care a surprins respectivele imagini s-ar fi putut apropia de premier cu o arma sau alt dispozitiv similar, fapt ce i-a determinat sa solicite un punct de vedere de la SPP ca institutie abilitata cu paza si protectia primului ministru.

  In initierea acestui demers s-a avut in vedere atat de gravitatea situatiei semnalate cat si modul in care premierul a ales sa se expuna intr-un spatiu public fara a avea in vedere riscurile si fara a fi protejat in aceasta situatie de catre cei abilitati in acest sens", se arata in pozitionarea transmisa CNA.

  Mai mult, grupul sustine ca argumentele care au stat la baza difuzarii acestor imagini, in data de 14 februarie 2012, au avut o preocupare mi veche ale prezentatorului de a "demonstra existenta unor brese in sistemele de securitate ale unor institutii publice, respectiv Presedintia si Aeroportul otopeni".

  "In ceea ce priveste difuzarea respectivelor imagini neblurate si in mod repetat pe tot parcursul emisiunii, aceasta a reprezentat o eroare asumata de catre realizatorul emisiunii, care va fi analizata in vederea aplicarii unor sanctiuni, cu atat mai mult cu cat postul nostru nu incurajeaza astfel de abordari.

  Regretam ca acest demers care s-a dorit a semnala vulnerabilitatea deminitarilor romani in fata propriilor sisteme de protectie, a fost ilustrat excesiv cu imaini explicite, chiar si in conditiile unei emisiuni de late night", se mai arata in pozitia Antenei Group.


  Dan Capatos: Eu raman la ideea ca acele imagini sunt de interes public

  Realizatorul emisiunii "Un show pacatos", Dan Capatos, a declarat, la sediul CNA, ca isi recunoaste doar greselile privind faptul ca nu ablurat imaginea si ca a difuzat in bucla imaginile.

  "Indiferent de ce sanctiune aplicati, eu raman la ideea ca acele imagini sunt de interes public. Pentru ca daca primului ministru i se poate intampla asa ceva, oricine dintre noi poate pati lucruri mult mai grave. Nu puteti rupe din context faptul ca acel filmulet a fost difuzat intr-o emisiune de divertisment, care si-a format un public care asteapta divertisment", a declarat Capatos.

  Mai mult, Capatos a adaugat ca "am incercat sa nu afectam imaginea primului ministru prin ce spunem. Am ridicat o problema - ,,al'' securitatii demnitarului".

  "Asteptam, chiar si in momentul in care discutam cu dumneavoastra, sa primim o reactie de la Serviciul de Protectie si Paza", a conchis Capatos.

  Sursa : http://www.revista22.ro/
  http://www.youtube.com/watch?v=92QzUojy0bM / Richard Marx - Right Here Waiting. / ,,Cel care nu a escaladat un munte, nu cunoaste inaltimea..cerului !'' / Radio Jemne Melodie, Radio Country, Radio Istok Bor, Vlajna Radio, Radio Valea Moravei, Kiss Plus Radio, Radio Energy, Magic FM, Star FM. / ,,Iubirea este unicul sport care nu moare cand se stinge lumina, dimpotriva ...se intensifica!'' / ,,Daca ai sufletul mare, multi..ti-l calca in picioare... ! ''/ http://www.youtube.com/watch?v=LIgrLTZwjos / ENDLESS LOVE .. Mariah Carey & Luther Vandros / ,,Frumusetea sufletului se masoara-n calitatea faptelor nu in cantitatea ...vorbelor !'' / ,,Romania, nu e
  doar pamantul pe care pasim ci si cerul de deasupra noastra.'' / ,,Bunul Dumnezeu nu ne cere sa reusim ci vrea doar sa incercam din tot sufletul.'' Maica Tereza de Calcutta. / ,,Cand viata e blanda cu noi, nu trebuie sa ne intrebam...de ce...'' / http://www.jemnemelodie.sk/ / ,,Mergi inainte iar daca acel ceva sau cineva pe care-l cauti, nu exista inca fii convins(a) ca Bunul Dumnezeu il va crea intradins pentru a-ti rasplati indrazneala !'' / http://www.shoutcast.com/radio/Vlaska.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Feb 2006
  Posts
  1,592
  Posts Thanks / Likes

  Default

  buna masura.in cele 10 minute au batut la audienta TVR.Nu ar trebui in aceste conditii ca sa fie demisa conducerea TVR?
  DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top