Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Trustul Transilvania Media Group se lanseaza oficial in Cluj pe 14 februarie

  Trustul de presa Transilvania Media Group (TMG), controlat de Vasile Dancu, Arpad Paszkany si Ioan Rus, se lanseaza oficial marti, 14 februarie, la Cluj-Napoca. Astfel, vor fi lansate oficial posturile de televiziune Transilvania L!VE, care emite inca din 19 decembrie, si Transilvania LOOK si va deveni operationala platforma online Transilvania Tube.

  Trustul de presa regional cuprinde, in afara celor trei produse mentionate anterior, site-ul de stiri citynews.ro, cotidianul "Servus_Cluj", saptamanalul "Mesagerul de Cluj", site-ul domnuleprimar.ro si postul CD Radio.

  Cele doua posturi de televiziune emit, pentru inceput, la nivel regional, urmand ca acestea sa se extinda, ulterior, la nivel national, scrie sursa citata. Proiectul isi propune sa reprezinte o alternativa la posturile de televiziune din capitala, promovand viziuni si personalitati din Transilvania, precum si un mod diferit de abordare a subiectelor.

  Potrivit unui comunicat de presa emis pe data de 22 noiembrie 2011 de NCN Studio TV, postul de televiziune NCN, ce emitea prin cablu, in Cluj Napoca si alte orase din judetul Cluj, a capatat o noua identitate, Transilvania L!VE, devenind un post de televiziune generalist, cu distributie nationala, dar cu continut regional. Aceasta a obtinut, pe 21 ianuarie, de la CNA licenta de emisie prin satelit pentru programul Transilvania L!VE. Canalul face parte din portofoliul Transilvania Media Group, controlat de Vaile Dancu, Arpad Paszkany si Ioan Rus.

  Aceeasi informare de presa preciza ca postul NC a fost integrat in Transilvania Media Group.

  La inceputul lunii noiembrie, CNA a aprobat solicitarea de licenta audiovizuala prin satelit pentru postul Transilvania Channel, operat de Somes Media Trust, societate detinuta de Arpad Paszkany. Si Transilvania Channel - care isi pastreaza structura de programe - poate, astfel, sa-si extinda emisia la nivel national.

  In mai 2011, Vasile Dancu anunta preluarea - in parteneriat cu Arpad Paskzany si Ioan Rus - a mai multor institutii media clujene. Dancu spunea, atunci, pentru HotNews.ro ca "in aceasta toamna si iarna vom consolida postul Transilvania Channel, il vom integra cu NCN si vom iesi pe retelele de cablu in toata Transilvania si in toata Romania".
  http://www.transilvanialive.ro/ 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  În 14 februarie, de Sfântul Valentin, se lansează oficial la Cluj cel mai important trust de presă din afara Bucureştiului, Transilvania Media Group (TMG). Odată cu această lansare se vor vedea în aproape toată ţara televiziunile Transilvania L!VE şi Transilvania LOOK şi va deveni operaţională platforma online Transilvania Tube.
  Data de 14 februarie nu a fost întâmplător aleasă pentru lansarea oficială a TMG, motto-ul și conceptul în jurul căruia se naște trustul fiind „I love Transilvania!” (Iubesc Transilvania!). Proiectul este unul cu totul şi cu totul special, fiind vorba despre un prim trust de presă regional, care în afara celor trei produse lansate oficial în 14 februarie (Transilvania L!VE emite încă din 19 decembrie), mai cuprinde site-ul de ştiri citynews.ro, cotidianul „Servus_Cluj”, săptămânalul „Mesagerul de Cluj”, site-ul domnuleprimar.ro şi postul CD Radio.
  Premieră europeană
  Transilvania Media Group este cel mai ambiţios proiect de media construit la nivel regional, o premieră nu doar pentru România, dar şi pentru Europa Centrală şi de Est. Fiecare produs al grupului reflectă Transilvania, cu multiplele ei valenţe. Dacă produsele de print – “Servus_Cluj” şi “Mesagerul de Cluj” valorizează analiza în profunzime a tuturor evenimentelor care se întâmplă în această regiune a ţării, adeseori cu un recurs la istorie extrem de bine documentat, site-ul de ştiri citynews.ro se focusează pe informaţia de ultimă oră, Transilvania Tube îşi propune să devină agregatorul principal al tuturor noutăţilor din mediul online, iar domnuleprimar.ro va stă în continuare cu ochii pe cei care administrează localităţile în care noi toţi trăim şi îi va sprijini pe cetăţeni să intre în dialog cu cei responsabili.
  "Transilvania L!VE este cea mai mare provocare pe care au primit-o jurnaliştii din Transilvania şi cei din Cluj în special; este un concept inovator pentru media regională, starea de live care pulsează 24 de ore din 24 în mintea fiecărui jurnalist care participă la acest proiect este unică şi mobilizatoare. Transilvania L!VE este televiziunea care doreşte să-i arate tuturor pe cei care acţionează, pe cei care, de multe ori în spatele unor nume de instituţii sau de companii, pun umărul la evoluţia societăţii. Transilvania L!VE vorbeşte cu oamenii, pune întrebări şi caută răspunsuri alături de oameni reali din comunităţile din Transilvania. Jurnaliştii de la Transilvania L!VE spun cu voce tare ceea ce gândesc despre societate şi aduc în atenţia publicului echilibrul, valoarea şi decenţa. Suntem la început de drum, dar vom creşte cu toţii împreună, ne vom maturiza alături de comunitatea pe care avem ambiţia să o provocăm la evoluţie", spune Mihaela Orban, director Transilvania L!VE.

  Cel mai îndrăzneţ proiect
  Ovidiu Uscat, producătorul general al Transilvania LOOK, televiziunea cu conţinut de entertainement din cadrul grupului, spune că acesta este cel mai îndrăzneţ proiect în care a fost implicat. "Să construieşti un grup de presă la un asemenea calibru în afara Bucureştiului şi să ţinteşti să cucereşti publicul mizând pe conţinut made in Transilvania, fie că vorbim aici de ştiri şi informaţii, dar şi despre umor, cultură, inovaţie, aceasta este cu adevărat o provocare pentru orice jurnalist. Lansăm această provocare tuturor celor care ne vor privi şi suntem convinşi că se vor regăsi în conţinutul produselor noastre toţi românii, indiferent de regiunea din care provin sau în care trăiesc", spune Ovidiu Uscat.
  Drumul spre care acest grup media se îndreaptă acum este un experiment necesar pentru Transilvania, dar şi pentru România, având în vedere că este primul proiect media polarizat altundeva decât la Bucureşti, a completat Mihaela Orban.

  De la Cluj în toată ţara
  Dacă pentru început emisia celor două posturi tv – Transilvania L!VE, focusată pe știri și probleme de actualitate şi Transilvania LOOK, cu emisiuni şi programe de divertisment – este la nivel regional, în următoarea perioadă acestea vor emite la nivel național. Proiectul își propune să reprezinte o alternativă la posturile de televiziune din capitală, promovând viziuni și personalități din Transilvania, la antipod cu modul de abordare a subiectelor de către presa centrală. Preşedintele TMG, sociologul Vasile Dâncu, spunea, de altfel, la lansarea postului Transilvania L!VE că este vorba în primul rând despre un „proiect cultural”.
  Lansarea oficială va fi însoțită de un eveniment dedicat tuturor clujenilor, un concert în Piaţa Unirii care reuneşte atât artişti din Transilvania cât şi artişti care plac ardelenilor: Voltaj, Fly Project, DJ Sava și Andreea și Andra.

  Transilvania de-acasă
  Clujeancă get beget, Andra se bucură de fiecare dată când are ocazia să vină acasă: „Cum aș putea să nu iubesc Transilvania? E locul în care m-am născut, e locul unde am foarte mulți prieteni, frați, familie. E locul care mă leagă de copilărie, de educație, de tot!”. Andra, care acum locuieşte în Bucureşti, precizează că locul unde te naști rămâne în sufletul tău, indiferent cât de mari sunt schimbările din viața ta, cauzate de căsătorie sau carieră. „De fiecare dată vin cu drag în Cluj pentru că e un prilej în care mă întâlnesc cu familia, cu prietenii și cu publicul meu”, a mărturisit artista.
  Solistul trupei Voltaj, Călin Goia, a copilărit în cartierul clujean Mănăştur. După ce s-a remarcat la Şcoala Vedetelor, competiţie organizată la Bucureşti în anii ’90 de Televiziunea Publică, Călin s-a alăturat în 1998 trupei Voltaj, scoţând de atunci hit după hit. „Pentru mine Transilvania înseamnă acasă. Chiar dacă sunt plecat de 15 ani, revin de fiecare dată când am ocazia cu drag și mândrie. Mă bucur că din inima Transilvaniei apare o televiziune dedicată ardelenilor și sper că se va bucura de succes. Iubesc Clujul pentru că aici m-am născut și aici am crescut. Mereu am spus cu voce tare că sunt clujean și că sunt mândru de asta”, a mărturisit Călin Goia.
  Pentru toţi clujenii
  Și cei doi componenți ai formației Fly Project sunt ardeleni. Tudor Ionescu este din Brașov, iar Dan Deneș din Petroșani. Cei doi au intrat în forță în industria muzicală românească și au spart topurile muzicale cu piesa „Raisa”, în vara anului 2005. De atunci cererile pentru susținerea de concerte nu contenesc. Chiar dacă nu sunt din Transilvania, DJ Sava și Andreea i-au cucerit pe ardelenii cu piesele „Money Maker” și „Free”, care răsună constant, seară de seară, în cluburi. Po....ritatea lui DJ Sava la nivel național a crescut odată cu colaborarea cu Conect-R și Raluka. În 2010 el a fost invitat să mixeze în deschiderea concertului Tiesto din Chișinău.
  Concertul va avea loc marţi, 14 februarie, de la ora 18.00, în Piaţa Unirii, iar intrarea este liberă pentru toată lumea.

  Brăţara dragostei
  Andra, care s-a născut în 1986 în Câmpia Turzii, a debutat la 7 ani la emisiunea „Tip Top Minitop” de la postul național şi a înregistrat primul album la 14 ani. În 2003 Andra a câştigat Premiul pentru cea mai rapidă ascensiune, în 2004 Premiul pentru cea mai bună voce feminină – acordat de revista Uniunea Compozitorilor, în 2004 locul I la Festivalul Mamaia, iar în 2005 locul I la Cerbul de Aur.
  Tot în 2005 Andra a avut ocazia să-l cunoască pe omul de televiziune Cătălin Măruță, cu care s-a căsătorit în 2008. Cu toate că perspectiva din care privește lucrurile și ordinea priorităților s-au schimbat odată cu nașterea primului său copil, David, pe 16 martie 2011, artista și-a reluat destul de repede concertele – din iunie 2011, iar în august a filmat, timp de 18 ore, videoclipul la piesa „Telephone”. În doar nouă luni, Andra a reuşit să dea jos şi toate kilogramele câştigate în timpul sarcinii. „Cred că am dat jos kilogramele în plus datorită programului încărcat. În nouă luni s-au pus, în nouă luni s-au dus”, a mărturisit ea pentru emisiunea „Shoppy”, de la Transilvania L!VE. Fiind invitată să cânte peste tot în ţară, Andra a găsit o cale de a-i avea tot timpul aproape pe soţul şi pe copilul său: poartă întotdeauna pe mâna dreaptă o brăţară cu un bănuţ pe care este inscripţionat numele lor. „Aşa îi am mereu lângă mine, chiar dacă sunt în concert, la kilometri distanță”, a spus ea zâmbind.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top