Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema conexiune.

    Am un prieten care si-a luat un reciver VU+ UNO. Eu am Dreambox 800. Habar nu am cum arata meniul de la VU insa cu chiu cu vai am reusit sa il ajut sa-si instaleze cccam (comunicarea dintre mine si el are loc la telefon).
    Problema sta in felul urmator: eu il vad online la CLIENTS insa nu il vad online la SERVERS. Momentan sunt singurul peer al lui dar reuseste sa deschida imaginea pe multe pachete de la mine.
    La mine totul e configurat bine si merge ok.
    Detalii despre el:
    - eu i-am facut cccam.cfg-ul si i l-am trimis pe mail asa ca sunt sigur ca e ok
    - porturi deschise in routerul lui 12000 si 16001 TCP pe adresa VU
    - adresa rezervata in router pt VU
    - cont de no-ip - facut update

    Iata care cred ca e problema dar nu stiu solutia: Nu avea router asa ca i-am recomandat sa-si ia un tp-link pt ca din ala am eu si asa faceam mai usor configurarea. Singura diferenta e ca al meu e wifi iar la lui nu (asa a vrut el), dar meniul e aproape identic.

    +Eu am net de la UPC iar in router la LAN am adresa 192.168.1.1 iar la WAN: 89.xxx.xxx.xx si aceeasi adresa imi apare si pe whatismyip.com.
    +El are net de la Romtelecom cu ceva modem Speedtouch(daca am inteles bine) iar in router are urmatoarele : la LAN 192.168.2.1 (asa a pus el pt ca daca punea 192.168.1.1 routerul nu isi ia ip la WAN), la WAN 192.168.1.64 iar pe wahtismyip.com ii apare un ip normal gen 92.xx.x.xxx . Pe no-ip apare ultimul ip. Care e treaba cu ip-ul de la WAN cu 64 la final

    Care sa fie problema? O fi modemul de la Romtelecom router si el nu stie. Mentionez ca nu e un expert in recivere si calculatoare iar eu nu am avut niciodata net de la romtelecom.


  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    undeva langa craiova
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default ip

    cred ca nu are ip public.. sa discute cu cei de la romtelecom

  3. #3
    Non Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Modemul/routerul Speedtouch al partenerului tau trebuie pus in mod bridge!
    Altfel celalat router primeste ip nonrutabil si degeaba incerci sa forwardezi porturi din el.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis View Post
    Am un prieten care si-a luat un reciver VU+ UNO. Eu am Dreambox 800. Habar nu am cum arata meniul de la VU insa cu chiu cu vai am reusit sa il ajut sa-si instaleze cccam (comunicarea dintre mine si el are loc la telefon).
    Problema sta in felul urmator: eu il vad online la CLIENTS insa nu il vad online la SERVERS. Momentan sunt singurul peer al lui dar reuseste sa deschida imaginea pe multe pachete de la mine.
    La mine totul e configurat bine si merge ok.
    Detalii despre el:
    - eu i-am facut cccam.cfg-ul si i l-am trimis pe mail asa ca sunt sigur ca e ok
    - porturi deschise in routerul lui 12000 si 16001 TCP pe adresa VU
    - adresa rezervata in router pt VU
    - cont de no-ip - facut update

    Iata care cred ca e problema dar nu stiu solutia: Nu avea router asa ca i-am recomandat sa-si ia un tp-link pt ca din ala am eu si asa faceam mai usor configurarea. Singura diferenta e ca al meu e wifi iar la lui nu (asa a vrut el), dar meniul e aproape identic.

    +Eu am net de la UPC iar in router la LAN am adresa 192.168.1.1 iar la WAN: 89.xxx.xxx.xx si aceeasi adresa imi apare si pe whatismyip.com.
    +El are net de la Romtelecom cu ceva modem Speedtouch(daca am inteles bine) iar in router are urmatoarele : la LAN 192.168.2.1 (asa a pus el pt ca daca punea 192.168.1.1 routerul nu isi ia ip la WAN), la WAN 192.168.1.64 iar pe wahtismyip.com ii apare un ip normal gen 92.xx.x.xxx . Pe no-ip apare ultimul ip. Care e treaba cu ip-ul de la WAN cu 64 la final

    Care sa fie problema? O fi modemul de la Romtelecom router si el nu stie. Mentionez ca nu e un expert in recivere si calculatoare iar eu nu am avut niciodata net de la romtelecom.
    Spunei sa arunce dreq tplink-ul, sa isi forwardeze porturile in speedtouch (asta e modem cu router incorporat) si vor disparea toate problemele.
    Daca vrea neaparat sa foloseasca si tplink-ul il poate pune in mod switch (ip din aceeasi gama cu speedtouch-ul) fara nici o alta setare pe partea de porturi.

    Si apropos, speedtouch e de 100 de ori mai bun decat tplink-urile, asta bineinteles daca e bine pus la punct.

  5. #5
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crf23 View Post
    Modemul/routerul Speedtouch al partenerului tau trebuie pus in mod bridge!
    Si atentie cu modul bridge, ca este cam greu de scos din modul acela, daca se doreste revenirea la modul initial, dat fiind ca nu mai este accesibil prin interfata web!
    Mai bine faci port forward direct in speedtouch, ca merge ok.
    Last edited by blindman; 11th February 2012 at 11:40.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe langa protforward mai are nevoie de 2 setari in telnet :
    - dezactivare firewall
    - dezactivare LOP (loss of power).
    Si totul va merge struna.

  7. #7
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are cum sa arunce routerul TpLink daca speedtouch-ul nu are decat un LAN.

    Eu zic asa: ori sa sune la RTC si sa zica alora ca i s-a stricat modemul (si pt moment a imprumutat unul de la un prieten), iar cand vine instalatorul sa se inteleaga cu el, ori daca are unul defect sa il dea pe acela. Va primi in schimb un router cu 4 RJ45 si wireless si nu vor mai fi probleme.

    Sau, cum s-a zis si mai sus: mod bridge pe speedtouch, iar setarile (user, pass de la RTC / ppoe, firewall, port fwd) facute in acel Tplink (btw, am o parere f proasta despre aceste routere).
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  8. #8
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca foloseste TpLinkul pe post de switch va obtine mai multe porturi lan , setarile cu porturile le face in speedtouch , chiar si update de dns

  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa ma injure prietenul asta. El avea un switch pus dupa speedtouch dar eu nu am avut niciodata net de la romtelecom si de aceea nu stiam ca speedtouch este si router. Care este adresa, userul si parola standard de accesare a modemului (speedtouch)? 192.168.1.1?


  10. #10
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis View Post
    O sa ma injure prietenul asta. El avea un switch pus dupa speedtouch dar eu nu am avut niciodata net de la romtelecom si de aceea nu stiam ca speedtouch este si router. Care este adresa, userul si parola standard de accesare a modemului (speedtouch)? 192.168.1.1?

    Daca are switch e mai bine. Speedtouchul va aloca ip-uril...

    Pt configurare te vei conecta cu ip 10.0.0.138 in IE. Nu mai stiu pass si user default, probabil ar fi admin / admin. Era pe aici un "how to" pt speedtouch pt share. Poate pune cineva linkul.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  11. #11
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    192.168.1.254 este IP speedtouch , default e fara user pass

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top