Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu Scart sau RGB 20 m

    M-ar interesa sa imi confectionez un cablu de 20m tip scart sau RGB. Am incercat cu cablu utp si coaxial dar nu se vede imaginea prea bine. Ce indicatii imi puteti da? Multumesc mult.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Romania
    Posts
    216
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_m_bv View Post
    M-ar interesa sa imi confectionez un cablu de 20m tip scart sau RGB. Am incercat cu cablu utp si coaxial dar nu se vede imaginea prea bine. Ce indicatii imi puteti da? Multumesc mult.

    20 de metri e prea lung... ai nevoie de cablu ecranat si nici asa nu e sigur ca o sa-ti mearga... ai prea mare pierdere pe utp
    1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu cabluri ecranate, functioneaza si la 20m.
    Cabluri de tip microfon, etc... ideea e sa fie ecranate.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://www.shopmania.ro/supraveghere...ntare-16321994

    Am gasit cablul acesta pe net. Oare o fi bun de ceva?
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca as cumpara cablu ecranat imi puteti spune cum as putea confectiona ca sa functioneze ca un cablu RCA?
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Romania
    Posts
    216
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_m_bv View Post
    http://www.shopmania.ro/supraveghere...ntare-16321994

    Am gasit cablul acesta pe net. Oare o fi bun de ceva?
    pe asta ai numai video si audio mono... cel rosu e pentru alimentare
    1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    564
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ia-ti un Sender video wireless (transmitator audio-video, radio link) cu senzor telecomanda, e mai sigur

    uite, de exemplu aici
    Last edited by val2032; 10th February 2012 at 22:12.
    There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don't.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce nu inteleg la el, cablul rosu pt alimentare, se refera la amplificare de semnal sau la alimentare pt camerele de supraveghere?
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Romania
    Posts
    216
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_m_bv View Post
    Ce nu inteleg la el, cablul rosu pt alimentare, se refera la amplificare de semnal sau la alimentare pt camerele de supraveghere?
    alimentare pt camere de supraveghere
    1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru a duce video analogic la 20m, cel mai sigur e cablul coaxial (de 75 ohm) tip RG59 sau chiar RG6, caruia ii atasezi conectorii tip RCA

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am uitat sa specific vreau sa folosesc cablul la receptorul dublu de la Digi. Am probleme la TVul meu, pe cablu RF se vede un pic puricos orice frecventa as alege din banda UHF si nu mai am alta solutie decat cablu SCART sau RCA. Tot caut pe net dar nu gasesc nimic concret, o sa incerc sa cumpar niste cablu ecranat si sa fac teste. Mai aveti sugestii, idei? Mersi.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  12. #12
    Expert Teacher
    Join Date
    May 2009
    Location
    moldova
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am pus la o camera video exterioara si pe semnal video si audio cablu coaxial de 75 ohmi Belden aproximativ 40 metri si imaginea si sunetul sunt ok. Si vezi ca la receptoarele de la digi semnalul de pe rca-uri este mai curat decat cel de pe scart.
    Last edited by mountaine_e; 11th February 2012 at 12:13.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mountaine_e View Post
    Si vezi ca la receptoarele de la digi semnalul de pe rca-uri este mai curat decat cel de pe scart.
    Prin scart ai semnal RGB si Y/C....prin RCA-uri doar CVBS...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sau imi puteti da un sfat ca sa scap de acesti pureci. Mentionez ca inainte cand aveam cablu analogic nu aveam deloc probleme, este clar ceva din TV, pe un alt TV nu se vad, dar nu pot sa-mi dau seama cum as putea sa scot acesti pureci sau cum sa amplific semnalul ca sa dispara.
    Last edited by ionut_m_bv; 11th February 2012 at 14:10.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top