Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default DVB-T experimental : Antena1 si ProTV

  Antena 1 şi Pro TV au acces la canalul 54 din Bucureşti, alocat experimentului DVB-T de televiziune digitală, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, la 6 decembrie, să aloce acest canal şi televiziunilor comerciale, în ordinea descrescătoare a audienţei acestora.

  Decizia a venit ca urmare a unei solicitări a Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI), ca CNA să comunice care sunt televiziunile comerciale care vor intra, alături de TVR1 şi TVR2, în primul pachet digital cu transmisie terestră.

  Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) gestionează experimentul, oferind suportul tehnic pentru transmisia, într-o primă etapă, a patru televiziuni - TVR 1, TVR 2, Antena 1, Pro TV -, în Bucureşti şi Sibiu, urmând ca apoi în funcţie de rezultatele obţinute să mai fie cooptate încă două posturi private, Realitatea TV şi Prima TV.

  Experimentul a fost oprit în toamna acestui an, după intervenţia CNA, care a protestat împotriva folosirii canalului 54 de televiziune destinat sectorului privat, pentru transmisia digitală experimentală exclusiv a programelor publice.

  Ca urmare a acordului CNA din 6 decembrie, experimentul va putea fi reluat, acesta urmând să se desfăşoare pe parcursul a şase luni, cu raportări la fiecare a doua lună.

  Cea de-a treia reţea naţională de televiziune este destinată prin legea audiovizualului spaţiului privat, şi urmează să fie operată în sistem digital, fapt care înseamnă că pe frecvenţele alocate reţelei vor putea opera, simultan, patru sau şase posturi de televiziune, cu acoperire naţională sau regională

 2. #2
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  ALBA_IULIA
  Posts
  3,739
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Televiziunea digitala terestra e deja depasita.In italia sperau ca la 1 ianuarie sa stinga emitatoarele analogice ,dar faptul ca au vindut un numar de receptoare egal cu 15% din populatia italiei i-au facut sa o amine cu 2 ani.Cine a-si cumpara 3 receptoare daca are 3 televizoare in casa?Nimeni.Dupa avintul initial vinzarile au scazut drastic,si din cauza incopatibilitatii receptoarelor cu sistemele de codifica.Din afacerea asta a cistigat FASTWEB-ul cu televiziune prin fibra optica si alti operatori cu televiziune prin internet.La roma sint vre-o 35 de posturi analogice si numai vre-o 18 digitale.Asa ca viitorul nu e tocmai roz. 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. ProTv Int,ProTv Cinema,TvrCultural si DigiInfo?
  By valipopovici in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 3
  Last Post: 29th July 2006, 19:16
 2. Teletext la Antena1
  By Cothy in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 2
  Last Post: 31st August 2005, 02:45
 3. Teletext pe Antena1 .... La Max TV
  By becali_nou in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 17
  Last Post: 27th August 2005, 21:54
 4. Antena1 si Antena3 FTA pe 1V
  By fieni in forum RDI - Satelit
  Replies: 6
  Last Post: 16th August 2005, 21:35

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top