Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    almeria
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default Humax Digi II defect

    recptorul nu mai porneste, se aprinde doar ledul de standby.
    ma poate ajuta cineva?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Karlsruhe- Arad
    Posts
    425
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum sa mai scris mai sus-

    Este Lista de programe - Setting sau Alimentatorul

    problemele astea sunt boala la Humax

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La inceput si eu am crezut ca omul are Humax 5400, dar de fapt are Humax Digi II. Daca esti in Romania, du-l la cel mai apropiat centru Digi. Daca esti in afara, uita-te la sursa, se poate sa aiba ceva condensatori umflati.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    almeria
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default humax digi II defect

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    La inceput si eu am crezut ca omul are Humax 5400, dar de fapt are Humax Digi II. Daca esti in Romania, du-l la cel mai apropiat centru Digi. Daca esti in afara, uita-te la sursa, se poate sa aiba ceva condensatori umflati.
    mam uitat la sursa si aparent nu se vede nici un cndensator umflat.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default defect

    salve.
    NU conteza daca nu sunt umflatzi,pot fi defecte
    Eu cred ca ai un condensator defect (80%) pe care il gasesti simplu:
    01. desfaci capacul
    02. faci rost de un aparat de masura
    03. pui o borna (clar de la aparatul de...) la sasiu (masa) si cu alta masori pe conectorul
    care iese din sursa
    ...........scrie acolo ce tensiune tre sa ai...........
    una cea de 3,3 sau de 5voltzi sigur (80%) este mai mica.
    04. desfa sursa si urmareste circuitul imprimat pentru a vedea care este condensatorul defect
    05.schimbi cond muntezi sursa si probezi toate tensiunile
    daca totul este OK atunci vizionare placuta
    daca nu mai ai un condensator
    bafta
    Last edited by sirius; 29th January 2012 at 11:48. Reason: defect

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    almeria
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default fara tensiune

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    salve.
    NU conteza daca nu sunt umflatzi,pot fi defecte
    Eu cred ca ai un condensator defect (80%) pe care il gasesti simplu:
    01. desfaci capacul
    02. faci rost de un aparat de masura
    03. pui o borna (clar de la aparatul de...) la sasiu (masa) si cu alta masori pe conectorul
    care iese din sursa
    ...........scrie acolo ce tensiune tre sa ai...........
    una cea de 3,3 sau de 5voltzi sigur (80%) este mai mica.
    04. desfa sursa si urmareste circuitul imprimat pentru a vedea care este condensatorul defect
    05.schimbi cond muntezi sursa si probezi toate tensiunile
    daca totul este OK atunci vizionare placuta
    daca nu mai ai un condensator
    bafta
    am verificat . nu am tensiune pe nici una
    din iesiri.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default defect

    gresit........!
    mestere, daca se aprinde LED-ul TREBUIE sa ai ceva tensiune pe acolo.
    nu ai masurat cum trebuie sau poate ai uitat sa-l pui in priza.
    daca cu adevarat nu ai nici o tensiune s-ar putea sa fie mai grav.
    o sigurantaza? ia vezi
    sau e sursa busita de tot
    bafta

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    almeria
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default ????

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    gresit........!
    mestere, daca se aprinde LED-ul TREBUIE sa ai ceva tensiune pe acolo.
    nu ai masurat cum trebuie sau poate ai uitat sa-l pui in priza.
    daca cu adevarat nu ai nici o tensiune s-ar putea sa fie mai grav.
    o sigurantaza? ia vezi
    sau e sursa busita de tot
    bafta
    E posibil sa fie moarta de tot. apropo cu care borna fac masa plus sau minus?
    ma gandesc poate ca nu masor eu cum trebuie desi.....

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tensiunile (cele redresate si filtrate) se masoara fata de masa aparatului (partea metalica).
    Daca intr-adevar nu ai nici o tensiune de iesire, treaba este mai nasoala, adica este ceva defect in primar. Atentie, aici tensiunile nu sunt izolate fata de retea (este sursa in comutatie ) si vezi sa nu faci vreo prostie. Masoara direct tensiunea pe electroliticul mare de inalta tensiune: trebuie sa fie cam 310 Vcc (masori direct pe bornele lui, nu fata de masa - repet, cu mare atentie sa nu patesti ceva!) Daca nu ai cei 310V, treaba e mai simpla (siguranta, puntea redresoare, condensatori ceramici, etc.)
    Dar asa cum s-a spus mai sus, daca merge ledul rosu, trebuie sa ai ceva tensiuni in secundar...

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    almeria
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default .....

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Tensiunile (cele redresate si filtrate) se masoara fata de masa aparatului (partea metalica).
    Daca intr-adevar nu ai nici o tensiune de iesire, treaba este mai nasoala, adica este ceva defect in primar. Atentie, aici tensiunile nu sunt izolate fata de retea (este sursa in comutatie ) si vezi sa nu faci vreo prostie. Masoara direct tensiunea pe electroliticul mare de inalta tensiune: trebuie sa fie cam 310 Vcc (masori direct pe bornele lui, nu fata de masa - repet, cu mare atentie sa nu patesti ceva!) Daca nu ai cei 310V, treaba e mai simpla (siguranta, puntea redresoare, condensatori ceramici, etc.)
    Dar asa cum s-a spus mai sus, daca merge ledul rosu, trebuie sa ai ceva tensiuni in secundar...
    Am masurat tensiunea pe anumiti condensatori si era buna .
    o sa mai cercetez sa vedem . iti spun rezultatele.
    merci mult oricum.

  11. #11
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa am si eu un strong 4155 EVO care nu mai functioneaza cum trebuie. problema la el e ca nu mai intra semnal pe foarte multe frecvente,rar daca e sa gasesti una pe cine stie ce satelit.
    Asta s-a intamplat dupa ce a fost lovit de un trasnet. si am gasit siguranta arsa in el.

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    almeria
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariussat View Post
    Asa am si eu un strong 4155 EVO care nu mai functioneaza cum trebuie. problema la el e ca nu mai intra semnal pe foarte multe frecvente,rar daca e sa gasesti una pe cine stie ce satelit.
    Asta s-a intamplat dupa ce a fost lovit de un trasnet. si am gasit siguranta arsa in el.
    schimb-o
    EU am avut deaface cu unu si i-am sters toate canalele , apoi i-am dat sa scaneze si merge bine acum.

  13. #13
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by CRISTIRUSEN View Post
    EU am avut deaface cu unu si i-am sters toate canalele , apoi i-am dat sa scaneze si merge bine acum.
    siguranta bineinteles ca am schimbat-o de aceea am si vazut ca nu mai intra semanl in el
    la mine sunt canalele dar nu au semnal nici unul.
    Dar nici comanda la mototul h-h nu mai dadea sa se schimbe satelitul.
    Last edited by mariussat; 31st January 2012 at 00:34.

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    almeria
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default ....

    Quote Originally Posted by mariussat View Post
    siguranta bineinteles ca am schimbat-o de aceea am si vazut ca nu mai intra semanl in el
    la mine sunt canalele dar nu au semnal nici unul.
    Dar nici comanda la mototul h-h nu mai dadea sa se schimbe satelitul.
    ai verificat cablul de antena si motorul?

  15. #15
    Cat mai multe oale!!! Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da sigur.
    Si in ziua de astazi o am functioneaza cu acelasi cablu doar receptorul e altul.UN OPTIBOX ULTRA.

    Optibox Anaconda HD, Offset 1.2m , h-h amiko DM 3800, LNB Inverto Black
    90
    °E -30°W Ro DB. TGV.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top