Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 64
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default Nostalgii & Retro DX

  Va rog frumos, tot ce tine de amintiri, dispute retro si balacareli sa postati numai aici.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Acest gen de subiecte
  Quote Originally Posted by Lancea View Post
  Sunt Primus sau Nostradamus pentru dx-ul de UIF din Romania. Bun.
  Se dau canalele intrebari:
  Pana sa inceapa propagarea cu semnalele de pe Istanbul, Canal 25 TV5 de cine era astupat?
  Protv de pe canal 31 cine in astupa in totalitate pe vremuri?
  Antena 1 de pe canal 57 se mixa in orice propagare turca cu ?
  Ce propgram TRT ascundea canalul 23?
  Care canal avea cel mai puternic semnal TRT regional?
  Statia TRT1 #national canal 43 este localizata?
  Statia ELEN TV1 de pe canal 50 cea mai renumita la receptia pe sistemul de 4 directive din Aparatorii Patriei venea de la releul
  Ce mai faceam cu CTN pe canal 29 cu sistemul de 4 antene, vremuri nenica.
  Macar sa va vad cate statii de EFIR prindeati.
  Quote Originally Posted by 007/Ro View Post
  Wow,

  Avem un Guru printre noi!

  Lancea aka Primus sau Nostradamus.

  Energymedia cred ca-si roade unghiile de invidios ce e!

  Deci,

  Suntem foarte multi novici pe aici, deh.

  Asteptam de ceva vreme sa fim (i)luminati!

  Se pare ca a sosit, in sfarsit Messia DX-ului si pe forumul nostru.

  Vorbirea e buna dar...niste poze, filmulete, ceva, la marile taine de mai sus?
  Detaliile tehnice la instalatiile utilizate, recte schemele @ antene, preamp-uri, aparatura folosita, secretele unor astfel de performante de exceptie s.a.m.d. ?

  Altfel ramanem ca la biserica cu gura cascata @ marea taina a cununiei, bla bla, bla...

  Asteptam cu mult interes si sufletul la gura experienta impartasita de catre un asa mare performer asumat.

  Eu sunt doar un mic si umil amator pt. DX-ul de UIF care si-a luat un gratar din Obor, fericit ca prinde bulgarii.
  Acum invat ABC-ul antenelor, curios cum se face o receptie adevarata, profesionista, inginereasca, nu dupa ureche, dornic si avid permanent de cunoastere si largirea orizontului.


  Cu deosebita stima,
  IgrecO3CacaMaca

  P.S. (Sate)Nicule, pregateste carnetelul si ia notite!
  O sa afli cum prinzi Demircoy-ul, permanent, in Bucuresti si in UIF!
  Omul cat traieste invata.
  Tu cate statii de EFIR prindeai?
  Esti un amator!
  Quote Originally Posted by zvartoshu View Post
  Daca si ala o da in diverse, stati asa ca incep si eu cu ale mele , aici nu ma poate da in cap niciunul ca am materiale de la dxeri.
  Cine era bou ala care ii dadea mucii lu mister BOTEV ch24 odata sau de 2 ori pe vara undeva prin zona inalta a teleormanului?
  Quote Originally Posted by Lancea View Post
  Aha, asa se procedeaza pe forumul acesta.
  Bun.

 3. #3
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default

  continuare....

  Quote Originally Posted by zvartoshu View Post
  Primus nostradamus lancea tristu'
  Foarte multe reflexii din partea unui mare dxer. Mai bine duca-se neica la unul din prieteni sa se suie cu catrafusa pe bloc sa se vada corect o imagine nu cu contur si cu 5 sigle! Are o mica antena care stie 8 canale cu maximul de receptie in CH32. Foarte slab !

  Domnule Energy, multa stima din partea casei, dar dvs va dati de gol imposibilitatile receptiilor de fiecare data si le mascati cum puteti cu cate o alta zona chinuita care abia o captati. Pe vremuri la dumneavoastra apareau poze si filme cu partea de sud-est sau est si nord est din fata antenei dumneavoastra, iar acusi mergem pe miza vest sau sud vest sau vest chiar si nord vest a directiei antenei. Foarte slab.

  In romania anului 2011 pasionatii cer peste 22 elemente pe un grup de 4 antene si nu o antena logperiodica de 9-12 elemente.

  Va rog , pe cat posibil sa faca cineva un bine sa cheme pe cineva din Sulea sau din Titan ori din Ozana sa explice cum arata un dx sarbesc ori grecesc de prin 1996 spre 2005. Acuma au dat jos grupurile de antene majoritatea colegilor.

  Va rog pe cat posibil sa nu mai apelati la hobby-ul acesta atat timp cat nu dispuneti financiar si pe o locatie cu deschidere in 360 grade !

  Sunt cetatean ce am intretinut antene colective pe sirul de blocuri de pe Sulea si pe zona Titan . Lancea

  ============================================
  Exact, dx de calitate ioc, chinul de a mai receptiona creste o data cu pertrubarea spectrului de catre echipamente sau telefonii mobile iar romanul tot puturos ramane iar pana va intelege ca ceea ce face e un mare nimic trebuie sa i se repete la infinit .
  De unde orgolii? Prietene, ai habar ce insemna cate o noapte de iarna cu o herghelie de Efir2 pe intreg spectrul uif? Hai sa nu fiu rautacios, o vara intreaga cu ERT1 si ERT2 pe intreg spectrul. Deja vorbesc de ceea ce pustii cu antenele mici nu stiu ce este asa ceva. Istanbul spui? Pai pana sa scoti Istanbul mai ai in fata Efir pe 26 si pe 31! Istanbul venea cu TRT1 pe 48. Abia cand TV5 se mixa incepea propagarea cu TRT regional de pe canal 25 urmat de mixul puternic din canal 57 cu TRT1 si TRT regional pe canal 23. Apogeul acesteia se producea prin TRT1 *national* pe canal 43, TRT regional pe canal 46.
  Comic mai esti d-le Energy prin afirmatii, nu agreezi zonele inalte precum Ozana sau IOR2 din motiv ca nu sti sa faci un dx corespunzator. Mai intai locuieste aici, monteaza un grup de 2 antene, pune pe zona preferata, si pe urma discutam. Pana atunci zi cum sta treaba cu vestul tarii ca asta este zona ta principala , nu? Sa fim seriosi!
  Daca o dam pe analize, eu prind de exemplu TRT1 pe 48, la cat timp receptionezi fata de mine acest semnal?
  Ma vad in postura de a mai posta ceva in urma unei chifle anume "culoarul ce se termina in est-ul bucurestiului".
  Gogoasa umplutam, evident! Pai atunci cum dracu au receptionat aia din Aparatorii patriei sau cei de pe P_rogresului ERT1? Omule tu ralizezi cand spun ca intretineam antene colective sau prize tv din apartament? Realizeaza si aspectul ca imi veneau oamenii si imi spuneau ce prindeau pe tv prin antena de Ruse? Daca ai inteles realizeaza vorba mea o data!
  Grupul de 4 antene se facea cu un etaj cu bfg67, nicidecum bfy90 sau bfr96. Cauta schema in cartea de receptie dx. Acolo ai si amplificatoarele si grupul de antene si toate explicatiile. Practica o ai amintire si caodu de la mine.
  Pe final, lasam mintea copilareasca si cu visele sale sa vorbeasca de sud de turcie si de Cipru ori Arabi deoarece acesta este harul uman, si mai intai sa gasim o zona deschisa, sa punem vreo 4 antene sa rezulte semnale in receptie pe fiece noapte spre 160km si pe urma incepem sa discutam de dx. Pana atunci mai avem paine de maincat.
  Lancea.
  ================================================== =
  Domnule Energy pana te misti sa cauti releele turcesti sau grecesti sau cele bulgaresti, am cautat pe toate partile si am intrebat vreo 5 oameni din diverse locuri sa clarific situatia si totodata argumentul receptiei cu 2 ori 4 antene pe grup!
  Canal 31 BTV actual de la Sliven. Ultima receptie posibila din aparatorii patriei, 28 iulie 2006, dupa care antena fost coborata. Omul locuia pe Ionescu Gheorghe.
  Canal 26 BTV de la Nesebar. Ultima receptie locala din Sulea, 25 aprilie 2008, antena exista insa nu mai poate fi folosita la dx. |Cetateanul locuieste dupa Piata Ambroziei, antena partial vizibila din statia de tramvai.
  Canal 48 TRT1 de la Istanbul zona cu relee dupa Bosfor. Ultima receptie perfecta a fost in 2006 pe 28 iulie din aparatorii patriei.
  Canal 43 TRT1 de la insula Karaburan locatia Saip Ambarseki la 2km de soseaua numar 505, receptia realizata in 2004 de un grup de 4 antene a cate 14 elemente de pe blocul turn de la Trapezului.
  Canal 50 ELENOS TELEVIZION 1, locatie Pentalofos, receptie realizata in 2002 pe grupul de 4 antene de pe Ionescu Gheorghe.
  Canal 30 ELENOS TV 1, locatia Pithio, receptie realizata din Olimpia, imediat dupa ce se termina gardul stadionului va uitati pe colectiva din fata.
  Canal 35 Koakeli TV impreuna cu ELENOS TELEVISION 2. Locatia Koakeli este de pe Izmit, iar grecii de la Pithio.
  Nu imi gasesc notes-ul unde le am scrise. Continuati lista ca este imensa.
  Cineva sa ne ajute cu locatia TRT regional de pe canal 41! Cel din aparatorii patriei cauta de 5 ani prin intermediul internetului si nu o gaseste.
  ===========================================
  Niciunul din dxeri nu explica coerent ce prinde! Din lunga ta insiruiere vreau sa imi exprim pe deplin placerea de a-ti desena prin scris ca ceea ce ai facut pana acum se numeste dx-ul de la incepator spre mediu.
  In moment ce propagarea venea tu ai pus vre un aparat sa masori sa vezi daca este semnal util sau este doar putintel semnal si restul zgomotul benzii? Ai incercat sa simetrizezi 2 sau 4 ligheane, ce le pui in rama? Macar sa vi sa ne explici live cum se receptioneaza o zona cu cu relee cu cele 2 antene fix puse pe acea zona .\
  Of si iar oftez ca nu ma satisface nimeni sa vina sa ne explice pendelete ce inseamna dx.
  O TENTATIVA de dx ar fi fost la dumneata cand ai prins statii slabe de la 350km. Insa mi-e jena so spun , cu antena lighean sa operez sa zic de un PTC2 prins pe canal 22? Cat de vhf3, realizeaza, mix pe directie vest cu antena de canal 9, pe varfurile cand atingea apogeul pe ductul tropo, se vedea 1 in coltul stang al ecranului!
  In vremurile noaste jucam asa zis-ul telefon cand incepea dx-ul. Aveam lista de prieteni, telefonul cu disc in fata , si sunam cand incepea distractia pe tv si ne faceam un tabel cu ce ne venea prin fata antenelor si cum era semnalul receptionat. Aici vad ca asa ceva nu figureaza, nu exista, ba din contra toti ti se apleaca in loc sa te instruiasca si sa te puna la punct.
  Suntem in 2011, va rog insistent, daca nu sunteti capabili cei ce apelati la dx ca "vi sa pus burtica in fata" sau "ma ia cu jena" sau " am o rusine cand vad tot ce antena am"... incetati cu aceste incercari continuue! Nu este ceva coerent din care sa se inteleaga ceva. Miez de activitate este , dar sfarsit si explicatii nicidecum.

  Teribilismul troposferic se va produce in sudul romaniei, pe grup de 4 antene, puse ori pe blocurile de prin periferie sau in plin campul la 16m, cand veti scoate urmatoarele televiziuni :
  Canal 32 televiziunea MTV2 directie vest, a se urmari cand inceteaza CEBEP de la RUSE( dupa 23:50).
  Canal 26 televiziunea MTV1 directie vest, a se urmari momentul cand iese din propagare EFIR2.
  Canal 29 televiziunea BNT2 directie sud vest, urmariti cu atentie gradatia busolei, cere grup de antene avand si antena separata pe directie SSE sa atenueze CTN de la Ruse.
  Canal 21 televiziunea BNT1 directie vest sud vest, acesta apare foarte usor dupa ploi pe orice grup de antene cu imagine zgomotoasa.
  ===============================================
  Cat de repede sti sa trancanesti dle Energy. Batem din palme si obtinem la lighean receptia unor picioare nespalate.
  Mai realizeaza o data ca antena originala de dx este asta.
  Cat despre IBA de pe 46 si Siria de pe 26 exista si material filmat la cei de la mare, bulgarii, ucrainenii nu romanii ce in veci isi bat joc si mai sunt si cu coada pe sus.

  Ai antena asta?
  ================================================== ==
  Nu dorm, spectrul uif e zob, pulbere de zgomot. Prin el se vede ca exista propagare dupa cum indica aparatul meu. Peste zebra aceea serpuita de pe spectrul numit UIF, se prinde ceva pe canal 36 cu o imagine plina de noduri de mixaj, urmat de canal 40 ce are iar un mix intre 2 televiziuni. Directia antenei este fixa pe SE.
  Mor cand vad ce uif avem, e de toata jena. IGR doarme precum pisica, mister Iliescu si Gabriel de la IGR nu se silesc la reclamatii pentru curatarea intregului spectru numit UIF, deci sa ma "toaletez" pe mizeria asta cu zgomot.
  Ce pierdere de timp, invarsta sunt, acu ma preocupa tineretile, si acu realizez in ce mizeria anului 2011 ma introduc.
  Oameni buni, ce-s mixurile astea? INEBUNESC, of, ce dobitoci au ajuns sa emita suprapus televiziunile. Nici cu mama antenei sanatoase nu realizez semnalele.Mix pe 21,24,27,33,35.40,44. La dracu.
  Energy, trezirea la realitate, fa un bine si muta tot in periferie unde de sus vezi peste tot, nu sa ai blocuri in fata de 10 etaje, si sa cumperi amplificatoare fara zgomot.
  Cat despre fm, spectrul este improscat de zgomot solar. Apar turci, sarbi,greci,moldoveni, mama care m-ai facut, doar cu secundele, ca o obsesie a provocarii. E de jale ce se petrece pe radio si tv.
  PERDERE DE VREME.
  ================================================
  Propagarea sporadic ramane totusi de pus in rama si de explicat celor care le plac senzatiile tari.
  Vrand o miscare de duct, aici putem vorbi de propagarea spre Ucraina?
  Bon, sa ne zica Energy cum functioneaza acest duct si cand anume in perioada anului.
  Care a fost primul record de Bucuresti la propagarea cu Grecii si din ce zona.
  Care a fost prima zona din Romania de sud unde sa prins semnal de la MTV1 si RUSIA1 de pe URSS nu retransmisa de Moldova.
  Energy, a trecut o zi si nu mi-ai spus nimic, nu m-ai luinat cu ce trebuie. Nu mai convins cu receptiile tale si cunostintele aprofundate.
  Spuneai de receptii pe ducturi mixte, multipath, nu ne explici nicio prelungire a unei receptii de Novaci, pardon, nu ma puteam abtine sa nu o zic.
  Cei ce construiam directivele si colectivele suntem pleava, deci culcam capul in fata la Energy.
  ================================================== ==
  Teoretic arati realitatea cat sa te inteleg ca ai primit semnal din locatia cu est-ul magic.
  Fac rezumat la ce ai spus.
  Siferopol vine spre dealurile dobrogei pe ductul tinut activ de umezeala;
  De la dealurile dobrogei semnalul receptionat din Slobozia vine cu reflexii si intalneste iar o punte umeda pe ductul tropo in dreptul Dunarii;
  Drumul undei ce pleaca din duct este unul slab spre capitala sau absorbit de cel cald uscat si canicular.

  Pana aici sa punctat doar instabilitatea propagarii.
  Dunarea este punctul forte uneori, si poate sa aduca semnale spre capitala in regim constant, sa semene a propagare, dar in real sa fie doar o ceata de campie.
  Ucraina soseste cu cantec, asta in adevaratul cuvant.
  Sunt 4 ani cand s-a reprodus fenomenul numit de noi "Ucraina - mana cereasca", fenomen care sa produs din cauza caldurii urmat de ploaia rece cazuta intre Slobozia- Harsova ce a produs ceata in inceput de vara. Sunt atatia care au trait fenomenul de ceata incepand de la Dragalina spre Constanta, si care nu puteau prinde bine unele radiouri din cauza suprapunerii cu altele.Revin si ai spun ca in capitala in momentul sosirii Ucreinei pe TV banda 1 FM receptiona radiouri ucrainene bine, stereo fara fasaiala si fara sa varieze in timp.

  Pe final ar mai fi sa povestim cum putem despre zilele cu propagari pe duct troposferic.
  Tin minte ca anul 2003 a fost un an care a avaut cateva saptamani dupa data de 18 mai cu propagari troposferice spre Turcia, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia,Serbia,Ungaria.
  Fenomenul a fost jumatate ajutat de ceata de dimineata si cerul foarte limpede. Mai tin minte imaginea campiei romane cat de buna putea fi pentru a asculta radiouri de la >30km - <800km.
  Pai cand mergeam prin sudul Romaniei sa analizez ce se petrece, toti dx-erii se jucau cu "ogmanele" prin curtea scolii sau parcuri.
  Voi mai tineti minte Hobby-ul acesta ce amintiri frumoase lasa?
  Bai nene, vedeam oameni multi cu tv SPORT pe masina, cu o antena de 4-7 elemente pe o teava si se uitau la Bulgari si Turci de langa Dunare.
  Mai e vre unul sa arate ce inseamna Dunarea pe TV si RADIO,poza-ias luciul ei, sau noi ramanem ultimii pasionati de RTV dx?
  ================================================
  Ce noutate doresti sa ne dezvalui? Cele 2 antene ale lui Neagu sau cele 2 de la Alex spaghete? Da, i-ti spun si ce coaxiale ai pe bloc. Voi veniti aici cu cate o chestie ca o pitipoanca. Iata-ma ca vin cu seriozitatea. Degeaba se fac atatia strungari si atatia mesteri mari ca tot o receptie rezulta.
  Ca sa inchei va blestem sa n-aveti ma natarailor parte de dx cu antene de castig si sa va distruga semnalele multipath. Sa va vad atunci cu 3 elemente in uif cum o sa intelegeti ce vine. Voua va trebuie o reluare a datei de 23.07.2001.
  ===============================================
  Se dau cateva ponturi:
  Cetatean de pe sud vest, dx peste semenic si unicul om care zicea de Monte Faito pe tropo.
  Serbanescu Maximilian Petre.
  Bai nene ce mica e lumea asta.
  Bai dx123 daca citesti barem fa si tu un bine sa mai zici ce mai face log periodica matale de peste 27de ani. Multe televiziuni ai scos cu acea antena. Hoho. Salutari de la Lancea. Te astept cu dor cat mai sunt in picere si cu sticla de vin pe langa.
  ================================================== ==
  UITATI AICI CE MONSTRE VA ADUC si pe urma trageti concluzie.

  Punem si o antena de 4 simfazate si asta spune tot.

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default

  continuare

  Quote Originally Posted by Energymedia View Post
  Sistematic, ca nu-mi rod unghiile de loc si stiu eu de ce...
  Deci, desi sunt ranga si vreau sa ma duc dracu sa ma culc (se-ntampla, de la vreme, de la zapada, mai lingem cate ceva bun), sa-ncerc sa vorbesc frumos sa-i zic "neatza si bun revenit" domnului Lancea. Chiar imi era dor sa combatem...

  Hai, azi accept ca sunteti primus, dar nostradamus NU. De care primus?

  TV Net de la Istanbul, ai auzit de el? Sau imi zici de TRT3 de la Canakkale? Am fumat destula propagare turceasca si crede-ma, prieteneste, n-o sa scoti Canakkale ala nici sa te rogi de el, cand vine rafala aia itzi aduce Istanbul si NET ala pune capac la tot, inclusiv lu sigma, fosta tv5. Stii cum isi ia m*** in vestul Bucurestiului, in nasul ei, vorba aia? Ah... Vezi ca mai ai si un c**** de 100W la Dobrich, parca, poate vine si ala si ai pus-o in veselie, neica.

  31? Pai... ai o droaie. Ia zii, niste BTV, niste moldoveni, un TRT3 de la Edirne (nu mi-l scotzi p-asta nici sa te rogi de el, crede-ma). Sa mai zic?

  Cu vreun Istanbul, ceva, ca-s ranga si nu mai stiu ce pastele mamei lui e pe 57 pe Istanbul.

  Depinde. Pe directzia Istanbul? (TRTTurk sau care mortzii lui ca le-au schimbat, nu stiu daca nu e TRT 3 de anul trecut acolo) sau Zonguldak (vezi ca ai TRT2 pe 23, dragul meu)

  Care era "regionalul"? Ca acuma sunt 5 bucatzi de TRT pe terestru

  Deci, va sa zica, TRT1 pe 43. Din p*** mea, ca nu stiu de unde mai era si ala. E de p-acolo, dar trebuie sa te lase Istanbulul mare si Beykoz-ul sa mai scotzi si altceva pe 43, ok? Ce era, drace pe 43 pe Beykoz? Parca Star TV, ala cu S si stelutza, hai ca-l stii ca-i vechi in mama lui de star.

  Da, de la releul ala de la greci, Pithio sau Thassos, unu din ele ca nu mai conteaza, nu (cred ca) era alexandrup***i mele (Alexandriopoulis adica). Oricum, uita ideea de greci, nu stie lumea d-astea ca au redus puterile de abia le mai vede in sudul Bulgariei, printre turci Vezi ca greci pe 23 ar putea sa mai apara, dar... lasa, ce va zic eu, voi cu orgolii de 7 antene sinfazate si facute funda...

  Da, vremuri, avea ceteneu ala 100W, veneau amandoua, si Ruse si Shumen, si pe care-l scoteai? Ah? Se bateau? Hahahaha... Si acuma e cam tot aia, desi Ruse are 500W inca de cand era Pro BG (pe vremea TV2 inca avea suta si stiu cum era) si tot il cotoieste Shumenul. Si sa te fereasca ala de sus sa itzi tranteasca ditai NTV de pe Beykoz, parca, sau TRT4 de la Zonguldak ca se duce dracu toata distractzia bulgareasca.

  EFIR? 5 oua? Adica BTV cum ii zice acuma. Pai, din memorie zic: 24, 26, 27, 28, 30 (!), 31, 33, 34, 39, 41, 48 si sigur mai sunt.
  Da' ai vazut vreodata (i)Realitatea pe 42 sa-si ia m*** de la TRT3 de la Demirkoy? Nuuu... Las' c-am vazut eu

  Mah, si daca ii zici de M1 tot nu stie ce-i ala. Lasa-l cu ale lui 4 antene si cand mi-o prinde TVR2 de pe 21 de la Timisoara in Bucuresti atunci sa vina sa stam de vorba sa se dea nostradamus. Eu ce fac, frate, vorbesc de Istanbul, Canakkale, Edirne, Demirkoy? Ca Zonguldakul e NASA pentru nenea cei cu 4 antene. E prea "stanga". Da' vad ca si Bursa sau Izmit, sau Gebze cam tot un fel de NASA. Hai, TRT1 pe 45 ai de unde sa zici ca vine? A vazut careva? Ah, 730km e ca dracu de greu, la 450 ne oprim, ca patru petarde strambe nu pot mai mult As mai zice dar ma culc...

  ... si uite asa se stinse lumina si am ramas noi neiluminatzi, fara sa cunoastem taina dx-ului cu 4 antene (ne)simetrizate si amplif cu traznitori d-aia de pe vremea lui Ceasca.

 5. #5
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default

  continuare

  Quote Originally Posted by Lancea View Post
  Mai mari dxeri romani suntem in anul 2012, trezirea natiune. In copy pastele facut de licheaua forumurilor ii aratam lui mister Energy, un alt mare (ne)dxer ca nu cunoaste decat trei grame de propagare de pe vremuri. Si ca sa va convingeti, acesta este foarte batos pe situatie dar si plin de orgolii, un om arogant, ca deh asa e romania, cu oameni cu mintea cat paduchele si beti precum finlandezii. Nu sufera sa i se zica ceva expliatii pe teritoriul lui, putin respect, ca dumneata pe vremuri, cum de altfel am citit pe net, erai paralel si tufa de receptia de UIF, iar atunci eu stateam si masuram coaxialele prin peretii de la blocuri , duze dezlipite sau reparam colectivele avariate.
  Ziceti cu totii propagare si esenstialul acesteia progreseaza foarte greu.
  Nu uitati un singur lucru, cititi-mi buzele.
  Multi oameni mari care au prins si receptionat propagari sanatoase au spirit de comunism pe care nu il vor divulga niciodata. Traind inca din vremea impuscatului eu am pus totodata stop acestor infectii de impuneri de a nu divulga ce prind cu televizorul ca mi se rupea mie de epoletii si ochii albastrii ai cartierului sau blocului. Ganditi si aspectul secundar ca nu suport sa vad incompetenta si cozi de vulpe ridicate pe sus si afirmand ca pe ele vor pune mana fetele. Nu.
  Mai am de zis ca a fost o zi cu propagare perfecta acum ceva timp in urma, v-am dat mura in gura niste exemple sa vad si eu cata samanta de dx au pe aici oamenii si in zadar, pe acolo bate vantul. Deci dx-ul real a murit, si mergem inainte cu modernism, cu aplauzele persoanelor noi, arogante de altfel si care vor apela la echipamente cu touch screen pentru a nu-si mai obosi mana pe maus. Vax albina. Succes-uri non-dx va urez pana o sa ajungeti ca mine.
  Si daca, intr-un final, ma intrebati acum in anul de gratie 2012 daca sunt multumit cu jdemii de canale tv pot sa va spun clar ca nu ! Pai unde-i lupta , unde-i misterul , unde-s cele 4 ore de pe TVR 2 , unde-s pauzele in general , pai unde-s lampile si amplificatoarele , unde-i faza in care unul sta jos langa TV si ii striga celui de pe bloc ,,nu-i bine , mai la stangaaaa''. Va spun unde sunt : undeva in sufletul nostru si asa vor fi mereu...

 6. #6
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default

  continuare

  Quote Originally Posted by zvartoshu View Post
  Lanceo .. punea-teas cu botu pe labe by defoult!


  Primul hai ca il pupi pana canta EFIR2 pe 24 si 27 , de la al doilea ce mai canta .. un briciu de la canal 28 si Severu pe 32, al treilea ce face si unde lucreaza pe spectru' si al patrulea unde sparge norma in 8 ? ia sa vad cat de batzos esti si tu.
  Nu ma pun ma capete patrate la mintea voastra ce latra precum cucu si miauna a cocos prost .. ca va suflam cu mintea mea de elicie de elicopter in gardurile vecine strazii .

 7. #7
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Succes si atentie la limbaj!

 8. #8
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2009
  Location
  Drumu' Taberei, Bucuresti
  Posts
  482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu nu-s arogant, n-as vrea sa continui razboiul asta ca nu-mi face placere dar vad ca dl. Lancea vrea razboi. Bun, atunci sa combatem, maestre. Da, recunosc, am luat o pauza la treaba asta cu receptia TV exact pe perioada anilor 2000-2003, cea pe care o ridici dumneata in slavi. Dar sa nu uitam de perioada de sfarsit a epocii lui Ceausescu si inceputul anilor 90 pe care am fumat-o pe toata, cu bunele si relele ei, cand urcam pe bloc la -10 grade si zapada ca acum sa invart antena. Am trecut prin toate, si prin sporadicele specifice primelor canale, cu rusi, arabi, suedie, etc. Am trecut si prin momente de banda 3 si UIF pline de statii bulgaresti, venind majoritatea perfect si prin celebrele rafale de moldova de pe canal 8 care faceau muci TVR-ul ala de acolo, am vazut si sarbi (altceva n-aveau ce sa fie in canal 10) si am vazut si rusi in canal 12. Si repet, RUSI. Cred ca amandoi ne amintim de perioada '88-'90 cand faceau rusii rafale sporadice in banda 3, (sa reamintesc de canal 7 si canal 12) ah?
  Eu nu ma cert cu nimeni doar ca am ajuns si eu la concluzia ca Istanbul daca e sa vina vine de te indoaie. Sa ne reaminteasca nenea 007 ce propagare cu Istanbul s-a vazut in toamna lui 2009 sau vara trecuta, de venea perfect si pe polaris fara amplificator. Asta ca sa nu scot eu iar capturile de Kral, TRT1 sau NTV din 2009, respectiv NTV Spor de asta vara, ca deh, telecanakul are amplificator deci nu se pune.
  Despre perioada 2000-2003 ne-a desenat si Antenistu pe alt forum (si stim amandoi unde, acolo unde nu mai apar eu ) chiar cu poze, Al Manar (din Liban) receptionat in Baragan, IBA aia de pe 46 receptionata la mare, rusi (de la mama lor, Soci probabil) luati de pe podisul Dobrogei sau chiar din Baragan, Deli Jovan prins langa Galati, Siria aia de pe 21 (care acum nu mai este) luata in Bucuresti, greci (Alexandriopoulis sau Thassos, nu mai stiu) luatzi local langa Bucuresti, TRT4 pe 33 (de la Adana) mixandu-se cu greci si turci de pe traiectorie. Ah, si asta cu antena de maxim 9 elemente, amplificator cu 5 mosfet-uri calibrate independent pe grila a doua si TV tuner PCMCIA pe un laptop. Deci stim ca se poate. Neica, daca iti vine Inalta Poarta a Istanbulului de sare tembelizorul de pe masa nu mai faci nimic cu cele 4 sinfazate, prinzi perfect si cu linguritze si polonice, deci las-o cu grupul de antene ca la mine nu tzine sa-mi zici de grup de 4 antene si de Istanbul. Cu tot respectul, zici grup de 4, macar un Samsun arata-mi, sa nu zic Erzurum, sa nu zic Adama, sa nu zic Karaman, sa nu zic Cipru. Da? Zi-mi de IBA cand da rafale scurte si incoerente pe 46, ca aia e tot acolo, la Haifa, si tot 400kW are petarda. Da? Zii de Macedonie scoasa in Bucuresti, de 1 ala ala cu semicerc de la Bosnia, zii de Ungaria, ca Timmisoara am scos-o eu cu Telecanakul. Deci cand zici de 4 antene sinfazate am pretentzia sa vad performantza. Sau, hai, o iau altfel, grupul ala de 4 antene aducea in Bucuresti, in Ozana sau unde era el, BTV (adica EFIR2) pe 28 ziua cu soarele pe cer? Macar sa se vada ala bine ziua, hai, nu color dar bine si atunci mai accept sa am un dram de respect pentru jucaria respectiva. Dar daca nici macar un Dobrich nu-l aducea constant, la 175km... inseamna ca la Tupiznica nu pot avea pretentzii. Intreb fiindca NU stiu, si nu stiu fiindca nu m-a interesat pana acum, ce s-a prins cu un astfel de grup de antene. Ah, si ce amplif se folosea? Ca acum sunt niste tranzistori mici, niste 2SC nu mai stiu exact, zvartosh ii stie, care "rup tot" pe UIF, si cu zgomot decent de mic. Deci, cum era cu primus?

 9. #9
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  1,798
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Vin acu cu primus 2.
  Bai hai sa te iau si eu pe partea 2. Sti ca lichelele sunt statornice si lipicioase ale dracu, BUUUN, Rusii de la PERVI canal pe canal 31 ZICE victorie sau razbel? Hai nu , pe bune dar pe sleau zi cum era treaba cu Zig-zagul de TV-TOP pe spectru de te lua dracu cand aveai 2 antene la un telecacanakaakanac.
  Ia uimestene cu BIH cu CH46 sau zine pe sleau ca tupujnitza venea in draci cum apunea soarele. Hai progres baby .. ca vreau sa trag de carici la maxim. Nu tine cu mine treaba cu atatea para explicatii ale para deixerilor primusieni.
  Pazea ca ai de pus o mamaliga cu noi 2. Hint, am lansat ceva pe net ca sa reconstitui secventele propagatiunilor. Ia sa vedem care e mai tare GURA LUMII sau GURA LANCIANULUI?
  Last edited by zvartoshu; 31st January 2012 at 20:25.

 10. #10
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2009
  Location
  Drumu' Taberei, Bucuresti
  Posts
  482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Zvartoshule, tu stii foarte bine ca de multe ori pe forumuri am avut de-a face cu d-astia care alergau dupa noi sa se ia de noi sa se dea ei granguri, de parca ar avea 3 outze (si nu 5 cum avea EFIR2 ). Inca de cand se lua hazna de la targoviste de la tzara de kubratul meu ca nu-i convenea muschilor lui ca eu il prind, amandoi am vazut ce inseamna astia care alta treaba n-au decat sa se dea ei "noi reparam priz(d)e de colective acu' 25 de ani iar voi suntetzi niste nimeni ca n-avetzi patru antene d-alea de EFIR 2 legate impreuna". Bah, mie mi-e lehamite de specia asta de nene care se dau rotunzi fara sa fie. Eu l-am intrebat de Dobrich daca-l lua cu soarele in cap ca sa vedem daca era ceva de capul sistemului aluia de antene si daca era bun de ceva amplificatorul (probabil facut pe vremea lui Ceasca cu ce tranzistoare se gaseau la Dioda la vremea aia). Mai tzine minte dl. Lancea de magazinul Dioda? Bleah, c-am stat 6 ani exact langa Dioda.
  Aha, dragii mei, va zice voua Mosh Gerila (si azi nu-s trotil) o treaba.: daca o antena are castig x si simetrizezi 4 astfel de antene n-o sa ai castig 4x. O sa ai o p*** de 1.5x maxim, dar ceva mai directiva. Deci, decat sa pun 4 c****uri de 13 elemente, d-alea de EFIR 2, mai bine merg cu o "troaca" de 25 de elemente sau cat dracu are, d-aia cu furculitze. Si asta n-o spun din arogantza, un sistem de 4 antene implica alte probleme mult mai nasoale decat orientarea pe directzie a unei antene. Cand ai sistem faci ture pe bloc de-tzi vine sa dai la boboci pana sa scotzi 3 surcele de pureci si alea amarate. Bucurestiul nu-i in unda directa si niste reflexii mici tot o sa ai. Si cand le ai, pe sistem, ai b**** drapelul, ca mai faci o lance indoita cu directivitatea...
  Tu il intrebi de BIH? Pai mah, astia care vor doar sa ne intarate n-o sa zica, frate, de BIH, de 1 ala de la Bosnia de pe 46 (care e chiar de putere zdravana) in ce conditzii si cand si cum s-a prins in Bucuresti. Si daca-mi zice de Tupiznica scoasa in serile (cu propagare buna) de aprilie cu sistemul de 4 antene o sa ii zic "nu, mersi, sarbi avem si noi la telelighean". Deci, cu tot respectul pentru activitatea de reparat colective a d-lui Lancea, nu face decat sa ne provoace, sa ne compromita neargumentat. E ca un fel de varianta romaneasca a lui Jan Pater. ?

  Ah, editing, sa nu uit, stii la ce ma gandesc eu cand vine unu si se da "primus"?

  D-aia am zis, "primus" il las sa fie, incalzim ciorba, facem cafeaua, la camping, dar Nostradamus NU, ca mare maestru al lojei masonice nu-i oricine
  Last edited by Energymedia; 1st February 2012 at 03:17.

 11. #11
  Banned Master
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Oct 2011
  Posts
  71
  Posts Thanks / Likes

  Default

  V-am tot scris semnale si frecvente si voi tot pe a voastra o tineti. Deci va dati cu dx-ul in cap intr-una ca nu sunteti apti sa il scoateti.

  Auzi licheao te dai in fata mea precum cainele cu clopotzel in loc de coada!
  Energy cand zici de Istanbul nu mai atarna atatea jdemii de semnale care pe vremuri nu existau.Faci o asa mare dezinformare de incepem sa radem cu totii cand te vedem naiv si fara a avea habar. Cele 3 TRT veneau incontinuu si pe langa ele erau cele comerciale intr-un numar restrans. Intoarce timpul, pune antena pe ei, numara ce vine pe spectrul curat unde poti da 38dB amplificare, si pe urma pune o lista si vorbim.
  Normal ca Efir 2 se prindea ziua pe mai multe canale, unele avand fading unele receptionandu-se mai bine. Spui de 28-acela de zici ca ar fi tandala. Pe mine ma enerva Tarpala pe 26 si din sud est si de pe sud vest.
  Cand vine vorba de a discuta de rusi, va mai spun odata si cu asta nu va mai repet, rusii apareau cand venea tare ucraina. Pervi canal 1 rusesc venea pe mai multe frecvente, deci ocupa un spectru mai mare. Pentru cei pasionati de 1tv rusesc era canal 2, cu el incepeau cei mai infocati. Era ora tipica pe la 5 si 39 minute si in fiecare zi de vara unde se putea realiza receptia ucrainei pe canal 51 cu fading, uneori incepeau si receptiile cele de canal 2 din rusia. Abia pe propagare mai puternica incepeau si cele de pe canal 8 cu-n fading lung.
  Pe canalul 31 era un retranslator de prin URSS de foarte mare putere pe care daca puneai o antena corect realizata de canal 31 il puteai vedea constant alb negru din cartierul Pantelimon. Exista si acum unul numit Nelu Iulian Necherescu pe acolo care a avut placerea sa dea noroc cu el fara sa vrea cand la un vant de putere antena de pe botev i sa pozitionat spre moldova, tin minte avea una mica de vreo 17 elemente.

  Va vad mai copii cum cugetati de dx, si voi nu stiti ca pe vremuri au fost cativa care au prins fenomenele extreme ale unor propagari troposferice care te dadeau peste cap la propriu si pe care iti puneai baza . Multi nu au scris nimic despre ele. Macar sa va spun hai sictirul pana sa ma mut, adica cel din 1989, dupa care am reluat in 1992 dupa ce mam mutat.
  In 1986 prima propagare a fost cea din 17 mai. Toata bulgaria a fost carata pe Vhf3 si UIF. Tin minte ca prima data a inceput cu Efir2 pe 28 si 24 luate in acelasi timp pe orice pozitie a antenei cu o intensitate teribila.S-au prins atunci iugoslavii pe canal 10 si in canal 25, pe durata a 2 zile.
  A doua zi fiind cea mai tare in propagare adica 12 august am pregatit 2 antene sa vad ce se petrece fiind din ce in ce mai atent. Propagarea ionosferica a inceput pe la ora serii cu spectrul VHF1 mazgqalit toatal de europeni concomitent cu rusi si arabi dupa care perturbarea spectrului VHF3 si UIF cu propagare tropo. Atunci nu se mai vedea bine canalul 2. Canalul 4 facea ca un vobler. Daca erai mai istet pe R3 vedeai 3 rusesc iar pe R1 vedeai europeni dar si arabi. Cum sa lasat seara, pe R6 a inceput fenomenul acela care consta in alterarea undei receptionate. Se vedea atat de prost ca la un moment dat m-am suit cu televizorul sport pe bloc evident si cu un prelungitor sa vad ce pastele masi are antena. La dracu, ca nu era nicio problema cu antena, iar cu antena spre Costila se vedea tvr atat de prost de ziceai ca este stricat vibratorul antenei. Cand am rasucit-o la plezneala mai spre sud am observat ca se vedea si mai prost, si cand am rasucit-o spre sud est am gasit prima chestie inedita, rasucind acordul usor mai sus, am dat de sunet turcesc. Opa, am spus, am tras un suflu puterni si am lasat pe sud est antena. Toata seara am pazit televizorul in continuu. Au dat inchidereala tvr, si din spate apare canalul numit TRT. Urmarind ce spun ei, receptionam canalul 5 si nu R6 cum aveam televizorul pe norma Urss. Au mai fost propagari zvdavene cu moldova prin 1986, dar si propagarea cu bulgaria 1 si bulgaria 2 luate color mai spre iarna.
  In 1992 a fost prima propagare ruseasca pe banda est.Propagarea sa intins pe o intreaga noapte. Am vazut pe net niste filmulete cu cate 2 semnale in timp real acuma in zile nostre si ma bucurat tare mult. Pe vremuri se prindeau cate 12-17 radiouri pe aceea banda. Tot anul 1992 va ramane anul istoric cand unifanul 69,8Mhz a zbierat ca nu se mai aud din cauza bulgarilor de pe Shumen. Mama cat am putut sa ma amuz, si chestia era pe bune, oare, cine a auzit de unifan noptea aici la noi in cartierul sulea?
  1995 a fost anul cel mai curat pentru a receptiona corect statiile bulgaresti cele sarbesti cele turcesti si moldovenesti . Clasicul 12 iulie a fost si va ramane cea mai buna data pentru reglat antene, construit antene si bun pentru a invata pustimea sa receptioneze semnale pe benzile televizorului. Din 1998-1999 am inceput sa vad aparitia unei mariri a zgomotului pe spectrul vhf3 si uif.
  In 2000 tin minte ca am primit un telefon al unei asociatii de locatari care spunea ca a prins rusi pe mai multe frecvente. Din ce am notat era rusia 5 pe canal 51 si tz-ul rusesc pe canal 32. Provocarea a fost atat de mare ca 2 nopti am dormit pe bloc langa antena sa vad ce sa mai putut prinde. Primele rasuflari au fost pe 23 si 25 mai. Dupa care 6 iulie si maximul oe 19 iulie. In 27 august 2001 ziceai ca uif-ul a devenit banda VHf1, asa de instabila si murdara putea fi. Tin minte ca sa prins si ERT2 pe 59 local, sa prins si mixul de pe ch48 care cu greu a fost descifrat ca avea turci amestecati cu greci, STV bulgaresc pe ch35 , ERT3 pe canal 64, Tv Top canal 42. Ba mai mult cand am incetat cu receptiile in 2002 am avut si bulgaria 2 canal 39 stinsa undeva dupa ora 6 seara si am prins Grecii in lipsa lui cu un usor fading.
  In 2011 am momntat antena cu aceeasi amplificare si tot spectrul este torturat. Imagini alterate de perturbatie si spurii ale unor echipamente moderne. Gata cu dx-ul, gata cu distcatia, au murit toate, acum ramane sa vadem care merita o bere de la mine si un vin daca scoate ce se putea scoate pe vremuri cu grup de 2 antene sau 4.
  Imi este dor de tine:
  Last edited by Lancea; 1st February 2012 at 10:50.

 12. #12
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Lancea View Post
  In 2011 am momntat antena cu aceeasi amplificare si tot spectrul este torturat. Imagini alterate de perturbatie si spurii ale unor echipamente moderne. Gata cu dx-ul, gata cu distcatia, au murit toate,
  Distractia va incepe iar odata cu inchiderea emitatoarelor analog ...si va dura atit timp cit in Romania vor exista cit mai putine canale ocupate de emitatoare digitale autohtone...teoretic
  Vom vedea ce ne rezerva viitorul apropiat .

 13. #13
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,270
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din pacate, in mai toate zonele din orase, chiar si cele mai performante preamplificatoare de banda larga sunt de neutilizat din cauza intermodulatiilor.

  Si aici intervine decisiv castigul antenei, calitatea si lungimea cablului + performanta tunerului.
  Pe vremea lu' Ceausescu prindeam sarbii la un moment dat cu selectorul pus direct pe antena, am mai spus asta, tot pe acest forum, coborand in FI pe cablu, deci cu pierderi mici. ( cel cu rotactor de Sport, pana mi l-a furat. )

  Un preamplificator se monteaza ca sa compenseze pierderile pe cablu si eventual, zgomotul la intrare al tunerului ( selector de canale ).
  E vorba de raportul semnal/zgmot.
  Sunt multe televizoare noi pe piata care beneficiaza si ele de tehnologiile noi, cu performante de invidiat, similare, daca vreti prin analogie, cu celebrul deja in FM Sony XDR-F1HDI.

  In ceea ce priveste un grup de antene...

  Hmmm...

  Depinde ce se doreste!
  Directivitate pronuntata?
  Castig mare?

  Exista o crestere a castigului, logaritmica, in cazul antenelor sinfazate precum si o ingustare a unghiului de directivitate care, in cazul unor semnale la limita poate fi decisiva in digital.
  Lasand la o parte costurile, precizia executiei si a reglajelor laborioase, mai ales pt. banda larga, as prefera un grup de antene + rotor daca ar fi sa aleg in locul uni panou sau al unui ciot de Yagi cu 7 elemente.!
  Fara discutie!

  A spune ca un ciot de Yagi de 7 el.e mai bun decat un grup de antene e ca si cum ai sustine ca un reflector de 0.6m e mai bun decat unul de 1.8m.
  Aberant.

  In alta ordine de idei..

  Cand aud povesti cu preamplificatoare cu castiguri ametitoare de peste 35-45dB urmate 10-15m de cablu de foarte buna calitate zambesc.
  Desigur ca in conditiile in care trebuie sa marim plaja nivelului semnalului la intrare dara fara a avea intermodulatii, in cazul unor selectoare prost reglate sau pur si simplu proaste, unde plaja RAA-ului nu satisface, putem folosi cu succes preamplificatoare externe cu castig reglabil, care sa suplineasca aceaste deficiente sau, dupa caz, sa ne permita un reglaj fin, manual, in functie de cerinte.
  Dar asta este alta discutie si deriva din calitatea proasta a receptorului.

  Pe vremea lui Ceausescu cablurile de Electromures erau proaste si de aceea se simteau diferente notabile cu preamplificatoarele montate sus.
  In plus, se cautau tranzistoare mai bune la zgomot si intermodulatii decat cele din etajele de intrare din selectoare.
  E simplu.
  Nu exista minuni!
  Poate doar sansa si oportunitatea propagarilor.
  Exemple cu cetateni novici, fara habar, care au prins din intamplare semnale rarisime sunt destule si evident ca nu e meritul nimanui ca exista conditii iesite din comun de propagare.
  Ca este un hobby pt. pasionatii care urmaresc aceste fenomene e adevarat.
  Dar de la hobby si pana la a-si auto aroga unii titulaturi de cel mai mare , cel mai tare, cel mai cel mai e o mare diferenta hilara.
  De aceea nu pot sa inteleg aberatiile unor dispute exacerbate, patologice, ce depasesc normalitatea si bunul simt.
  Singurul merit este pasiunea in sine.

  By the way,

  Care dintre voi este ( ing.) electronist Tc. cu patalama si exeprienta profesionala efectiva in domeniu?

  De curiozitate!

 14. #14
  Banned Master
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Oct 2011
  Posts
  71
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Costele nu mai apuc asa ceva, oricum am scris pe forumuri ca digitalul este o ramura a puturosimii. Gata pentru mine, din 1986 de cand am pornit la cei 38 de ani cu antena personala dupa care grupul de antene care l-am rezultat in 1994, imi ajunge, am 64 de ani si nu mai vreau nimic sa se intample. Placerea mea era sa vad cu antena mea cate ceva, dar uite ca nu se mai poate, ii aprind lumanare la ce fuse pe vremuri, la linistea uif-ului, la calitatea semnalelor.Cu receptia dx am prins la bulgari campionatele mondiale din 1986 , campionatele europene din 1988 , cu-n concert special de pe Wembley impotriva Apartheid si cate si mai cate.Cu efir2 iti faceai tineretea, mai un teatru , mai un program de tineret, mai un serial,mai o enciclopedie, cel mai bun program peste ale noastre. Tin minte si revolutia, dar si gandirea ca gata noi ii vom pune pe labe pe bulagri, peste noapte, cu televiziunea,si uite asa Costele, ne-am luat-o pe coaja pana spre 1994 cand a inceput televiziunea privata care a stiut ce vrea si care a urcat pana in zilele de azi si care va fi cea mai buna pana la adanci batraneti.
  He-he , lasand dx-ul real mai tii minte ce placere era pe vremuri cand veneau cu catv prin cartiere? Mai tii minte cum se numerotau oamenii si cum se statea la coada, mai tii minte fanii telecinque? sau de ce nu rete4 sau Sat1.
  Pai cand a venit la mine cel cu montatul de catv, chit ca eram dement demn de legat cu antenele pe bloc, ziceai ca astept sfantul pe la usa, iar cand a venit acesta mi-am scapat din fire si lam luat in brate de bucurie.
  Inca o data, dati timpul inapoi si traiti clipele cu ce aveti acuma, cu tranzistorii , antenele ale voastre si pe urma sa va vad ce idei mai scrieti revenind in viitor. Pai credeati ca pe iarna se statea? Sau si mai comic, credeti ca in fiecare zi era liniste pe undele spectrului uif? NEMA . Azi se mai aude asa ceva? Am vazut pe un forum unul numit marluk care spunea clar ca sunt nopti fara propagari sau reflexii. Hai cu zgomotul, bine va face cei cu modernism-ul , sa va sature pana o sa va maturizati.
  Last edited by Lancea; 1st February 2012 at 14:18.

 15. #15
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Aici vorbim de o perioada de un an-doi ,nu prea indelungata ...chiar si asa ne strecuram prin analog si incepem cit de cit DX in digital ...incet-incet sper sa iti placa noul DX ...prin America s-a ajuns la 800 si ceva de km. ,in Portugalia la 1200 km ...plus ca vom vedea multe programe stabile fata de ce este acum ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top