Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default HDD capacitate 3 T pe DM 8000 -- nu se intializeaza

    am achizitionat HDD WD 30 EZRX-- 3 T -- si Dream 8000 , nu-l poate initializa.
    Imagine Newnigma 3.2.1.
    Il vede Fizic, ca exista , dar nu afiseaza capacitatea, si cand dau initializare OK ( start -executare)
    ===============================
    apare mesaj :
    Unable to initialize Harddisk
    Error:Creating partition Failed.
    ===============================
    mentionez caci cel de 2 T - a mers impecabil, l-a recunoscut imediat ( dar acum este plin-full ) era tot western digital , WD 2002FAEX
    #############################
    trebuie instalate ceva drivere ( suplimentare ) de HDD, ca sa vada 3 T , sau Imaginea Newnigma 3.2.1 nu vede HDD asa mare.
    multumesc, Gabriel .
    Last edited by strike_gabriel; 28th January 2012 at 16:29.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da,cred ca nu stie mai mult de 2tb,la fel era si pe WDtv live dar cu noul firmware parca sa rezolvat!
    350 kg de scule!

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La 2TB e stop deocamdata.
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  4. #4
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default variante posibile

    1. si daca fac 2 partitii, pe el, cu Partition Magic, una de 2 Tb si una de 1Tb ( sau 1,5x 1,5 Tb ) -- apoi le vede linuxul, din Dream si sa le markeze, initializeze?
    2. am inteles ca ver 3.2.1. are probleme ( kernel ) --- oare daca instalez ver 3.3- vede direct HDD de 3 TB?
    3. ICV s - vede HDD de 3 Tb direct ? daca primele 2 varianta nu merg, o sa incerc instalarea imaginii acestea ( sau schimb HDD pe 2 Tb )

    imi este frica, ca ver 3.2.1 sau 3.3.1 - o sa fie limitata forever la 2 Tb.

    cine stie , please answer. multumesc in avans.
    Gabriel

    Quote Originally Posted by lau View Post
    La 2TB e stop deocamdata.
    Last edited by strike_gabriel; 28th January 2012 at 21:31.

  5. #5
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default Partitionat

    nici cu 2 partitii , de 1,5 Tb - , in ext 3 - nu-l vede Dreambox-ul
    deci MAXIM cat va recomand sa puneti este 2 Tb si gata, scapati de necazuri.

  6. #6
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default solutia este :

    sa schimb HDD 3 Tb - pe unul de 2 TB
    -----------------
    HDD 3 TB- are suport de drivere - pe 64 bits
    -----------------
    Imaginea newnigma 3.3.1 are probleme , la mountarea new HDD. am instalat-o de 2 ori si tot nu a putut initializa HDD de 2 Tb ( nici pe cel de 3 Tb).
    Aparea ecran Verde- incompatibilitate, de soft ( desi era flasuit DM )
    --------
    am reintalat Newnigma 3.2.1 si a initializat din prima HDD de 2 Tb
    ----------
    concluzie :
    Maxim suportat de DM 8000 este HDD 2 Tb (atentie la achizitie viitoare,terti--pentru Newnigma 2)
    ver. 3.2.1- merge , perfect , si initializeaza repede, si bine --HDD pana la 2 Tb
    ver. 3.3.1 are probleme la initializare HDD de 2Tb ( posibil si la alte capacitati mai mici )

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie doar recompilat kernel-ul (imaginea) si setati alti parametrii (block size) pentru Ext3. Presupun ca momentan imaginile gata compilate folosesc setarea de 1k la block size, ceea ce conduce implicit la o limita de 2T pentru capacitatea totala la HDD si o limita de 16G pentru fisiere. Mai multe detalii aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ext3

    Zulea

  8. #8
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ne dai si calea, cum se face si unde se face, si cum se aduce imaginea din nou in forma finala- utilizabila (compilata) , poate sa fie interesat.
    in caz contrar , ramane doar cu caracter informativ.
    Daca ei nu au extins pragul de 2 Tb , nu cred ca cineva cu cunostinte tehnice mai putine, o sa se apuce de modificare.
    consider , varianta schimbarii HDD , in 2 Tb -- cea mai realista solutie, pentru a putea folosi HDD, in DM


    Quote Originally Posted by zulea View Post
    Trebuie doar recompilat kernel-ul (imaginea) si setati alti parametrii (block size) pentru Ext3. Presupun ca momentan imaginile gata compilate folosesc setarea de 1k la block size, ceea ce conduce implicit la o limita de 2T pentru capacitatea totala la HDD si o limita de 16G pentru fisiere. Mai multe detalii aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ext3

    Zulea
    Last edited by strike_gabriel; 2nd February 2012 at 04:05.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top