Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema wlan signal router.

    Am pus in functiune un dm7020HD pe wlan ( stickul wlan livrat de dmm nu-mi functioneaza la etaj, signalul este foarte slab. In schimb imi merge pe un stick dlink all system.

    Dm8000 = ( etajul de jos unde se afla si routerul speedport w700 )

    Qualität 28/70

    Signal Stärke -68dBm

    Bitrate 54Mb/s

    #########################

    Dm7020HD ( etajul de sus )

    Qualität 30-40/100

    Signal Stärke -83dBm

    Bitrate 5-15Mb/s

    Problema este ca imi pica netul 1-2 pe zi. Cardurile ce intra sint numai in hops1 si nu peste 30 linii pe ambele dm...

    Ma bate gandul sa cumpar un fritzbox7390...Stiu ca este beton in cea ce priveste wlan-ul -300m.

    http://www.ebay.de/itm/AVM-FRITZ-BOX...item53e1db939a


    Detine cineva fritzbox sau un model anterior eventual alte modele performante.
    Rog sa posteze valorile wlan...Multumesc anticipat.

    Nu-mi veniti cu routere de 2 lei sau default 20 eur. la toate baumarkt/flohmarkt/tarabe etc ca nu ma intereseaza.

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu sa existe un Fritzbox cu wlan bun.
    Singul punct slab la fritzbox a fost intotdeauna wlan-ul.
    Nu folosesc alt rout
    er de vreo 10 ani! Nu am modelul 7390 ci 7270 si 7170.

    Eu iti recomand sa incerci ceva de genul Netgear Powerline AV Ethernet Adapter Kit
    Acest model l-am cumparat eu pt cineva care-l foloseste fara probleme de vreo 10 luni.
    Sint si modele mai noi si mai performante.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Germany
    Posts
    245
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fritzbox 3270, fara telefonie, numai router si modem. merge brici. recomand

  4. #4
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    7170 e un router bunicel daca insa "tragi de el se blocheaza sau restarteaza zilnic, se incinge extrem de tare.
    7270 chiar si versiunea a 3-a tot are probleme.
    7320, versiunea "abgespeckt" de 7390 e un gunoi de neluat in seama.
    7390, asta e routerul care il cauti, nu vei regreta achizitia.

    Ca si alternativa, fritz-repeaterul face minuni, asta daca nu vrei sa te mai apuci de buonat, il bagi doar in priza si il configurezi intr-un minut, mareste raza wlan-ului considerabil si stabil.

    Alternativa 2, foloseste d-lan de la devolo, alea de 200mb nu-s foarte scumpe si merg perfect, eu n-as da d-lan pe w-lan niciodata si nu ai nici o setare de facut.




    .
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    la tzara, langa capitala
    Posts
    399
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chris: iti trebuie un Wlan de N: 300mb ar fi oki (min 150mb) daca vrei sa mearga bine.

    eu merg cu romtelecom Hg655 care cred ca e numai 150mb dar placa de retea este un TPLink f buna cu antena separata: TP Link WN7200

    http://www.tp-link.ro/products/detai...el=TL-WN7200ND

    sincer recomand, am aceasi problema ca si tine: stau pe wireless, la etaj in cea mai departata camera iar routerul e jos in camera de servici (2 pereti grosi si 1 scara). placa ce iti zic e recunoscuta de linux, eu am newningma si o vede cu drivere standard de N (de la ver 3.2 in sus)

    am si o placa de retea D-link de 54mb dar cade netul din cauza ca am 36 linii si peste 20 linii cade mereu. mergea f bine cu dm800 dar cu DM800SE aveam mari probleme pana am reusit sa pun acesta placa tp-link
    Last edited by cristimate; 16th January 2012 at 13:10.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc de sfaturi

    Acum imi functioneaza stabil, am mutat vreo 2-3 linii C pe dreamul de la parter.

    Adaptere Dlink devolo200mb/s am folosit pana acuma pe un dm7020si, de fapt vroiam sa scap de ele, cu dm-urile pe wlan sper sa fie reteaua ceva mai stabila...
    Din martie voi trece la vodafone si astia din pacate nu dau fritzbox...Am si mobilele la ei de asta i-am preferat.
    Ma-m documentat putin pe net si dupa am inteles este complicat a folosii un fritzbox la ei...
    Trebuie citita o parola codata din easybox...pentru telefonie, netul functioneaza.

    Top ten WLAN-Router:

    Easybox din pacate nu se gaseste in lista, am sa-l testez si ramane de vazut ce este de facut mai departe...

    01 Fritz!Box Fon WLAN 7390
    02 TP-Link 300Mbps Ultimate Wireless Netzwerk Gigabit Router
    03 DrayTek Vigor2130n
    04 D-Link DIR-685
    05 Apple AirPort Extreme (MC340Z/A)
    06 Netgear WNDR3700-100PES
    07 D-Link DIR-655/DE
    08 Linksys WRT610N
    09 4G Systems XSBox R4v
    10 Lancom L-315agn

    http://www.zehn.de/die-10-besten-wla...eutel-480671-0

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Raspuns primit de la un amic cu dm8000/ router fritzbox 7390.
    Banuiesc ca dm8000 arata cam aceleasi valori indiferent de router...

    Bei der Dream8000:

    Qualität 29/70

    Signal Stärke – 75dBM # Signal Stärke -68dBm am eu.

    Bitrate 54Mbit/s

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Linksys WRT610N..... za best
    am configurat eu unul.merge openwrt,ddwrt...
    eu am un Trendnet TEW-634GRU de vo 2 ani si ceva,la vu+ duo am un tplink TL-WN727N.
    cand stateam la ai mei,cu routerul asta se dadeau toti amici mei pe net cu smartphoanele,afara pe terasa.
    aveam 3 ziduri obstacol,de alea de neam prost 70-80cm grosime!
    350 kg de scule!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asus rt-n16bate pana la (vecina de la)a 4-a casa de mine.la fel cu open....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top