Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor PVR HD Dolce interactiv

    Am cautat un topic dedicat dar nu am gasit asa ca sper sa nu gresesc deschizind unul .

    Aveam un receptor HD DOlce de peste un an si cum coship-ul da imagini penibile pe televizoare LCD am zis sa fac un pas inainte si am luat cu chirie un recpetor HD PVR . Sa-l cumpar la 660 lei mi s-a parut mai mult decit o gluma asa ca platesc o chirie de 20 lei pe luna si-l pot returna oricund.

    Prima impresie este a unui receptor acceptabil construit. E prevazut cu doua tunere rulind linux cu ethernet si doua USB-uri asta la hardware pentru ca softul de pe el este restictiv ca orice NDS.

    Manualul e penibil daca eu cu ceva experienta nu am inteles nimic din el . Actiunile de inregistrare si playback par destul de facile , reluare , stop cadru , nu m-am prins cum e cu incetinitor. INregistreaza programul pe care te uiti intr-un buffer reglabil de pina la 90 minute. Hard-ul nu stiu de cit e dar declra ca mai suporta 230 ore de inregistrare.

    Acum urmeaza problemele :

    De multe ori nu imi deschide programele HD pe care vechiul nu facea fitze . Sa fie din semnal ? Am o antena de 1,1 m offset cu LNB romtelecom twin ( urmeaza sa-mi instaleze un quad recomandat fiind ca receptroul sa fie legat prin doua cabluri , fiecare tuner in parte , eu l-am pus pina una alta in loop) . E drept ca am cablul de vreo 25 m inadit in doua locuri cu mufe I in urma reconfigurarilor de prin casa. Poate alti posesori sa ma ajute cu ceva impreii la sensibilitate. Pe scalele de semnal ale lui stau cu semnalul intre 188..197 ( 80% ) si BER 2..7 10^-7

    O sa incerc sa elimin o inaditura sa vad cum se comporta.

    2. Alta intrebare este USB-ul utilizabil cumva ?
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum ai spus si tu receptorul e restrictiv. Placa de reatea este inactiva, usb-urile la fel. Nu stiu daca se poate schimba softul de pe acel receptor. As fi si eu interesat daca afli ceva. Dar sunt slabe sanse.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deși este mai interesantă instalarea unui alt soft pe acest receptor decit cel al rtl fiind un pvr cu o structura hard interesantă nu stiu dacă va fi posibil. Va trebui sa meargă si cu cardurile nds al dolce.

    Acum sa revenim la problma mea: e mai puțin sensibil decit cel fara hdd? Faptul ca nu îmi merge intotdeauna pe toate hd- urile sa fie din semnal mai slab sau are el ceva hibe ?
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Ardeal
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu lega in loop daca vrei sa mearga ok. Trebuie cabluri separate din lnb. Eu sunt foarte multumit de el. Merge pe o antena mica si am cabluri de 25 de metri de lalnb la tv, pe lcd si merge impecabil.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu va fi ușor. Sa trag doua cabluri in camera respectiva nu e simplu. Acesta sa fie motivul ? Sau faptul ca am pierderi de semnal pe inadituri si are vreo 15 m si cablul . Eu am cerut schimbare de lnb si instalare de doua cabluri dar sa vad cum se mișca rtl.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un prieten care a trecut de la Boom la Dolce. I-am mutat antena pe Hellas, semnal OK, am folosit cablul existent (unul singur) dar cu receiverul Dolce HD dublu nu am reusit sa vad toate canalele. Iar cand in sfarsit mergeau, nu mai functionau altele, care tocmai functionasera... Pana nu si-a tras al doilea cablu de sus, nu a mers ca lumea. Acum totul e OK.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ciudat rău de tot. O sa fac in așa fel incit sa-i pun doua cabluri. Nu înțeleg care e treaba dar poate ca folosește cine știe ce logica de a lucra cu cele doua tunere si in loop sau cu lnb 2 neconectat o ia razna. Caut niște cablu rg6u mai de calitate. Rtl mi-a dat 20 m dar e din ăla cu fir central fin fier cuprat si cu trei fire in tresa
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    neaparat trage 2 fire de la lnb.cu unul singur conectat merge din 2 in 2 canale.e foarte important ca sa fie cablul neadaugat ca sa nu ai probleme ulterioare cand sunt conditii de receptie mai dificile(ploaie sau zapada).antena pe care o ai acuma e modelul inscriptionat cu dolce hd?.daca nu cere sa ti se schimbe si antena de satelit
    boy2good

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu . Antena e a mea. Aveam de la rtl o antena neinscriptionata de 70- 80 . Am pus o antena a mea de 1,1 offset
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default ...

    Quote Originally Posted by Paul_L View Post
    Am cautat un topic dedicat dar nu am gasit asa ca sper sa nu gresesc deschizind unul .

    Aveam un receptor HD DOlce de peste un an si cum coship-ul da imagini penibile pe televizoare LCD am zis sa fac un pas inainte si am luat cu chirie un recpetor HD PVR . Sa-l cumpar la 660 lei mi s-a parut mai mult decit o gluma asa ca platesc o chirie de 20 lei pe luna si-l pot returna oricund.

    Prima impresie este a unui receptor acceptabil construit. E prevazut cu doua tunere rulind linux cu ethernet si doua USB-uri asta la hardware pentru ca softul de pe el este restictiv ca orice NDS.

    Manualul e penibil daca eu cu ceva experienta nu am inteles nimic din el . Actiunile de inregistrare si playback par destul de facile , reluare , stop cadru , nu m-am prins cum e cu incetinitor. INregistreaza programul pe care te uiti intr-un buffer reglabil de pina la 90 minute. Hard-ul nu stiu de cit e dar declra ca mai suporta 230 ore de inregistrare.

    Acum urmeaza problemele :

    De multe ori nu imi deschide programele HD pe care vechiul nu facea fitze . Sa fie din semnal ? Am o antena de 1,1 m offset cu LNB romtelecom twin ( urmeaza sa-mi instaleze un quad recomandat fiind ca receptroul sa fie legat prin doua cabluri , fiecare tuner in parte , eu l-am pus pina una alta in loop) . E drept ca am cablul de vreo 25 m inadit in doua locuri cu mufe I in urma reconfigurarilor de prin casa. Poate alti posesori sa ma ajute cu ceva impreii la sensibilitate. Pe scalele de semnal ale lui stau cu semnalul intre 188..197 ( 80% ) si BER 2..7 10^-7

    O sa incerc sa elimin o inaditura sa vad cum se comporta.

    2. Alta intrebare este USB-ul utilizabil cumva ?
    Pvr de la Dolce si chiar Hd-ul simplu(zapper)nu accepta innadituri(pt a nu avea probleme)...cablu respectiv cablurile trebuie continue Lnb -receptor...in acest moment este cel mai bun calitativ(ma refer la imagine)din ce poti gasi la dealerii existenti pe piata...fa-ti reteaua bine si nu vei mai avea probleme...USB-ul in principiu pt stik
    Last edited by alexx; 18th January 2012 at 20:05.

  11. #11
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Default ..............

    Nu folosi "loop",taie mult din semnal.cablu sa fie cu tresa cat mai "bogata" pentru a avea pierderi cat mai mici si un ecranaj mai bun!
    Same shit,different day !

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default Se intrerupe

    Buna
    Am si eu o problema cu acest typ de receptor HD PVR interactive (Kaon).
    Cand am facut comanda nu stiam ca necesita doua cabluri de la antena asa ca am tras dinainte destul de dificil un cablu de vreo 20 m dintro parte a blocului pe cealalta, iar cand l-am primit in manual nu scria nimic de asa ceva. Defapt cred ca nici nu era in cutie decat o hartie cu informatii generale. Doar dupa un telefon la un monter de la dolce am aflat ca trebuie sa leg doua caburi de la LNB, cam tarziu. Ca un roman invetiv am legat si eu in loop si am zis cum iam fraierit ca merge si asa. Dar programele HD intrau destul de greu trebuia sa incerc de mai multe ori sa trec de la un program la altu iar in timp se tot inrerupea imaginea. Ca sa remediez situatia trebuia sa scot cablul de la antena si sa il bag din nou, dupa o vreme a trebuit sa o fac destul de des. Am aflat ca receptorul se incalzeste in zona tunerului si am pus deasupra un ventilator PC cu alimentare separata din transformator. Am trecut LOOPul si printrun alt receptor sat ca sa nu fie direct din acelasi receptor iar problema nu sa rezolvat. Semnal am peste 80 la suta si calitate la fel, antena de 85.
    Poate cineva sa-mi zica daca prin fenta cu LOOPul poate fii problema de supraincalzire a tunerelor sau este o problema de "noroc" sau o problema normala la aceste tipuri de receptoare? Sal reclam sau sa ma obisnuiesc cu ventilatorul? Se poate rezolva problama cablului altfel decat sa trag al doilea cablu ?
    Imi cer scuze de lunga introducere dar trerbuia sa explicsituatia si multumesc pentru orice indrumare.
    Last edited by DoruK; 19th February 2012 at 16:56.

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by DoruK View Post
    Buna
    Am si eu o problema cu acest typ de receptor HD PVR interactive (Kaon).
    Cand am facut comanda nu stiam ca necesita doua cabluri de la antena asa ca am tras dinainte destul de dificil un cablu de vreo 20 m dintro parte a blocului pe cealalta, iar cand l-am primit in manual nu scria nimic de asa ceva. Defapt cred ca nici nu era in cutie decat o hartie cu informatii generale. Doar dupa un telefon la un monter de la dolce am aflat ca trebuie sa leg doua caburi de la LNB, cam tarziu. Ca un roman invetiv am legat si eu in loop si am zis cum iam fraierit ca merge si asa. Dar programele HD intrau destul de greu trebuia sa incerc de mai multe ori sa trec de la un program la altu iar in timp se tot inrerupea imaginea. Ca sa remediez situatia trebuia sa scot cablul de la antena si sa il bag din nou, dupa o vreme a trebuit sa o fac destul de des. Am aflat ca receptorul se incalzeste in zona tunerului si am pus deasupra un ventilator PC cu alimentare separata din transformator. Am trecut LOOPul si printrun alt receptor sat ca sa nu fie direct din acelasi receptor iar problema nu sa rezolvat. Semnal am peste 80 la suta si calitate la fel, antena de 85.
    Poate cineva sa-mi zica daca prin fenta cu LOOPul poate fii problema de supraincalzire a tunerelor sau este o problema de "noroc" sau o problema normala la aceste tipuri de receptoare? Sal reclam sau sa ma obisnuiesc cu ventilatorul? Se poate rezolva problama cablului altfel decat sa trag al doilea cablu ?
    Imi cer scuze de lunga introducere dar trerbuia sa explicsituatia si multumesc pentru orice indrumare.
    Problema cu doua cabluri eu am reusit sa o rezolv prin instalarea unui LNB SCR care schimba singur semnalul la cele doua tunere, cablul care iese din LNB intra in primul tuner, iar din LNB OUT faci un loop in LNB 2, pt ca trebuie sa primeasca semnal amandoua. La mine merge ok si la inregistrat. Foarte important este ca in meniul configuratiei din receptor sa ai optiunea sat CR. LNB costa in jur de 80-100 euro in Italia. Bafta

  14. #14
    un simplu user Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cele doua metode de a lega acest receptor la LNB sunt:
    1. Cum a descris @edoardo: LNB SCR si setarea receptorului in modul sat CR.
    2. 2 cabluri si, bineinteles, iesiri separate de la LNB twin / quad / octo.

    Aparatul functioneaza in felul urmator (partea de tunere):
    Cu softul vechi fiecare intrare era independenta (13/18V pt. H/V 22khz on/off pt. high band / low band), un tuner fiind folosit pt. redare pe tv iar celalalt pt. PVR.
    Cu noile softuri (se resofteaza automat prin semnalul receptionat de la furnizor prin satelit), RTC emitand numai cu polaritate verticala, se foloseste un tuner pe low band (cu 22khz off) iar celalalt pe high band (cu 22 khz on), nefiind necesara comutarea polaritatii H/V.

    Cu ceva timp in urma am citit pe undeva ca s-a reusit resoftarea receptoruluii, unul din cele doua HD oferite de RTC sau amandoua - nu mai retin, dar nu se mai putea face imperecherea cu cardul sau nici macar nu il vedea, oricum nu mai putea fi folosit pentru serviciul Dolce. Probabil resoftarea s-a facut cu JTAG pt. ca toate porturile (usb si ethernet) sunt inactivate de softul RTC. Imi aduc aminte ca a trebuit sa traduc articolul cu google translate, asa cum a iesit, pt. ca nu era in Romana / Germana / Engleza.
    1 x DM800SE + 1 x Offset 0,9 m + 1 x LNB Inverto Black Ultra 0,3dB + 1 x H-H mount DM 2400
    UPC Ro (FocusSat) Full & FreeSat Ro

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai e Stacker/Destacker , dar nu am incercat personal . Ar trebui sa mearga cu un singur cablu .
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top