Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Romania
    Posts
    86
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor instalare tuner usb sundtek mediatv

    Salut,

    Am cumparat de cateva zile un tuner usb sundtek meadiatv cu scopul de a receptiona pe dm800 pachetul digital de la rcs cablu. De atunci tot incerc sa-l instalez pe dream fara succes. Driverul se instaleaza ok, problema e ca dreamboxul nu vede tunerul dupa reboot (in telnet am dat comanda /opt/bin/ mediaclient -e insa lista este goala). Am instalat driverul pe mai multe imagini insa problema ramane aceeasi. De asemenea am incercat mai multe drivere fara succes.
    Menionez ca tunerul am reusit sa-l instalez fara probleme pe laptop (windows 7 + mediacenter), singura problema e ca nu functioneaza telecomanda din dotare.

    Va multumesc pt orice ajutor!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge sigur pe GP 5.1 :
    Uite pasii de urmat:

    Sundtek usb DVB-T/C Installation on a Dreambox

    Installation

    You need to connect to your dreambox, this can either be done using telnet or DCC 1.20

    following use cases have been reported to be successful:

    internal tuner / external usb tuner
    HD capture int. / SD watching USB
    SD capture int. / HD watching USB
    SD capture int. / SD watching USB

    1. connect to the dreambox



    2. go to tools - telnet, change to the tmp directory and download following file



    run following commands in the telnet window:
    Code:
    cd /tmp
    wget http://www.sundtek.de/media/sundtek_...development.sh
    chmod 755 sundtek_installer_development.sh
    run the installer with following command
    Code:
    sundtek_installer_development.sh
    you'll be asked if you accept this installation (don't worry nothing bad can happen)



    afterwards you can choose an option which mode should be used, change to the startscripts with following command:
    Code:
    cd /usr/script
    the command ls will show up the available files in the corresponding directory



    if you want to set up DVB-C to be started automatically:
    Code:
    DVB_C_Tuner_autostart.sh
    for using the DVB-T mode automatically whenever you reboot the dreambox:
    Code:
    DVB_T_Tuner_autostart.sh
    after this reboot your dreambox and your dreambox converts to a dualtuner settopbox ...
    __________________

    SUCCES

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Romania
    Posts
    86
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pa gemeni 5.1 nu am incercat, am incercat pe alte imagini un pic mai vechi, am urmat aceeasi pasi, instalarea a decurs ok insa dupa reboot dreamboxul vede numai tunerul intern.

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Romania
    Posts
    86
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit, in cele din urma, sa instalez tunerul pe Gemini 5.1. Am gasit pe net niste frecvente de la rcs si le-am scanat. Se misca un pic mai greu decat tunerul intern. Calitatea imaginii pe canalele SD este comparabila sau chiar mai buna decat canalele similare transmise pe satelit.
    Din pacate la canalele HD imaginea creapa, este plina de artefacte si nu se poate urmari nimica in mod decent (problema acesta am observat-o si pe laptop). Acuma nu stiu daca asa sunt transmise canalele HD de catre RCS sau este o problema din driverele tunerului, canalele SD merg fara nici o problema.
    Canalele codate le deschide de pe cardul local de gigi sau din share.

    Nu reusesc nicicum sa gasesc frecventa pt canalele HD mediapro, am incercat diverse frecvente ce le-am gasit pe net dar nu sunt bune. Imi poate spune cineva frecventa actuala pt jud. Cluj ?

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune ultimul nemesis,buton albastru/settings/kernel/usb tuner
    350 kg de scule!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Cluj
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kangoo View Post
    Nu reusesc nicicum sa gasesc frecventa pt canalele HD mediapro, am incercat diverse frecvente ce le-am gasit pe net dar nu sunt bune. Imi poate spune cineva frecventa actuala pt jud. Cluj ?
    466 Mhz, 256 QAM, 6900 KS/s

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Romania
    Posts
    86
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am schimbat cablul coaxial si am reusit sa prind aceste canale. Din pacate aceste canale se vad sub orice critica, imaginea creapa la cateva secunde si dupa un timp se bocheaza dreamboxul (singurul canal hd care merge acceptabil este utv hd). Am pus un amplificator de semnal insa nu se rezolva problema. Stau la casa, sunt legat direct la fibra optica.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top