Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema update satellites.xml

    Probabil s-a mai discutat acest subiect, am cautat toate posturile referitoare la acest subiect, dar tot nu reusesc sa ii dau de capat.
    Incerc sa imi updatez lista de sateliti. Am luat de pe satellites-xml.eu fisierul cu toti sateliltii, l-am inlocuit in DM500s var/etc pe cel vechi, am dat restart, am facut o scanare de transpondere, si nimic.Am citit undeva ca trebuie sa transferi satellites.xml in /var/tuxbox si faci un reboot.Am incercat si asta si nicio schimbare.Aveti vreo idee? orice sfat ar fi binevenit.Mentionez ca folosesc doar satelitul 0.8w, thor5-6,intelsat
    Multumesc mult

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    popescu bogdan PE FACEBOOK
    Posts
    1,096
    Posts Thanks / Likes

    Default

    How To Update Your Satellites.xml File

    Right this little tutorial just shows you how to update your satellites.xml if its outdated and needs updating.
    Now theres a couple of ways you will be told to do this but ill show you the way most of us are doing it now so you can be kept up-to-date too..
    Firstly you need to download an up-to-date satellites.xml which can be downloaded from the link below. Just go and select the satellites you want and download it at the bottom of the page

    Code:

    http://satellites-xml.eu/

    Once you have downloaded your file you now need to ftp the file to the following directory on your box

    Code:

    etc/enigma2

    Once that is done you need to Restart Enigma before you can use the new file to scan

    Code:

    Menu/Standy-Restart/Restart enigma


    Once the box has come back on you can now go ahead and scan your satellites and update the outdated channels
    Now some of you might be wondering "Why use etc/enigma2 and not etc/tuxbox...?"
    Short explanation,
    The image comes with a built-in satellites.xml, located in etc/tuxbox. This is a system-file and is being updated as soon as an online update of the image is carried out. Also there could be a possibility the file in this location maybe overwritten by the system.
    You can also use a customised satellites.xml, placed in etc/enigma2. If one is available here, it takes priority over the system-file in etc/tuxbox. If this one is messed up, it can be deleted and the system-file will take over immediately (after an E2-restart).
    Any questions pplease dont hesitate to ask


    Intradevar este destul de bine actualizat site-ul. In cazul DM500S fisierul rezultat , satellites.xml , trebuie pus in /var/etc
    Atentie , pozitia unor sateliti poate fi diferita fata de alte liste (setari anterioare).De exemplu , Thor 3/5/Intelsat 10-02 aici apare ca 0.8W , in alte liste apare ca 1W.La fel , Sirius 4/Thor 2 aici apare ca 4.8E , in altele ca 5E.
    Deci , daca aveai facuta o selectie de canale (buchete) si setarile satelitilor difera (ca numar de grade) , trebuiesc facute anumite corectii.

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai am facut toate astea si tot degeaba.
    Nu am avut facuta nicio selectie a canalelor, daca ma uit cu dccu in fisierul satelites.xml din /var/etc e lista updatata, insa cand dau cautare la transpondere noi nu imi gaseste niciunul.Eu efectiv caut programele noi de la focussat care mie din pacate nu imi apar in lista.Exista vreo posibiltate sa le introduc manual in dreambox, dupa aceste frecvente luate de pe situl focussat? ma intereseaza daca se pot receptiona aceste canale pt ca vreau sa imi schimb dm500 pe unul HD .Multumesc

    Denumire program Frecventa Polarizare Symbol rate FEC SID Discovery HD 12.015 H 30.000 3/4 4102
    ESPN America HD 11.785 H 30.000 3/4 2935 Sundance HD 11.842 V 30.000 3/4 31007
    History HD NOU
    12.015 H 30.000 3/4 4202
    Last edited by chriss80; 13th December 2011 at 21:46.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default 10

    m-am mai documentat un pic pe forumuri si cred ca o sa imi raspund singur la intrebarea mea aceste programe sunt transmise in standardul DVB-S2, iar DM500s nu stie acest standard.Deci am nevoie de DM800HD
    Daca gresesc astept sa ma contrazica cineva
    O seara buna

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bravo omule ai vazut in final ca nu poti vedea canale dvb-s2 sau mpeg4 cu 500s/cumpara si tu un rec care stie dvb-s2/bafta
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top