Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema de retea pe Dreambox?

    Se ia un Dreambox original din seria 7xxx, un modem speedtouch 516 cu internet de la romtelecom si un router linksys..de cand au fost puse in functiune (aproximativ de 6 luni) totul a mers fara probleme, pana intr-o seara cand serverul de cccam s-a oprit si de atunci dreamboxul nu mai vrea sa recunoasca routerul si invers..In momentul in care salvam parametrii corecti cu dhcp bifat, la adresa ip a dreamboxului apare 192.168.0.0 ori 10.0.0.97, la netmask 255.0.0.0, iar la Gateway 192.168.0.0..si cam atat, daca debifam dhcp se salveaza corect, dar tot fara rezultat..dreamboxul nu este recunoscut in retea si implicit nu are nici internet!
    Am incercat cu inlocuirea cablurilor lan, am incercat cu un router tp link nou nout, aceleasi simptome, am dat factory reset si am rescris firmware-ul routerului linksys cu mai multe tipuri de firmware, nici un rezultat..am dat factory reset la dreambox, am scris vreo 5-6 imagini cu dreamup (gemini, original,pli,cvs,nabilo etc) fara rezultat!

    Si acum vine partea interesanta daca leg routerul linksys la receptoarele mele, dreambox sau vu+ se face lumina, merg fara probleme, daca iau dreamboxul 7xxx si il leg la routerul meu dlink, acesta porneste instantaneu cu dhcp bifat! Concluzia este ca nici routerul si nici dreamboxul nu e defect..

    Daca pun inapoi linksys-ul sau tp link-ul apar aceleasi simptome indiferent daca providerul de internet este romtelecom sau rds, chiar si atunci, cand numai receptorul ramane conectat la router!

    Intrebarea mea este, stie cineva vreo rezolvare? Din ce cauza routerele conectate la modemul speedtouch, se blocheaza si refuza comunicarea cu dreamboxul, iar la mine (am rds) nu se intampla acelasi lucru! N-am incercat sa duc dlink-ul meu in locatia respectiva, dar ma gandesc ca se va intampla acelasi lucru! Oare adresele Mac intra in conflict sau poate fi sursa? Interesant ca totul s-a intamplat cand mergea Dolce in share, sa fi blocat cei de la romtelecom ceva in Dreambox? Banuiesc ca daca intru in biosul dreamboxului si il setez pe adresa manuala tot nu se rezolva..am citit probleme asemanatoare pe mai multe forumuri dar n-am gasit rezolvare! Astept parerile voastre, poate reusim sa facem lumina..Multumesc!

    exemplu: http://www.satellites.co.uk/forums/d...-dreambox.html
    Last edited by satknight; 11th December 2011 at 15:23.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Routerul Linksys nu are modem incorporat ? Nu e adsl? Trebuie sa il pui in spatele unui modem ? 192.168.0.0 nu prea seamnana a adresa valida si nici netmask-ul...
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cred ca are modem incorporat, el trebuie legat la modemul speedtouch 516 prin modul automatic dhcp sau prin modul ppoe dar modemul sa fie lasat pe bridge..orice ai face, cu sau fara modem cuplat, tot nu merge, nu comunica intre ele! Routerul cu un alt receptor merge bine, la fel si dreamboxul cu routerul meu dar in alta locatie, daca pun la loc linksys-ul nu mai merge..Routerul cu care merge nu a fost cuplat la modem, merge pe rds in mod ppoe! Sa mai incercam un alt router in locatia mea si daca merge sa-l vedem cum reactioneaza daca il legam la modem? ms pt raspuns

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai vezi daca Linksys-ul are intrare pt mufa de telefon. Daca are inseamna ca e adsl si il poti pune direct fara sa mai pui jaful ala de speedtouch. Eu am tot Linksys pe Romtelecom
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Linksys-ul e un wrt54gl, problema e ca nu-l vede, de parca ar fi blocat, internetul merge ok si pe lan si pe wireless..orice se cupleaza la el merge, doar dreamboxul in cauza nu, cu alt receptor merge..si dreamboxul merge cu routerul meu, dar eu locuiesc in alta zona si am alt serviciu de net! Nu stiu din ce cauza se intampla, arata ca un caz de science fiction..

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    botosani/canicatti-sicilia
    Posts
    134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca te ajuta cu ceva , mie un 7020si mi-a dat ceiasi eroare cand am colecat un alt ricevitor . O clona de dm 500s. Isi luau acelasi ip din router. Nici nu credeam ca e posibil asa ceva. Functiona dar cate unu.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Momentan am rezolvat situatia cu un switch banal, legat la modem, iar dreamboxul merge ok! Va multumesc pentru ajutor! Numai bine

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satknight View Post
    Momentan am rezolvat situatia cu un switch banal, legat la modem, iar dreamboxul merge ok! Va multumesc pentru ajutor! Numai bine
    Pune soft de tomato pe linksys si merge perfect,la mine merge 24/24 de mai bine de jumate de an.
    Not Me!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Momentan am Tomato pe el, dar am incercat o duzina de softuri, fara rezultat..switchul a fost solutia de moment! Mersi

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satknight View Post
    Momentan am Tomato pe el, dar am incercat o duzina de softuri, fara rezultat..switchul a fost solutia de moment! Mersi
    Daca tot zici ca ai rezolvat cu switch, sa te intreb si eu ceva...cum ai legat routerul la modem, in wan sau in lan ?




  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Routerul e legat in lan, dar Dreamboxul are internet prin switchul conectat la modem.

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satknight View Post
    Routerul e legat in lan, dar Dreamboxul are internet prin switchul conectat la modem.
    Asta-i acum, eu te intrebam cum ai legat inainte...........
    Cand ai pus inainte trebuia sa pui din modem tot intr-un lan si atunci routerul functiona doar ca switch+ emitator wireless.




  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, modemul era configurat pe ppoe, iar routerul pe automatic dhcp, ca atare functiona ca un switch, oricum am incercat toate manevrele posibile, dar fara rezultat!

  14. #14
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scapa de dhcp, asigneaza fiecarui device care il conectezi la router un ip fix din plaja de adrese locale (192.168.xxx.xxx) si nu mai ai treaba.
    yada yada

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat si cu ip static, dar tot nu a mers, inclin sa cred ca e un blocaj intre cele doua dispozitive, dar nu stiu din ce cauza! Mersi pentru sfat!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top